Hľadám projekt domu do L, napr. bungalov 305 air-air.sk

Ahojte, hladame projekt do tvaru L. Pozemok mame cca 33x60m vstup na pozemok je orientovany na vychod, cca 10stupnov otoceny na sever. Predstavu mame asi taku ako je v tom bungalove 305, nam treba akurat zrkadlovu verziu, aby sme na severe mali rovnu sranu a terazu na zapad/juh. Cize 4izby + obyvacka. Stale nie sme rozodnuti, lebo manzelka by chcela oddelit aj druhe wc od kupelne a mozno aj dve kupelne by neboli zle v takom dome. Garaz s pristreskom sice planujeme dat pozdlz juznej strany pozemku. ale mozno by nebolo zle mat aspon jednu v dome ked clovek dovezie nakup a podobne veci. Skusal som to prlepit vedla technickej/spajze/kupelne, ale o tie okna by sme neradi prisli, aby sa dalo vetrat. A cim viac do toho rypem, tym mi to pride horsie (predsa, ten co to vymyslal asi vedel ako na to :) ) Neviem ci niekto tu uz postavil/stavia tento konkrenty bungalov a vedel by povedal co sa mu paci a co nie, pripadne ked viete poradit nieco v podobnom duchu do L a medzi dvoma kridlami terasa, budeme radi. Neviem co este dodat, v roku 97 sme stavali dom kde som sa dost aktivne podielal, ale to boli este kvadre, miesacka (beton,malta), kamene do zakladov a podobne veci..dnes sme uz kus dalej s materialni, technologickymi postupmi ako tak tu pozeram albumy, tak snad to aj viac vyzdrzi a zabespeci aspon tak pohodlne byvanie. Otazok by som mal dost, ale spat k veci, mate skusensot s tym bungalovom 305, resp. nejake podobne uspesne alternativy? dakujem
Odpovedať
@karci123 Zdravim, chcem sa spytat, ci ste si vybrali tento projekt. My nad nim velmi uvazujeme.
Odpovedať
@karci123 pozri v mojom albume,mozno ti to pomoze
Odpovedať
ahojte, stale sme v procese vyberu. mame aj male babo a tak stihame ako stihame. Nakreslili sme si upravenu verziu v google sketchupe, teda dost vyerazne upravenu:). Dal som prilohu, ale inu zatial nemam lebo som rano nevedel zapnut doma desktop (asi je zdroj v tahu). Hlavne zmeny (strany ako ked sa pozeram na obrazok): - vlavo dole pracovna - nad pracovnou tehcnicka + kupelna (bude este tam priecka) - vpravo hore kupelna (moja polovicka chcela velmi mat sukromu kupelnu s vyhladom) - chodba medzi izbami vpravo je sirsia lebo tam bude priprava alebo rovno schody na podkrovie. - betonova deka a ina strecha aby sa dalo podkrovie zobytnit (nejaky rad/dva kvadrov navyse ) - obyvacko kuchynu som este natiahol na dlhsiu lebo na obrazku to je 6 x 6 m co mi pride male. - garaz zvazujeme ci prilepit na pravu stranu na celu dlzku domu...aj sklad by bol (pivnica by bola uz velmi draha tak aspon takto skladovy priestor) je to vsak len nas navrh, mozno to architekt cele zmetie ako prach zo skrine cize sa uvidi :)
Odpovedať
@kacko12 ahoj my sme si tento projekt uz zakupili. Kamarat ho uz ma skoro postaveny, je to pekny a velky bungalov...urcite odporucam
Odpovedať
@karci123 nevedela som sa sem dlho dostat... celkom ste to dobre poriesili. Takze budete mat aj podkrovie obytne. Uz ste to dali architektovi?
Odpovedať
Profilova fotka
Momentálne máme hrubu stavbu postavenú-)
Odpovedať
@sanbolino aj ste tam robili nejake zmeny? Lebo mojmu muzovi sa nepaci otvorena kuchyna, ze to bude vsade citit. Nas architekt povedal, ze ta kuchyna je velmi zla. A muz ma najvacsiu vyhradu k tvaru - vacsie obvodove mury, vacsie uniky tepla, zlozitejsia a tym padom aj drahsia strecha. Celkovo sa nam ale ten projekt velmi paci. Muz teraz po veceroch kresli dom, uz sa dostavame do finalnej podoby. Ked bude hotovy, hodim sem podorys. Bude to jemny obdlznik.
