Návrh pôdorysu domu

ahojte, chystáme sa stavať dom a začali sme pomaly pracovať na pôdoryse domu. Rady príjmeme všetky názory a pripomienky, ktoré uvediete. Nechceme mať spojenú kuchyňu s obyvačkou. Viac hláv viac rozumu. Ďakujem :)
Odpovedať
1
2
@anele22 Ešte uveď kde je cesta a susedia, a ako ďaleko od tvojho plota majú domy.
Odpovedať
Z ľava nebudú susedia a z prava musíme byť 2 metre od plotu a tam sú susedia, Z toho dôvodu sme si tam navrhli len úzke okná z kupelne a šatníka. Pred vstupom je hlavna cesta a detské,spálňa a obývačka sú orientované do záhrady.
Odpovedať
Dom bude bez uceleného nosného múru ? Podľa mna všetko okej ( ak už nechcete tu spojenú obývačku s kuchyňou - bolo by to vzdušnejšie) len moc nerozumiem tej izbe vedľa vchodu - je fakticky tak malá že je priam nevyužiteľná - pretože Techn.miestnosť máte - špajzu tiež.... Pripadá mi to ako podschodisková miestnosť v ktorej býval Harry Potter ( čiže za trest :D ) ale myslím že sama rodina najlepšie vie ako a čo potrebuje a ako a čo využije...mne napr stačia 12m2 izby - iný sa v nich ( aspoň v diskusiách) idú zadusiť - majú vydýchaný vzduch a či trpia klaustrofóbiou.... Možno taký detail - WC pri vchode vyzerá tak na 110 - 120 cm dĺžku to je podľa mna málo.... Ak by sa zrušila ta miestnosť " za trest " a jej miesto by zaujala bud TM a tým by sa zvačšila kúpeľna resp. špajz resp.technická miestnosť ( tá čim vačšia tým lepšia len zvačša ju všetci musíme oželieť lebo zaberá veľa miesta a to je + eurá )
Odpovedať
No tak miestnosti máš umiestnené dobre. Skús nakresliť rovné steny bez všelijakých výklenkov. Snaž sa mať každú miestnosť osvetlenú oknom, aj WC. Technickú môžeš spojiť so špajzou, veľká miestnosť je viac variabilná.
Odpovedať
"tá malá miestnosť za trest" kde je červená sedačka je pracovňa :) - priateľ si ju vydupal :). S WC máte pravdu rozmer musí byť aspoň 150 cm na dĺžku. Detské majú 12m2 veľkosť čo je podľa nás postačujúce. Ďakujem za pripomienky
Odpovedať
Skúste si zobrať veľký milimetrový pepierik zvolit neakú rozumnú mierku - a zakresliť aj s nábytkom ( ktorý by ste chceli na internete či v katalógoch sú aj presné rozmery nábytku ) Prídete napríklad na to že 1 m chodba nestačí a musíte ubrať z jednej miestnosti - že ste nerátali s 15 cm priečkou a tým pádom musíte ďalšiu izbu zmenšiť pretože sa nevojde tam to čo ste tam jednoducho chceli mať..... A po náštevách si berte meter :-) Taká úchylka každého kto ide staviať....
Odpovedať
Pre mňa to vyzerá celkom fajn, môžem sa opýtať v akom programe si to robila?
Odpovedať
jedalen pomaly na tancovanie a kcuhyna mini. Deti maju 12m2, ak vam to staci OK, ale preco dvaja v spalni maju iba 12 m2? Kam si daju deti hracky? Pracovna uplne staci, ak fakt niekto pracuje z domu,inak by sa tie m2 dali vyuzit lepsie, je to mrhanie priestorom na tak maly dom. Je kopa hotovych dobrych projektov,skuste si vybrat, teda ak nie ste projektanti.
Odpovedať
@zuzanak89 pouzila som tento program http://www.floorpad.com/
Odpovedať
@atlaska mozem sa opytat, co sa vam nepaci na kuchyni? ... nam staci 12 m2 na postele v spalni, pretože vedľa máme samostatný šatník. Možem sa opýtať, aké veľké mate vy detské?
Odpovedať
@mario0085 "tá malá miestnosť za trest" kde je červená sedačka je pracovňa emoticon - priateľ si ju vydupal emoticon. S WC máte pravdu rozmer musí byť aspoň 150 cm na dĺžku. Detské majú 12m2 veľkosť čo je podľa nás postačujúce. Ďakujem za pripomienky
Odpovedať
Je mala ta kuch.linka ala panelak. Mali sme 16,8 m2 a teraz mame znova 16,8m2 detske. V tej spalni bude v noci nedychatelny vzduch. Potom sa tu vsetci stazuju,ze maju zarosene okna a utvrdzuju sa vtom,ze je to uplne normalne ked sa rosia. kde budete susit pradlo, zehlit, skladovat kufre, lyze,korcule,sane, vianocne ozdoby, vysavac, cistiace potreby, prac.naradie......
Odpovedať
Článok sa načítava...
