Návrhy RD, pôdorys

Ahojte, idem si ku vám pre rady, postrehy, tipy k týmto dvom návrhom. Chceli sme koncept kde je rodičovská časť oddelená, kde by mal každý svoje súkromie, a mal by aj potenciál využitia ako "dvojgeneračný". Máme dilemu, ktorý by bol lepší, v jednom je obyvackove okno na SZ, obavam sa trocha či by tam nebolo prítmie ,nakolko tam priame slnko bude svietiť asi iba v lete. Máte s tým niekto skusenosť? Resp. Ci by osvetlilo okno z kuchyne dostatocne ten spoločenský priestor z JZ (dlzka miestnosti 9m). Ďakujem za pripomienky,postrehy, konštruktívnu kritiku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika2345:

Ahojte, idem si ku vám pre rady, postrehy, tipy k…
@kika2345 ten prvý návrh, tam je okno. Kuchyni od východu, to pekne presvetli obývaciu časť od rána a potom zas zo západu. V druhom návrhu ak dobre vidím, žiadne okno od vychodu do priestoru nieje.. tam by asi bolo pochmúrne celý deň.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika2345:

Ahojte, idem si ku vám pre rady, postrehy, tipy k…
@kika2345 a bude to okno z kuchyne na severovýchod aspoň veľké? Či len také cca 60cm vysoké nad linkou? Myslím v prvom návrhu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@kika2345 a bude to okno z kuchyne na severovýcho…
@zltalienka v kuchyni by bolo okno 200 x 70 cm, z tej strany nemozeme mat normalne okno, nakolko smeruje k susedovi. Je tam betonovy plot, takze vyhlad je do plotu z tej strany, ale v tom navrhu by sme uvazovali o svetlovode do kuchyne nakolko ta kuchyna by asi nedostala dostatok svetla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@kika2345 ten prvý návrh, tam je okno. Kuchyni od…
@tabitka337 v tom prvom je iba uzke okno nad pracovnou doskou 200x70cm, a je to 3m od betonoveho plotu, tym padom si myslim,ze tam asi vela svetla nebude, ale dalo by sa to vyriesit svetlovodom v kuchyni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika2345:

@zltalienka v kuchyni by bolo okno 200 x 70 cm, z…
@kika2345 pokiaľ ste ochotní dávať svetlovody, tak si môžete kľudne nechať okná aj na severnú stranu. V návrhoch ma vyrušoval hlavne šatník ku spálni, ktorý sa mi zdal malý a ešte v ňom boli 3x dvere a okno. Bude postačujúci?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@kika2345 pokiaľ ste ochotní dávať svetlovody, ta…
@zltalienka mate aj osobnu skusenost so svetlovod? Ten šatník nàm osobne vyhovuje, myslím si ,ze je tam dostatok ulozneho priestoru. Hlavné pre nás bolo aby sa neotvarali dvere do kupelne priamo zo spalne pretoze to by bolo rušivé pre toho kto spí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika2345:

@zltalienka mate aj osobnu skusenost so svetlovod…
@kika2345 nemám osobnú skúsenosť. Videla som blog (alebo čo to bolo) kde boli s takým riešením spokojní. Že majú prirodzeného svetla dostatok skrz svetlovody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?