Návrh domu + hosťovského domu

Ahojte. S manželkou sme si navrhli naše prvé bývanie. Ide o jednopodlažný dom o výmere 120m2 zast. plochy a 102m2 obytnej. Dom je navrhnutý pre 2 dospelých ľudí, nakoľko deti mať nebudeme. Pripájam ešte pôdorys jednopodlažného hosťovského domu, ktorý bude mať 57m2 zast. plochy a 44m2 obytnej. Orientácia hlavného domu je spálňa severovýchod, obývačka juhozápad. Chceme vás poprosiť o vylepšenia či nápady, ktoré vás napadnú, aby sme ich ešte stihli zapracovať do návrhu. Veľmi pekne vám všetkým ďakujeme.
Odpovedať
1
2
Tak v podstate na tom hlavnom dome asi nie je nič také zlé, čo by som tam zmenil, akurát mi príde ten dom trochu veľký pre dvoch ľudí a veľmi nechápem tú jednu miestnosť, ktorá je na ľavo od vchodových dverí, tam chcete mať nejakú pracovňu alebo ste iba chceli vyrovnať pôdorys aby nemal toľko výklenkov?
Odpovedať
@roberttos vďaka za názor. Presne ako píšete, plánujeme tam pracovňu.
Odpovedať
Aha tak potom už chápem, v poriadku. A tá ďalšia veľká miestnosť za ňou bude predpokladám spálňa áno? Zaujímalo by ma prečo je v strede tá priečka? Tam bude vedľa nejaký šatník alebo vstavané skrine alebo niečo podobné, lebo ja by som tú miestnosť asi takto nedelil keby je to na mne.
Odpovedať
@roberttos ste veľmi všímavý :) áno, tam bude veľký šatník. Želanie mojej polovičky. Na priečke bude tv a pod tv komoda. Priečka zároveň oddeľuje šatník od spálne.
Odpovedať
To poznám nebojte sa :-D Neviem ako tam budú rozmiestnené skrine alebo poličky ale možno by som tam šupol ešte jedno okno, lebo je to dosť veľká miestnosť aj keď nerátam tú časť so spálňou. A asi by som to aj úplne oddelil ako zvlášť miestnosť ale to sú už iba také detaily, takto celkovo to vyzerá dobre.
Odpovedať
@roberttos jj, je dôležité, aby boli ženy spokojné, aj my budeme :) Asi sme na rovnakej vlne, pretože v rámci šatníka bude oproti šatníkového okna (na opačnej strane) pridané ešte jedno okno. V tomto nákrese to okno nie je. Pri ňom bude kozmetický stolík. Čelo postele je opreté o priečku medzi kuchyňou a obývačkou. Mimochodom hlavná časť domu bude mať 35st. strechu a tá menšia časť plochú, resp s veľmi maličkým sklonom. Ide čisto iba o dizajnové rozhodnutie :)
Odpovedať
Čo ak sa pošťastí a budú hneď dvojičky?
Odpovedať
Satnik pekny velky, ale bez kupelne. Preco si ju nedate k spalni?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som tiez dala radsej kupelnu ku spalni. Nechala by som este to WC samostatne, ktore je pri technickej miestnosti. A na mieste kupelne by som riesila pracovnu.
Odpovedať
@atlaska vďaka za komentár, uvažovali sme nad tým, nemuselo by to byť vôbec zlé, potom sme sa však rozhodli pre jednu trošku väčšiu kúpeľnu a zainvestovať viac fin. prostriedkov do jednej kúpelne. Dom nie je veľký, ten kúsok od postele prejdeme :)
Odpovedať
@sissik jj mohlo by byť, len orientácia kúpelne je na juhozápad. Pri vani je veľká sklenená tabuľa. Západ slnka = romantika :) Preto je kúpelňa tam kde je :) A zároveň bude z kúpelne krásny výhľad na okrasnú záhradu.
Odpovedať
@tigrolev2 pravdepodne to nebude možné...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hewson ok, chapem. A ten zvysny priestor v kupelni bude co? nebolo by lepsie to okno posunut do stredu steny a do toho velkeho vykelnku dat vacsiu vanu pre 2 osoby a tak pozorovat ten zapad slnka a okrasnu zahradu?
