Náš favorit

Profilova fotka
Ahojte prosím o názor čo hovoríte na tento projekt na našom pozemku. Pozemok má rozmer 16x90 a je orientovaný tak, že vstup od cesty je východ. Dom má 11,5m s tým že po stranách by nám ostalo 2m a 2,5m, od cesty by sme ho dali na 13,5m. Niekde som čítal ze odstup od hranice v stiesnených odmienkach je min.2m ale medzi stavbami je 4m a tu neviem čo platí lebo susedov dom je 30cm od hranice ale čo sme sa pýtali tak on nemá problém keby sme mali dom 2m od hranice. Viem že terasa na západnej strane nieje výhra ale nič iné nám neostáva lebo dispozície domov na úzky pozemok typ 8x16 sa nám nepáčia. Ďakujme za každý názor.
Odpovedať
1
2
obyvacko kuchyna budu tmave. to okno pri jedalenskom stole ti asi nepovolia. Je otazne ci SU bude pokadat toot za stiesnene podmienky. Ulicnu ciaru ti dovolia 2,5m? To mas uz zistene?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska odsadenie od cesty mame zistene to nam dovolia tych 13,5m a to okno v obyvacke by sme nechali asi ako len taky svetlik( uzke a vo vyske okno).
Odpovedať
Tak si zisti este tie 2m. My ti tu spravnu odpoved nedame len tovj SU.
Odpovedať
Ja nepochopim tychto projektantov, kuknem na vstup a hadzem cely projekt do kosa. Kde si date topanky, bundy, kabaty, tasky, sale, rukavice, dazdniky, ak budes mat decko, kocar, decka korcule, hokejky, atd? Ked budete odchadzat z domu ako to tam bude? A ked k vam pride navsteva, ved sa ani neotocite, nevyzujete, kam si oni daju kabaty? Ludia tolko penazi date za domy a zakladne veci podcenujete. Kuchyna tiez nic moc. Dalej ani nepozeram.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka dakujem za nazor este zvazujeme moznost zmeny ze wc premiestnime do satnika tym bude satnik mensi co je ok a kupelka vacsia co by bolo super ale velkost chodby to neriesi ale nechcem zvacsovat chodbu na ukor inej miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ viem, tak 5m tam, kde sú okná. Ono celkovo tieto úzke pozemky, na ktorých kedysi stálii gazdovské domy natlačené 30cm na seba sú totálne "terno" ...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tie metre zistime zajtra dakujem zatial za nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@vapno92 hej ak to tak bude tak asi len to okno zrusit. A to mas pravdu obdivujem ludi co riesia stavanie na pozemkoch 10-12m ked ja mam problem pri 16m.
Odpovedať
@pebu no a teraz som si vsimla kupelnu, tak takuto som v dome jakziv nevidela. Projektant byva asi v stane a chodi sa umyvat k rieke.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka co ti vadi na kupelni? myslim po tom keby sa to WC prehodilo ako časť šatníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu A mne sa ten projekt - na rozdiel od štolverky - celkom vidí. ;-) Že nemá "kočíkáreň" - alebo trebárs priestor na bicykle, kosačky apod .... - to je už choroba súčasných projektov... 8-( Avšak toto si môžete poriešiť ešte drobnou stavbičkou, spojenou napr. s parkovaním. Ja by som možno zrkadlovo otočil ten dom - tak, aby obývačko-kuchyňa bola na ľavej strane. Okno v jedálni tak môžete zachovať plnohodnotné - prípadne tam môžete dať mliečne sklo, ak by mal byť problém s ľavým susedom. Ja som si na 16 m široký pozemok nechal nakresliť 11 m široký dom. Sprava (ako Vy) mi zostali 2m a zľava 3 m, aby mi tam mohol prejsť traktor, LIAZ, AVIA...
Odpovedať
@pebu ze je mimoriadne mala. Mas priestorovu predstavivost? Pomerne velke percento ludia ju nema a nie je to ziadna hanba priznat si. Zrus wc a do tej spojenej miestnosti si na stvorcekovom papieri alebo free softveri nakresli kupelnu. Potom sa zorientujes. Kukni doma kolko mate kabatov a bot a pocitaj, ze vela pribudne, ak chces mat rodinu. A neviem kam to chces dat. Alebo predtym zatvoris oci, ze nejako bude. A to sa ti velmi vypomsti. Moja segra ma vacsi vstup aj kupelnu v jednoizbaku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom Ďakujem za nazor aj ma napadlo to zrkadlovo otocit ale obavam sa ci by potom tie zadne izby neboli tmave bez svetla. Na pozemku mame tu staru budu co ratam ze bude po nejakej rekonstrukcii "dielna + kocikaren"
Odpovedať
@stolverka to tu necitas? vsetci napisu-v oanelaku nemame vacsi vstup a staci nam. ja tiez nechapem kde ludia maju vsetky veci tooanky kufre tasky spacaky sportove nacinie..... @leonardom to je terno pristavit vonku satnik a bezat sivtam po korcule prilbu ci kociar, preco ak staviam novy dom nepistavit ho pre svoje pohodlie este k tomu ak dnes 80%slovakov stavia dom na cely zivot.
