Názor na návrh projektu - bungalovu

Ahojte stavbári, strechári ! Som tesne pred rozhodnutím sa o priložený projekt bungalovu, rozhodol som sa že sa obrátim na Vás, a či by ste boli takí ochotní a prípadne poradili mi, resp. podelili sa so svojimi názormi na tento projekt, či sú podľa Vás dobre riešené izby, prípadne Vaše skúsenosti a či by bolo vhodné, prípadne čo si myslíte o krbe na drevo v bungalove, tiež som nad tým uvažoval, že by bol umiestnený pri technickej miestnosti v strede domu, ale som na pochybách či do toho ísť. Kúrenie ale budem riešiť prednostne plynovým kotlom. Je to úprava projektu Laguna30 vo väčšej miere. Rozmer domu je 12,4 x 11,3. Ďakujem za Vaše názory, poznatky, rady a pod.
Odpovedať
Ahoj, nechcem iba kritizovat, mozno keby som bol v takom postavenom dome tak by vyzeral pekne, ale: - si si isty tymi radiatormi? - podla mna prilis velka kupelna, technicka miestnost a vela priestoru zabera tiez chodba. Na ukor velkosti izieb. - iba detail; vo vchode by som urobil priestor na plnohodnotnu skrinu (ak nie je). Neviem Ti ale napisat, ze ako by som to lepsie urobil, este mi to nemysli. Ale mas tam velky priestor na zlepsenie podla mna.
Odpovedať
@igor256 šírku chodby som riešil 1,2 m, myslím si že menej by už bolo dosť úzke, neviem. Technická vychádza na 2x2 m. Bude to vlastne práčovňa + kotol a tiež výstup na povalu. Čo sa týka tých radiátorov, tak určite áno. Na podlahové kúrenie mám svoj názor. :)
Odpovedať
Napriklad toto. Iked mozno to ma viac chyb ako povodny navrh. Iba by som dodal, ze by som Ti odporucil mat v dome 2xWC. A co sa tyka tej narazky na radiatory, tak by som radsej podlahovku. Sice su vstupne naklady trosku vyssie, no podla mna vytvara vacsi komfort a moze aj setrit naklady, kedze pri 21°C od podlahovky mas pocit ako 23°C ked kuris radiatorom. Aky nazor mas na podlahovku ak mozem vediet? Ja by som si ine nevedel predstavit, tak ma to zaujima, ze ake to ma nevyhody... Ten obrazok bez s rezervou samozrejme... Vela veci som neriesil.
Odpovedať
@igor256 Ďakujem, nie je to zlé, ale: na WC som chcel mať okno, dosť sa mi nepáči že tam nieje a tiež kúpelňa je podľa zmeny dosť malá, na môj vkus 2x2,3 m je málo. Bývame teraz v butovke, a viem aké to je mať malú kúpelňu. Preto som zvolil rozmer 3x2 m. Podlahovku som robil cez externú firmu, a dosť prípadov sme mali že to bolo poruchové, to ma dosť odrádzalo, a tiež aj vstupné náklady.
Odpovedať
Tie rozmery ber obrazne to som len tak zbuchal narychlo, takze mozno by sa to dalo upravit. Skor som chcel naznacit smer ktorym by som sa ja uberal. Nechcem Ti ho ale vnucovat, to urcite nie... Trosku zo zvacsenej spalne ukrojit alebo tak... Na druhom WC by si nemal okno, to je pravda, ale mozes si vyviest sachtu na odsavanie kdesi prec. Ohladom tej podlahovky, tak by som sa skor zameral na kvalitne vyhotovenie. O poruchovosti podlahovky som veru moc nepocul... Ked zalejes hadicu do betonu tak sa tam toho moc nema co pokazit.. Keci o praskani hadice su kraviny, kotol sa Ti moze pokazit aj pri radiatoroch a rozvadzac, ventily vymenis keby co. Naklady na podlahovku odhadujem tak 1000-2000 material bez kotla ak by si kupoval systemovu dosku. A ak ju kupis tak si to urobis aj sam... Dobre si to rozmysli, citaj hladaj, lebo ta investicia Ti moze urobit casom aj usporu. A o komforte ani nehovorim.
