Koľko by stál projekt na siete pre 15 pozemkov?

Chceme stavať v lokalite, v ktorej nie sú siete (okraj obce ale už sme zapracovaní do územného celku-plánu)...tie sú od nás vytvorené najbližšie cca 30 m ale vlastník si ich dal vytvoriť pre pozemky ktoré si predal on..Hľadáme projektantskú kanceláriu a chceli by sme vedieť či projektant môže urobiť všetky siete zároveň na všetky pripojenia alebo samostatne? Koľko asi taký projekt stojí? Máte s tým niekto skúsenosti? Na vedľajšej ulici majú plyn, el, vodu aj kanál..a ešte sa chcem spýtať ak je obec akcionárom SEVAK-u máme šancu uspieť vo veci pripojenia vody? Aké "presviedčacie" ťahy použiť 8-) ? Nemali by sme s pripojením žiadne problémy, keby vlastník vedľajších pozemkov v čase výstavby vodovodu pustil vodárov cez pozemok ktorý vlastní úplne navrchu (tak mu to navrhovali) a neriešil to zdola od cesty..Už by sa nad nami len dotiahlo potrubie a voda by bola...Vodári sú na jeho prístup najedovaní a odnášame si to my.. Ďakujem
Odpovedať
Projektant vam moze urobit projekt pripojenia ku kazdemu domu naraz. Cena je rozna,tak ako je rozna pri projektovani rod.domu, ci nakupneho centra,alebo kostola. Ina je urcite v Blave a ina v Levoci. Vodu potiahnete vzdy, ak mate kade, predpokladam,ze nejaka vasa ci verejna cesta k pozemkom existuje, nechapem otazke ohladom SEVAK. Vlastnik pozemku uplne navrchu ako pises,je vlastnik pozemku,preco by si tade mal nechat tahat vod.potrubie?
Odpovedať
vase je len to co je za meradlom ostatne je majetkom firiem/ podla energie to znamena ze sa musi cinit obec a doviest energie na potrebne miesta verejne pristupne a odtial odbocky kam treba ono existuje aj vecne bremeno to atlaske.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi pred dvomi rokmi som začal pripravovať zasieťovanie pre obojstrannú ulicu, záleží, čo tam všetko chcete mať. Vody, kanalizácia, plyn, elektrika, cesta, chodník, osvetlenie, rozhlas??? Pošlem ti do súkromnej správy zápisnicu z rokovania, kde sme toto zhrnuli. Nie je to lacné.
Odpovedať
Profilova fotka
Z elektrikou Vám viem pomôcť, ostatné siete viem zabezpečiť.
Odpovedať
@vrajmantak Obec podla mna nemusi nic. My sme kupili pozemok hned pri ceste kde majitel chce dalsie parcely za nami predat ako stavebne pozemky. Na mestskom urade povedlai nie su financie a preci by mali tahat siete pre sukromne pozemky, ktore potom niekto spenazi. Tak pripojku vody musel zafinancovat, elektrinu zafinacuje vraj distribucka ale musi dat spravit projekt a vybehat vsetky povolenia (co som sa cudoval), plyn tahat nebude ale tam SPP distribucia predpokladam ze by aj tak kaslala na to. @zuzinka0101 najprv si overte podmienky pripojenia ! Ja som na svoj pozemok dal spracovat projekt ale skutocnosti ma donutili to riesit podla toho co distribucky povolia a ake podmienky Vam daju. Kludne sa moze stat ze pri elektrine Trafo v obci nebude stacit, obdobne prietoky na kanalizacii. Este raz najprv su nutne podmienky na pripojenie a potom dajte projekt aby ste neplatili za nieco co Vam bude k nicomu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?