Odpovedať
@kacko12 este to architekt nevidel. S tym pokrovim vaham. Jedine kvoli financiam. Izieb je dost na prizemi a aby to len prazdne nebolo alebo bordelaren:) Musim sa poradit ci ist za architektom uz takto alebo az ked dokreslim elektriku a vodu. Ale zbytocne asi mrhat cas ked to nie je iste ze to prejde.
Odpovedať
@listicky007 pozrel som album, drzim palce, vyzera to super. Najtazsie je asi zacat.
Odpovedať
Profilova fotka
Robime iný strop aj strechu
Odpovedať
@listicky007 ahoj, tiez sa nam zatial asi najviac paci ten projekt, ako pokracujete? nemas nejake foto? strechu ste preco menili? kludne do IP :)
Odpovedať
@sanbolino ahoj, robili ste nejake zmeny na tom projekte? vahame nad nim a hlavne nas tlaci cas, nechceme moc spekulovat, ale zase chceme tan domcek mat prakticky :) diky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@suzinka121 my ho tiez staviame a urobili sme pár podstatných zmien :)
Odpovedať
Profilova fotka
Perfektný domček určite by som nemenila...v decembri sa plánujeme stahovat -)
Odpovedať
@jurajriso Super, pozrel som fotky. Vidim ze sa snazite robit svojpomocne. Paci sa mi to. Clovek si vie vela spravit ked ma priestor, akurat treba nastudovat co sa ako robi. Ja som mal zdravotne veci tak som sa velmi nepohol..ale aspon som bol na sedeni za architektom. Prostredie mate fakt pekne. Hodim sem podorys ked budem mat final.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, mal by niekto tip na bungalov v tvare L v rozmeroch max. 11m x 11m na najdlhsich stranach? V takomto rozmere neviem skoro nic najst, pomohlo by mi keby dal niekto inspiraciu.. obyvacka, kuchyna + 2 izby je take minimum co by postacovalo.. v rohu Lka by mala byt kupelna.. ak nie, nevadi :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Po dlhej dobe sme sa pohli dalej. Projekt mame finalny. Jasne ze uz chcem nieco zmenit, nie dispoziciu, ale hrubku izolacie v podlahe (narvhovanych 100mm mi pride ako minimum co tak citam MS). + Nechcel som zatelpovat steny, ale myslim ze zaklad zateplit by nebol zly napad. Stena sa bude dat aj neskor ked sa rozhodnem. Strasne vela variacii sme mali. Aj s garazou, aj bez (ja sa hrabem v svojich autach rad:) ) Napokon bude dvojgaraz oddelena. Prikladam podorys.
Odpovedať
kokos... ustriehnut tolko dveri ci su zamknute, tak to bude na maslu...
Odpovedať
Vidis, z tej strany som sa na to nepozeral. Avsak nevidim rozdiel ci kontrolujes okna ci dvere. :-)
Odpovedať
@karci123 určite by som zrušil miestnosť 1.4 a tým pádom zväčšil priestor obývačko-kuchyne - to sa mi zdá dosť malé. Neviem ako budú slúžiť miestnosti 1.2 a 1.11 tak sa mi ťažko k tomu vyjadruje - či potrebujete toľko miestností. Posledný postrek - vchodové dvere sa musia otvárať smerom dovnútra - na to je nejaký predpis. Inak pekný domček.
Odpovedať
@xr22 1.4 je spajza, 1.2 je pracovna, tu potrebujeme kvoli firme, 1.11 je manzelkina kutica na sebarealizaciu. To som uz manzelke vysvetloval, ze mame 2 male deti (2,5r a 0,5r) a chcela by este dalsie takze nech si nemysli ze bude mat nejaky volny cas...mozno ked deti vyrastu a odidu. Cize podla mna tam bude sklad/satnik a podobne. Dvere som si nevsimol ze su dovonka hoci som casto pozeral vykres. Jasne ze budu dovnutra. Uvidime ci to bude vadit na SU kedze uz mi chyba len st.dozor a mozem podat ziadost na SP.
Odpovedať
@karci123 No ono odkladacích priestorov nikdy nie je málo... Takže držím palce pri stavbe.
Odpovedať
@xr22 vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?