Aký dom na pozemok 450 m2?

Ahojte, mám dilemu a preto sa chcem spýtať, toho kto má pozemok cca 450 m2 že aký dom si postavil poprípade poradil aký by bol najvhodnejší ide mi hlavne o zastavanú plochu,poschodový albo bungalov 4 izby, kuch.spojená z obyvačkou, plus 2 detské a 1 spálňa aby nám ostalo aj kusok záhadky pre deti ok takže porosím o radu na tieto parametre pozemku šírka pozemku = 18m, dĺžka pozemku = 25 m, od prístupovej cesty je západ keď stojím čelom k pozemku takže za chrbtom mám západ, predomňou je východ po pravej ruke juh a po ĺavej ruke sever. hranice osadenia domu sú zo severnej strny 2m a z južnej 5m, stavebna čiara od komunikácie 4,5 metra. ĎAKUJEM KRÁSNE ak má niekto dom postavný na takomto podobnom pozeku budem moc vdačný za foto lebo si to neviem absolutne predstaviť kolko pozemku ostane na výbeh pre deti dakujem pekný deň
Odpovedať
1
2
nejaky poschodak 8x8, 9x9, 10x10 ... a individualny projekt ...
Odpovedať
@abbeylee ďakujem za názor a radu pekný deň
Odpovedať
kedze je dost kratky uvazoval by som nad poschodovym aby si mal priestor na altanok ci terasu, alebo nejaku zahradku urcite nic dlhe aby si nemusel tlacit dom velmi dopredu. ja mam 17m sirku a 46 dlzku dal som bungalov 1174 zrkadlovy orientacia na svetove strany su rovnake ako mas ty. mam spalnu 2 izby dve kupelne garaz obyvacku s galeriu. 8-)
Odpovedať
Mame pozemok 17,8 x 23,7 ,rozostavany katalogovy minidom 7,5 x 8,5. Ale ak by som mal stavat znova, zvolil by som individual.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
my mame podobny pozemok a chceme na jar zacat stavat bungalov od euroline 963.
Odpovedať
Profilova fotka
@2real Orientáciu pozemku na svetové strany máš presne ako ja, dokonca aj cestu . Ja staviam dom – vlastný! Mám pozemok dlhší o 5m. Môj dom má rozmery 7,5 x 16 m. Je to úzka štrudla, no moderného rázu a úzky preto, lebo mám dom max presvetlený z juhu – juhozápadu. U mňa je svetlo podmienka, no niekomu to môže vadiť. Na takomto pozemku môžeš vymýšľať čokoľvek. Možno by som šiel cestou orientovať spredu dvojgaráž a za ňou dom v tvare L, otočeného však k ulici, čiže vošiel by si z cesty priamo do dvora. Držím palce pri výbere.
Odpovedať
@plamen Dakujem no bude to tažké sa rozhodnúť, dal si mi chrobáka dakujem....inak ak máš nákres alebo pôdorys tvojho domu bol by som rád ak môžeš preposlať aj do IP som zvedavý ako je riešený? vela štasita pri stavbe domčeka
Odpovedať
@dufman dakujem za reakciu pozeral som to len nooooo je to pekný bungalov len keď si to neviem predstaviť ako by to vyzeralo postavené na pozemku.....fakt sa neviem rozhodnúť či poschodák alebo bungalov ......no neviem ....dakujem a vela zdaru pri stavbe
Odpovedať
@2real ahoj. my máme šírku pozemku cca 19 m a ku koncu sa zužuje na 16 m a dlžka je nejakých 40 m, zvolili sme bungalov 764 (v pohode nám tam vošiel - od suseda sme dali iba 1m) a čo sa týka rozhodovanie medzi bungalovom a poschoďákom - tiež sme mali tento problém, vyriešili sme kompromisom a z obyvačky nám vedú schody do galérie ktorá je otvorená do obyvačky ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ahoj my máme pozemok 18*30a máme jantár 68/4 dom 7,75 na 9,25 plus terasa 4*6 vedľa z boku bude prístrešok na auto. pozemok za domom akurát na záhradný domček na náradie, detské hojdačky domček so šmýkalkou a bazén.