Odpovedať
@igor256 Ďakujem za názor, som rád, dal si mi chrobáka do hlavy, skúsim sa pohrať ešte s tým pôdorysom, ak sa mi niečo podarí zlepšiť, resp. zväčšiť tie izby. :)
Odpovedať
Za mna urobit dve plnohodnotne kupelne, jednu so sprchacom, druhu s normal vanou, nie rohovou- mala som , je to strasne na udrzbu a o mnozstve vody ani nehovorim. Podlahovku si daj urcite, nepoznam jikoho kto by mal s podlahovkou problemy.
Odpovedať
@elektro1992 mne sa to celkom paci, akurat dve veci by som zmenila. Vo vstupnej chodbe by sa urcite zisla plnohodnotna vstavana skrina - mozno sa zmesti, nevidno to z toho nakresu, ak sa nezmesti, tak by som to urobila tak, aby sa zmestila.. Dve WC v dome su urcite dobry napad, aj ked teda, ja by som to vyriesila tak, ze jedno by som dala do tej kupelne a jedno by ostalo samostatne.. Ta kupena sa da aj lepsie zariadit, na tom nakrese je dost neefektivne vyuzity priestor.. A s radiatormi ja suhlasim, tiez mame podlahovku len v chodbe, kupelni a kuchyni, moje dovody su tiez cisto osobne.. Radiatory v izbach mi nevadia, zariadenie sme mali premyslene dopredu takze aj radiatory sme davali tak, aby dobre bolo..
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to zase páči. Technická 2x2m je akurát na tú práčku so susickou i elektrokotol a nejaký odkladací priestor. A čo sa tej kúpeľne veľkej týka, tak plne s tebou súhlasím, že je lepšia väčšia ako malá. My sme mali na starom dome kúpeľňu 2x2,4 a boli to tam všetko strasne stiesnene. Akurát by som tu tvoju inak organizačné usporiadala. Fakt chceš rohový vaňu? Je to síce štýlové, ale obrovské na priestor, neskutočný zrac teplej vody a tým pádom aj elektrickej energie, horšie sa čistí. Za mňa radšej peknú rovnú vaňu a sprchový kút. A určite by som tam dala ešte wc, nech máš v dome dve toalety. Lebo 1wc pri 4 člennej rodine je málo.
Odpovedať
@akvi Na tú vstupnú chodbu tam plánujem umiestniť vstavanú skriňu, na nákrese je tam v pravo umiestnená, ale to len tak "obrazne". Kúpelňu som tiež len tak na "rýchlo" riešil, hlavne mi dosť času zabralo to, ako rozmiestniť jednotlivé miestnosti. :)
Odpovedať
Profilova fotka
A ešte ako sa vyššie spomínalo, tak do chodby aspoň 60cm hlbokú skriňu na celú stenu, nech máte kde vešať kabáty, odkladať topánky atd
Odpovedať
@carolinka Ďakujem, na to druhé WC sa asi prikloním. Preto som riešil veľkú kúpelňu, a ano tiež pripadá varianta na sprcháč, tento týždeň mám na posledné úpravy a potom navštívim projektanta. Je to ale tiež super nápad ako vravíš ty s tou kúpelňou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
A to terosove okno isto zväčší, nech máš dostatok prirodzeného svetla,lebo tým že prekryjes terasu strechou, tak by mohla byť tmava
Odpovedať
@carolinka Myslíš že stačí šírka chodby 1,2 m ktorá vedie až k detským izbám ? Ďakujem za tip za to terasové okno ;-)
Odpovedať
@elektro1992 1,20 sirka staci, mame tiez taku a o dost dlhsiu a je to v pohode.. Okno by som dala na celu stenu.. Len tienenie treba domysliet..
Odpovedať
@igor256 do kupelne by som jednoznacne dal klasicku vanu a sprchovy kut. do chodby spominanu skrinu a botnik a ostatne sa mi celkom pozdava
Odpovedať
Za mna kuchyna cela zle,velkofysy priestorajs jedalnou ale pracovnej plochy minimum. Navyse tam zavadza ten ostrov, ratajs tym ze v lete pojdete kuchyna terasa aj 50x denne, cez ceku jedalen popredsedacku.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Poznám veľa ľudí čo ma v bungalovoch radiátory a kúria s nimi plnohodnotne aj kondenzačným kotlom. To že nikto si ich nedáva by som netrvrdil.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?