1) male zachody 2) prechadzat okolo zachodu do jedinej kupelne v dome je meganeprakticke 3) nenaznacene nosne mury 4) ak chcete v dome byvat aj pocas puberty deti, odporucam 2 kupelne, v pohode spojene so zachodom a v jednej sprcha, druhej vana. takto mate vsetko v jednom a ked sa chcu 2 ludia umyt viac, nez tvar, je problem. 5) kuchynska linka mi pride velmi mala trosku som sa s tym pohral, ale nejako mi to aj tak nesedi na 5 izieb + velku kuchynu.
Odpovedať
No také typické " modrostrechovské " Ja mám doma audi a každý kto vlastní niečo horšie - menšie nech radšej chodí autobusom :-)
Odpovedať
@bozsky_kaja dobrá prerábka až na to wc hneď za vchodovými dverami. si predstav - zima, nasnežené, okrem snehu ti po vstupe do tepla vznikne aj člapkanica, ktorú deti po sebe neutrú a ja som doma a práve vychádzam zo sprchy (lebo vaňu ja nepoužívam každý deň keď mám k dispozícii sprchový kút - o tom je rodinný dom, nasáčkovať tam všetko čo nedáš do paneláka ;-) ). čiže za mňa nie. určite 2x kúpelňu - 1x so sprcháčom, 1x vaňa, do oboch wc, ale nie dvere hneď pri vstupe.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu tiez pravda. potom asi presunut umyvadlo a dat dvere tam. ALEBO vymenit satnik za kupelnu (stena navyse) a k zachodu pri dverach pridat technicku miestnost (neviem, co vsetko tam budu mat, moja bude relativne mala kvoli elektrickemu podlahovemu) a z mojej navrhovanej technickej urobit "otvoreny satnik" - vstavane skrine. ja planujem na 5 izieb o 40m2 viac. este cakam na finalizaciu a ci na to budem mat :-D
Odpovedať
@atlaska kuchyňu aj obývačku o meter posunieme smerom von a tým pádom sa zväčšia obe miestnosti a bude dosť priestoru na kuchynskú linku a pohodlné sedenie :)
Odpovedať
@bozsky_kaja ďakujem za pripomienky, ale vlastného šatník sa nevzdám :)
Odpovedať
@bozsky_kaja Tak nejak by som to navrhla aj ja s tým WC a sprchovým kútom, ale dvere by som posunula. @anele22 - pracovňa je podla mna ok, aj ked človek nerobí z domu, tak potrebuje PC, lebo ved nebude chodiť deťom do izby, treba mať niekde rodinné dokumenty a podobne. Ale dvere ked tak z chodby, určite nie z predsiene. A zvážte tú kuchynskú linku. Ak si všimneš, tak máš dreez, sporák a z pracovnej dosky ti tam toho moc nezostalo na prípravu jedál. Este som si všimla, že tam máte zakreslené aj okno aj horné skrine kuchynskej linky. To máte ako vymyslené? Inak, rozloženie miestností ok, ale nič prevratné, možno keby ste obvodovú stenu bud pracovne a kuchyne alebo tých kúpelní vysunuli o 0,5m - 1,0m do priestoru, rozbije sa ten obyčajný kváder a dá sa už trošku pohrať aj s fasádou, rozbiť to možno nejakým kamenným obkladom a pod. Nehovoriac o tom, že sa vám tam vytvorí závetrie, ktoré neni na škodu. AK potiahnete strechu, máte to hned aj prestrešené, takže ked za dažda hladate klúče, nemoknete. Na vašom mieste by som ale pohladala nejaký hotový projekt.
Odpovedať
@vanessa06 zobrali sme projekt a urobili uprav, tak ako by sme to chceli, ta kuchynská linka je tam daná len kvôli tvaru - inak sa to v tom programe nedalo urobiť, ako som už písala vyššie kuchyňa aj obývačka sa vysunie o 1 m von
Odpovedať
@anele22 ten program je skvelý, ďakujem
Odpovedať
trošku sme sa s tým domom pohrali, uvidíme, čo nám na to povie architekt keď to uvidí, že akú máme predstavu, možno to celé dopadne napokon úplne inak
Odpovedať

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
K byvaniu este daleko,ale uz pomalicky zaciname,riesime projekt a stale upravy bo stale to nie je este ono. Co by ste vytkli tomuto projektu ? Vstup je zo severu a tam je aj ulica, detske su orientovane na juh a tam bude aj záhrada. Riesime dispoziciu domu, (kuchynska linka bude urcite inak). Technicka musi byt velka bo kurit budeme peletami. Dakujem za kazdu pripomienku
Odpovedať
Profilova fotka
@anele22 tu susiaren plánuješ využívať ako? Tú časť kúpeľňa, susiaren, technická by som nejako prekonala a vsunula tam ešte jednu kúpeľňu.
Odpovedať
@anele22 a už nechcete mať kuchyňu oddelenu od obývačky?
Odpovedať
@zltalienka nebude to susiaren,ale skor na odlozenie vysavaca,kabatov a, bund,ktore sa nebudu vyuzivat, uteraky, navlecky,...Skor to bude taky satnik.
Odpovedať
@zltalienka chceli sme,ale potom sme od toho upustili,bo nejako nam to tam nepasuje
Odpovedať
@anele22 ja som zvedavá na kuchyňu a obývačku, už nebudú oddelene? Lebo toto ma zaujalo, že konečne chce niekto tak ako ja - mať to oddelene.
Odpovedať
@anele22 takže ste si to rozmysleli, skoda
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?