Odpovedať
@pebu ked mas uzky pozemok tak prosposob dom, dobry srchitekt to zvladne, ze ty si ziaedn pekny nenasiel neznamena ze niesu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Bohužiaľ, tak, ako som písal aj vyššie, je to choroba súčasných projektov, ktoré sem dorazili neviem odkiaľ, že domy nemajú "hospodársky" (úžitkový) priestor. Avšak v prípade @pebu je to predsa len trochu iné. Má vzadu na pozemku staršiu stavbu, ktorú si chce uspôsobiť na účely skladovania kočíkov, kosačiek apod. My tiež máme 2 domy vedľa seba - a ten zrekonštruovaný má - našťastie - nielen skvelý pôjd, ale aj menšie humno, bez ktorých by sme boli stratení, lebo čo všetko tam skladujeme - tak to je pomaly na tretí dom... ;-)
Odpovedať
@atlaska a este nechapem to wc, chce ho presunut do stredu domu, nebude mat okno, zas bude komplikovat riesit odvetravanie. Fakt to chce dobreho architekta, a nie toto, co je zle na akykolvek velky pozemok.
Odpovedať
@pebu Ahoj. Podle mě tento dům tam nepostavíš a na sousedovi ani tak nezáleží. Problém je sousedových 30 cm od hranice. Chyba je, že na to jdeš od prostředka. Nejdříve na stavebním úřadě musíš zjistit, co Ti povolí stavět, následně umístit stavbu a teprve potom řešit vnitřní dispozici. Podle mě si ten projekt můžeš zarámovat, ale stavět podle něho nebudeš. Že bys zrovna potřeboval architekta, natož pořádného, je na diskuzi. Všechno tu již bylo a existují tisíce katalogových projektů. Akorát se v tom málokdo umí orientovat. Jinak přirozená ješitnost, že mám architekta ( průmyslovák s maturitou :-D :-D :-D ) je pro mnohé investory, zejména ženského pohlaví naprosto stěžejní záležitost. ;-)
Odpovedať
@praoteccech Ano je mnoho katalogovych projektov, preco nie? Ved daj aspon jeden, ktory sa da na tom pozemku postavit a splna ich poziadavky. Tebe aky architekt kreslil dom? Ktoru prumyslovku skoncil? Ja nepoznam ani jedneho ktory ma iba tu maturitu.
Odpovedať
@atlaska Ahoj. Já jsem zapomněl, že znáš oba dva, kteří operují na Slovensku. :-D :-D :-D :-D :-D Ale to je naprosto nepodstatné. Podstatné je, zda do té skuliny vymezené sousedními stavbami tazatel umístí barák půdorysu 11,5 x 11,5 m, že. Podle mě mu to nepovolí. Pak se můžeme bavit dál. ;-(
Odpovedať
@praoteccech no ved daj mena, mozno ti predstavim dalsich . vprata sa mu to tam vprace ale tiez neviem naco pchat na uzky pozemok siroky dom. Stiesnene podmienky nemaju, nieje co riesit ALE stavebne urady pracuju rozne u nas a rozne si vykladaju zakony.
Odpovedať
ahojte, ja nie som nejaky extra profik, len osobne by som si asi nedaval technicku miestnost hned vedla spalne ak to nie je nevyhnutne. moze tam byt nejaky zvukovy ruch a pod nie? ved ked sa tam da aj prack, aj susicka, vsetky rozne technologie kt. chcete pouzit pre vykurovanie..
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to bohvieaký projekt. A už myslím, že duplom nie na Váš pozemok. To by chcelo niečo iné. Najmä chodba mi príde príliš úzka, stiesnená a nepraktická. Treba rátať s tým, že nie všetky okná Vám môžu byť dovolené. Je tam viac negatív ako pozitív z môjho pohľadu.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dnes aom zistoval urad a mozem kludne stavat aj 2m a 2,5m od susednych pozemkov takze takyto rozme mi tam dovolia postavit. Technicka miestnost vedla izieb je podla mna v pohode aj v byte mame kupelnu vedla izby. A ako sa hovori 100 ludi 100 chuti. Skor sa obavam svetovych stran ci mat okna na vychod a zapad bude dobre ale asi velmi inu moznost nemam.
Odpovedať
V byte asi nemas v kupelni kotol ani rekuperacku. Dost tieto vecicky hucia. Stale tvrdim ze v tej obyvacke bude tma, iba neprijemne zapadajuce oslepujuce slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu a ako si napisal sto ludi sto chuti sprav si tak aby ste boli vy spokojni
Odpovedať
@danohun tak nech sa nepyta na nazor na projekt ak plati sto ludi sto chuti.
Odpovedať
@praoteccech dovolim si nesuhlasit. architektov VS je na SK dost v kazdej urovni kvality. projektantov so SŠ tiez. :-p otazka je, ci sa vzdy stretnu dvaja s rovnakym nazorom. preto niekomu viac vyhovuje neosobny katalogovy projekt.
Odpovedať
@finis Ahoj. Celé Slovensko je vydlážděno jenom architektami. V Česku je to to samé. Samý vysokoškolák a většina má problém i s pravopisem. Ale to je fuk.NA výšce vzdělání již dávno nezáleží. záleží pouze na kvantitě a na počtu titulů před a za jménem. Že skoro nic neumí a nejsou k použití také nikoho nezajímá. Čili nejnižší úrovně je drtivá většina. A ta drtivá většina závidí té zanedbatelné menšině, že mají v hlavě i vědomosti. :-D :-D :-D :-D :-D PS. Neber to osobně, ani vážně.
Odpovedať
@praoteccech to je v kazdom povolani.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?