Odpovedať
@sissik možno to bude znieť bláznivo, ale pokiaľ myslíte ten priestor na ľavej strane od vane, tak to je sprcha pre dvoch. Pani manželka chcela šatník, ja veľkú sprchu. Plním si prianie :) Vaňa bude dostatočne veľká pre dvoch ľudí, voľne stojaca. Priestor medzi sprchou a umývadlom je vstavaný priestor na uteráky (nika). Za vaňou by sme chceli niečo na sedenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@hewson mne by chýbalo samostatné wc, technická sa mi zdá dosť malá na to čo sa v dnešných domoch používa technológie, a ešte by som uzavrel zádverie druhými dverami v našich podmienkach hlavne v zime by to mohlo robiť problémy
Odpovedať
@hewson mne by možno vadil vstup priamo do kuchyne - ale to je môj subjektívny pocit. V každom prípade by som zväčšil okno v spálni. Čo sa týka kuchyne - tam by som tú časť kde je drez, t.j. celú tú stranu posunul smerom do spálne - t.j. by sa spravila ako-by nika v ktorej by bola tá kuchynská časť vložená - trochu by to oddelilo pohľad priamo od vchodu a bude to vyzerať lepšie, celistvo. Kúpelňu možno ešte zmeníte - treba si dať návrh do kúpelňových štúdií - tí vedia ešte poradiť ohľadom rozmiestnenia. Do tak veľkej kúpelne by sa v pohode zmestila aj infrasauna, prípadne by sa ten priestor dal efektívnejšie využiť. V chodbe, ak by mala byť vstavaná skriňa - nech ju projektant zakreslí z dôvodu chýbajúcej priečky v otvore do obývačko-kuchyne. Inak proti domu nemám nič.
Odpovedať
@martosko vďaka za komentár. V tech.m. bude iba bojler na vodu, vysávač. Kúrenie el. + FV články.
Odpovedať
staci jedna kupelna,ale preco nie zo spalne? ked si robim dom tak pre moje pohodlie, umyt a obliect sa na jednom mieste. mam z kupelne krasny vyhlad aj vychod od zahrady, ale nevenujem mu ani par sekund denne. Zato velmi ocenujem,ze ju mam hned pri posteli. Ale ano vacsina ludi v bytoch aj domoch behaju v pyzamach ci naholo cez poldomu do kupelni, aj tak se da.
Odpovedať
@xr22 áno, je to subjektívne. Obaja si potrpíme na poriadok, takže nebudeme mať problém s neporiadkom v kuchyni v prípade, že prídu priatelia. Okno v spálni bude väčšie a v šatníkovej časti pridáme ešte jedno. To je výborný nápad. Ohľadom kuchyne sme to tak pôvodne mali navrhnuté, nakoniec sme sa rozhodli pre túto variantu. Áno, kúpelňu možno jemne zmeníme, ideme si dať robiť návrh. Tú priečku v chodbe asi dorobíme. Dobrý nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
@hewson podla obrazku to vyera, ze prechod medzi vanou a sprchou bude dost uzky, odhadujem tak 60cm. Nebude to vadit? Len sa pytam, byvat tam budete vy ;-) Tiez mame velky sprchovy kut a keby sa vosiel vacsi, tak by bol este o 40cm sirsi, takze velku spchu uplne schvalujem
Odpovedať
@atlaska v kúpelni, ako máme vaňu je veľké okno, ktoré zároveň slúži aj ako vstup k bazénu. V našom prípade ide aj o praktické riešenie, aby sme nemuseli do kúpelne cez dom.
Odpovedať
@sissik obrázok trošku skresluje, je to presne 1m, nie som síce najmenší, ale zatiaľ sa zmestím :)
Odpovedať
@hewson aaach pani manželka má rovnaký vkus ako ja ;-) aj tvoje odpovede/argumenty sú rovnaké ako by som použila 8-) z kúpelne rovno do bazéna, dvojvaňa, dvojsprchový kút, úplne celá ja :-D mne iba chýba bidet a špajzaaa... dala som páčik na tvoj profil a budem čekovať (dúfam, že budeš pridávať do albumov fotky)
Odpovedať
@zuzanka.zuzu ty si zlatá :) ďakujeme ti
Odpovedať
Satnik paradny, na tu kupelku som zvedava :) Ja osobne by som dala (aj) samostatne wc a spajzu do kuchyne :)
Odpovedať
@hewson ok berem, aj ked my do ani z bazena do kupelne nechodime, iba po saune a ta ma svoju kupelnu a z tej sa ide priamo k bazenu ale v lete sa nepouziva.
Odpovedať
@yukiki s tým wc sme to zobrali tak, že pre nás dvoch 1 wc stačí :) v najhoršom poutekám do hosťovského :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hewson Daj si poradit od ludi, ak jedno wecko, urcite samostatne s oknom a malym umyvadielkom.
Odpovedať
wc podla mna patri do kupelne a ak treba druhe (co mnohokrat treba, ale nie je nutnostou), tak by som ho supla do technickej. bojler sa tam potom moze schovat za nejake posuvne dvere. btw. pozor na tu technicku, ak planujes fv panely, kam umiestnis inverter a prip. dalsie veci k elektrarni (mozno raz aj baterie)? budu niekde vonku, ci v ramci domu? lebo v tej technickej byt nemozu, voda a elektrika spolu byt nemoze.
Odpovedať
@kkl82 dobry den, v buducnost uvazujeme nad FV panelmi, viete citovat nejaku normu, ktora nedovoluje umiestnenie potrebnych komponentov v technickej miestnosti?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?