Dom na SV pozemok

Vazne uvazujeme nad jednym velmi peknym pozemkom, vstup je vsak z JZ, teda pozemok je otoceny na SV. Sirka je 17m. Aky projekt domu by sa hodil na tento typ pozemku? Ako to spravit s terasou? Comu sa vyhnut pri takomto type pozemku? Idelne 2 podlazny, strecha bez sklonu, pripadne mierny sklon do 17 stupnov. Pozemok je rovinaty , 1200m2. Vdaka za rady
Odpovedať
@rubikova_kocka Nemusi byt na prekazku poloha. Vzhladom na klimaticke podmienky v sucasnosti a v buducnosti niektori ludia uprednostia viac chladok. Ale mozte dom uplacirovat (ak je moznost) aj vzadu na pozemku a zahradu urobit vpredu, vysoky plot na sukromie atd. Na SV mozte umiestnit kludne kuchynu spalne, pripadne aj obyvackokuchynu cez cely dom na oboch stranach okna. Detske izby mozu byt na JZ...skratka mnozstvo variant zavisle naozaj od konkretnej lokality a zastavania...
Odpovedať
@snowy66 pozemok ma na sirku 17m, od vedlajsieho pozemku musime nechat 1,5m z kazdej strany. Urcite by bolo fajn mat 2 terasy. 1 s chladkom a druhu so slnieckom. Ked si tak citam rozne nazory, clanky a prispevky, ten SV nevidim ako velky problem, kedze pozemok je relativne velky.
Odpovedať
@rubikova_kocka Tiez mame terasu na SV a vstup z JZ a vyslovene sme to takto chceli uz pred kupou pozemku. Je to uplna parada, sediet teraz v lete na tej terase. Podla mojho (aj ostatnych) nazoru je terasa smerujuca na J-JZ v lete uplne nepouzitelna. Aj ked ju zatienite, bude tam teplo ako v pekle.
Odpovedať
@rubikova_kocka My to takto tiez budeme mat, dom este len staviame. Pozemok mame v zahrade za inym domom, takze terasu a zahradu budeme mat zboku/vpredu, ale aj za domom budeme mat miesto na terasu, keby sme sa pre nu neskor rozhodli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?