Návrh domu + hosťovského domu

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. S manželkou sme si navrhli naše prvé bývanie. Ide o jednopodlažný dom o výmere 120m2 zast. plochy a 102m2 obytnej. Dom je navrhnutý pre 2 dospelých ľudí, nakoľko deti mať nebudeme. Pripájam ešte pôdorys jednopodlažného hosťovského domu, ktorý bude mať 57m2 zast. plochy a 44m2 obytnej. Orientácia hlavného domu je spálňa severovýchod, obývačka juhozápad. Chceme vás poprosiť o vylepšenia či nápady, ktoré vás napadnú, aby sme ich ešte stihli zapracovať do návrhu. Veľmi pekne vám všetkým ďakujeme.
Odpovedať
1
2
@hewson jasne, ze jedno wc pre dvoch staci, len proste keby som si ja mohla vybrat, chcem radsej samostatne nez spojene s kupelnou ;-)
Odpovedať
@hewson Ono je to o pocite, v starom dome sme mali tiež vstup priamo z chodby do kuchyne, ktorá bola prechodná a nevadilo nám to, inak to vyzerá na papieri a inak v skutočnosti. Ak je kuchyňa urobená pekne je to kus nábytku, ktorý môže čo-to prezradiť o majiteľoch... Držím palce pri stavbe, veľa šťastia...
Odpovedať
@xr22 presne tak, kuchyna bude súčasťou ostatného nábytku. Ďakujeme, budeme to potrebovať.
Odpovedať
@yukiki ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí ;)
Odpovedať
@katika_ba tam, kde sme teraz máme jedno wc spolu s kúpelňou a dlhodobo nám to tak stačí, myslím, že s tým mať problém nebudeme. Samozrejme dlho sme pri navrhovaní domu uvažovali nad 2 wc, lenže keď my s tým po rokoch problém nemáme, tak sme sa rozhodli pre jedno wc. Verím však, že niekomu to nemusí vyhovovať. Ak by sme to rokmi nemali vyskúšané určite by sme do rizika nešli a dali by sme 2wc.
Odpovedať
@kkl82 písal som o 2 wc už Katike @katika_ba. Rokmi sme zvyknutí fungovať v jednej kupelni s wc, čiže 2 wc sú nám zbytočné, nakoľko vieme, že by sme ich nevyužili. Preto sme wc navrhli takto. Každopádne názor, źe pre niekoho sú 2 wc super vec plne akceptujeme. Nie každému jedno wc vyhovuje. Ak by sme sa rozhodli do budúcnosti pre batérie, tak Tesla môě byť aj vonku zavesená. Ostatné veci sú v pohode.
Odpovedať
@atlaska časom možno zistíme, že ani my to využívať nebudeme, ale to ukáže až čas :)
Odpovedať
@stowasser bohuzial, citovat normy neviem, ale nam to neodporucali uz vo faze projektu. elektrikar pri tahani rozvodov bol rozhodne proti, ze to sa nemoze a rovnako aj dodavatel kompletneho vybavenia FVE sa chytal za hlavu, ze sme to chceli dat do "technickej skrine" v kupelni (u nas je to v podstate technicka miestnost, kde je ale aj umyvadlo, sprchac a umyvadlo - vsetko v dost velkej vziadelnosti od povodne planovaneho umiestnenia riadiacich prvkov fve. "zavadzal" im len ten bojler, ktory mal byt v jednej nike s rekuperackou a inverterom a zastrety posuvnymi dverami. tym nechcem povedat, ze by tieto veci nemohli byt spolu v jednej technickej miestnosti, ale pravdepodobne je tam nutne dodrzat isty odstup medzi jednotlivymi prvkami. takze aj vo vasom pripade bude asi zalezat na velkosti technickej miestnosti.
Odpovedať
@kkl82 Uz som si to zistoval, pre samostatnu technicku miestnost taketo obmedzenia urcite neplatia, nemoze sa porovnavat kupelna a technicka miestnost. V technickej miestnosti mate castokrat vodu, plyn a elektriku bezprostredne vedla seba, v kupelni mate 4 bezpecnostne zony.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzera to celkom dobre, mate tam vsetko co budete potrebovat, ziadne miestnosti navyse. Ja by som sa skor vyjadril k tomu hostovskemu domu. Lebo viem, ze v zahranici to nie je nic nezvycajne ale tu u nas sa to dost berie ako vymozenost. Nebolo by jednoduchsie a lacnejsie spravi v dome iba jednu hostovsku izbu a nie hned stavat cely dom?
Odpovedať
@jakubw ďakujeme vám veľmi pekne za váš názor. Máte pravdu, z našej strany je tam presne to, čo potrebujeme. Na modrú strechu sme dali projekty hlavne preto, že my sme po roku navrhovania už do toho priveľmi “hlboko” a niektoré vylepšenia sme mohli prehliadnuť. Mal som predstavu o tom, ako má dom po dizajnovej (externej) stránke vyzerať a zároveň som sa snažil eliminovať “hluché” miesta-chodby. Uvedomujem si, že bez nich sa to niekedy jednoducho nedá, avšak myslím si, že nám sa to podarilo. Ten menší dom už na pozemku stojí a mali sme viac možností. Zbúrať a urobiť okrasnú záhradu alebo parkovacie miesta. Ďalšia možnosť zrekonštruovať. Najskôr sme plánovali zanechať iba obvodový múr, avšak racionálnejšie bude zbúrať a postaviť na pôvodných základoch nový domček. Súrodencov nemáme, takže domček poslúži ako hosťovský dom, neskôr možno na dožitie niektorého z rodičov. Parkovné miesta nakoniec urobíme inde na pozemku. Menší dom berieme ako praktické riešenie. Stane sa, že ľudia niekedy vymýšľajú nezmyselne veľké bývanie. Doba sa zmenila, času je pomenej. My sme radi, že v rámci voľného času sa budeme môcť venovať sebe, relaxu a nie upratovaniu :) Na starobu zasa menšie = lepšie. Nevravím, že by sme nemohli mat ešte menší dom, na druhú stranu bola požiadavky z hora na väčší šatník :) U mna zasa veľkú kúpeľňu :) Nakoniec dňa je aj tak najdôležitejšie, aby sa človek cítil doma dobre a pokojne si odpočinul v súkromí domova.
Odpovedať
Profilova fotka
@hewson Takto by to malo byt. Mate obrovsku pravdu v tom, ze je dobre ked si tu takto ludia navzajom poradia, aj preto, ze clovek fakt moze nieco pozabudnut alebo to uz ma mozno niekto odskusane a vie kde treba viac miesta, kde menej, co je navyse, co chyba ale v konecnom dosledku je dolezite to co chcete vy a co sa paci vam lebo tam budete zit vy a nikto iny
Odpovedať
@jakubw pravda!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?