Dom vo svahu bez pivnic

Riešil niekto projekt domu vo svahu, ale bez pivníc. Prevýšenie máme na 30 metroch 4,5 metra, je vôbec možné postaviť bez pivnice. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vero94 zdravim vsetko je mozne ale cena bude podobna ako s pivnicou, a neuvazujete ze spravite poschodovy kde vo svahu bude garaz alebo obytne prizemie napr denna cast? mate uz nejaky navrh projektu?
Odpovedať
Aka bude dlzka a sirka domu? Nam stavaju dom dlhy 15m siroky 7.5m a prevysenie 1.2 navysenie tam samozrejme je, ale pohoda s tym sme pocitali.
Odpovedať
@avantime projekt domu sme plánovali 13 na 11 a keď sme to chceli ako tak zrovnať, tak na jednej časti je akokeby ten bod nula a na druhej strane sme museli dať hlinu a to je až 1,80m.
Odpovedať
@rusty727 práveže dole nechcem obytnu časť, keďže je to smerom k ceste. Tak asi len tá garáž alebo tie pivnice prichádzajú do úvahy.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali prevýšenie 3,5m....vyviezli sme hlinu susedovi a mame bungalov..
Odpovedať
@aisulka môžem poprosiť o foto pred a po??alebo ako sa Vám to podarilo??
Odpovedať
Profilova fotka
@vero94 prevysenie 3metre na spodu mame vchod, dvojgaraz, letnu kuchynu, kupelnu sklad, technicku a jednu miestnost ktoru teraz vyuzivam pre pracu s domu
Odpovedať
Daj si to vypočítať o koľko sa to predraží.
Odpovedať
My staviame bungalov bez pivnice. Na 20m prevýšenie 3m. Zatiaľ máme urobenú základovú dosku a dorábame oporný múr.
Odpovedať
@beno78 môžem poprosiť foto ako to máte pripravené, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mal minimalny rozdiel v cene bez pivnice a s pivnicou taje pod castou domu o rozmere 10x 4 m
Odpovedať
Profilova fotka
@vero94 nájdeš v albume
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pripájam obrázok ako je to teraz. Moc z neho nevidieť, no lepší nemám. Tam kde stojí auto ide cesta. Pravý okraj obrázku kopíruje hranicu pozemku, z ľavej strany je hranica oporný múr. Z vrchu som sa zasekol do svahu, a z dola je urobená navážka.
Odpovedať
@beno78 a navazali ste čím???ako dlho ste čakali kým to navezene ako tak sadne??lebo my máme zatiaľ čerstvú hlinu, a bojíme sa že do jari to nesadne tak ako má a časom to začne pracovať,do akej výšky ste navazali??
Odpovedať
@vero94 Navážali sme zeminu z pozemku (ílovitá), tú čo sme zobrali z tej strany kde sme sa zasekli do svahu. Bolo to cca zarovno dosky, teda to sadlo cca 40cm. A navozené bolo cca 1.8 - 2 m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?