Dom s galériou, otvoreným stropom, medziposchodim

Dobrý deň hľadáme projekt domu s galériou, otvoreným stropom a čiastočne obývaným podkrovím, prosím ak máte niekto takýto domček inšpirujte ma 🙏🏻
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk viac by som Vás odradil, niekoľko takých domov som prerábal na klasické.
Odpovedať
@daniela87sk pozrite si album @tomas424
Odpovedať
@jan45 a aký bol dôvod?
Odpovedať
Nas pan Jan tiez odradzal od galerie, pamätam si, ze jeden jeho argument bola padajuca necistota na stol. Dom bez galerie sme ale neuvazovali. Mame ju aj v byte. V byte nam pada necistota z chodenia po schodoch, ale len do priestoru pod schodami, lebo schody nie su plne. V dome mame ale schody plne a pod schodami ziadny stol. Takze v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk v priestor dochádza k stratifikácii tepla, vykuruje sa priestor, ktorý je nevyužívaný, je to konštrukcia do iných geografických podnienok.
Odpovedať
@jan45 U nas dom nebude vyuzivany celorocne. V zime sa len temperuje. Mame fotovoltaiku a obrovske presklenia, ktore prepustaju v zime teplo, v lete su chranene zaluziami, ktore mozme ovladat na dialku a nimi riadit teplotu v dome. Dom sa bude vyuzivat v letnych mesiacoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@exponent nemyslím si, že o rady na MS sa uchádzajú ľudia ako Vy, ale ako predstavenie možností to je
Odpovedať
@jan45 Mylite sa.
Odpovedať
@jan45 nemyslim si ze daniela87sk nevie, ze teply vzduch stupa. Myslim si, ze chcela vediet dalsie vyhody a nevyhody a aj od takych ludi ako ja, s ktorymi sa aj Vy stretavate.
Odpovedať
Ja nechcem vedieť výhody /nevýhody, to mám už naštudované, skôr hľadám inšpiráciu pre náš dom 🙂
Odpovedať
@daniela87sk my mame tiez vysoke stropy v obyvacke, s otvorenym prechodom na poschodi, pozri moj album ak chces 🙂
Odpovedať
aj my
Odpovedať
Článok sa načítava...
mame dom s galeriou, obyvatelne podkrovie
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Mýlite sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela87sk aj my máme dom galéria +obyv. podkrovie.
Odpovedať
@mimka1989 Nemyslím si, že sa @jan45 mýli. Takisto máme galériu prakticky cez tri podlažia a je to presne tak, ako píše, tj. hore je teplejšie, za bežnej prevádzky o 2 stupne. To v princípe nevadí, lebo je podkrovie obývané a teplo sa využije aj v horných miestnostiach - tam je podlahovka priškrtená. Ak by však bol dom s vysokým otvoreným stropom bez horných obývaných miestností, potom je to naozaj ekonomický aj energetický nezmysel.
Odpovedať
A ešte doplním. My by sme nemenili. Mať nad hlavou 6 metrov otvoreného priestoru a do tejto výšky presklenú celú južnú stranu domu, je na nezaplatenie. A teraz nemyslím finančne. Kúrime elektrikou a mesačne platíme 52 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimka1989 ako dlho? Ozvite sa o desať rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?