Odpovedať
Článok sa načítava...
podla mna jednoznacne bungalov. ved komu by sa chcelo stale chodit po schodoch. a na zahradku vam zostane aj tak miesta dost
Odpovedať
@2real nam zostane za domom cca 10m, nie je to vela, ale podla mna staci.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za inšpirácie, rady, tipy, moc si to vážim. Spýtam sa ešte takto je tu niekto kto má pozemok cca 450 m2 a má už postavený dom prípadne má nejaké foto domu a pozemku okolo domu, moc by mi pomohlo to vidieť, lebo tažko si to predstavujem a absolutne sa neviem rozhodnúť či poschodák alebo bungalov jeden deň som presvedčený že bungalov potom zase poschodák lebo menšia zastavaná plocha atď.prezeral som aj foto alblogy ale nikto neuvádza že na akom pozemku to je postavené bohužiaľ...ok tak ak niekto prosím podelte sa o vašu skúsenosť s takouto veľkosťou pozemku a staubou na ňom........dakujem za Váš čas a prajem pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
@2real ahoj, my mame pozemok 21 x 25m a mame bungalov (pozri si moj album) . Vpredu sme od pristupovej cesty 3 metre - povedali sme si, ze radsej blizsie k ceste a vzadu mat dostatok miesta na relax ako opacne. Od jedneho suseda sme 3m a od druheho nejakých 5,5m. Sucastou domu je prestresena terasa cca 15m2. My sme spokojni, mame pekne miesto na relax za domom i miesto na parkovanie.
Odpovedať
hlavne si daj orientáciu na juh denné miestnosti,aby bolo stále slnko,ušetríš na kúrení,záhradu za domom,aby si nechodil cez ňu k domu od cesty
Odpovedať
@carolinka ĎAKUJEM krásne za inšpiráciu, máte to moc pekné.....vela zdaru prajem
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Nenájde sa ešte niekdo kto má dom postavený na pozemku cca 450 m2 a podelil by sa ako sa on rozhodoval že aký dom postaviť na takýto pozemok .......Ďakujem :-)
Odpovedať
Ja by som si tú situáciu nakreslila v mierke, tie hranice osadenia hneď ukážu max. šírku domu, hlavné je rozhodnúť sa, koľko voľného priestoru chcete za domom. My máme pozemok cca 15x36m, dom poschodový 10x11m, ale viac miestností, než potrebujete vy. Za domom nám ostalo 19m, takže tam máme všetko, čo sme chceli. Bungalovy sa mi páčia, a ak by tu neboli tak nekresťansky drahé pozemky, tiež by som si vedela nejaký vybrať :-) Tu na okolí nejaké sú, niektoré na menších pozemkoch, než máme my, a okolo minimum voľnej plochy, z 3 strán domu pomerne úzky pás. Btw., my sme sa tu ako jedni z mála riadili max. zastavanosťou ;-)
Odpovedať
@2real Viď príspevok vyššie, zabudla som adresovať. A ešte k veci, skúste si nakresliť variantu poschodového s menším pôdorysom a bungalovu napr. ako má @plamen, aby ste využili orientáciu pozemku, nám pomohlo aj priamo na pozemku si pomerať, označiť, mali sme tým pádom lepšiu predstavu. Tiež sme totiž zvažovali aj užší a dlhší dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu zvláštna otázka. Podobne by som sa opýtal: Aké auto do garáže 6x2,8m? Niekomu stačí dvojmiestny športiak, niekto potrebuje sedan, iný off road, vacčlenné rodiny minivan. Do úvahy pri dome treba zohľadniť vek obývateľov, záujmy, či má byť jedno, alebo viacgeneračný, či v ňom býva rodinka s deťmi, čo v ňom, všetko chcete mať. Či si vystačíte s prízemným, alebo bude poschodový, príp. podpivničený. Potom ké typy stavieb sú v okolí, včlenenie do krajiny, orientácia na svetové strany atď, atď, atď.
Odpovedať
@altisinterier Ahoj dakujem za reakciu ....neviem či si vôbec čítal môj prvý príspevok resp. otázku .....zrejme nie .....ale dakujem za tvoj čas a názor
Odpovedať
My máme pozemok 450m2, na ňom postavený bungalov, individuálny projekt, 11,5x11.88 +terasa3x5m, valbová strecha. Sme v štádiu vytiahnuté múry, takmer hotová strecha, objednané okná. Máme v ňom kuchyňu spolu s obývačkou, 2 detské izby, spálňu, kúpelňu s WC, sprchovacím kútom a vaňou, samostatné WC s malým umývadlom, šatník, špajz, práčovňu (tam bude aj plynový kotol) a technickú miestnosť (malý skladík, kde bude vodárnička a el. ističe. Naprojektované máme aj garážové státie, ale teraz na tom mieste stojí stavebná búda, tak to sa bude riešiť neskôr. Najprv sme chceli poschodový, ale okolo je nízka zástavba, nechceli sme vytrčať a priateľ chcel spálňu na prízemí, nechceli sme veľký dom, preto bungalov. Boli sme sa v podobnom pozrieť, veľmi sa nám páčilo. Najlepšie by bolo, aby ste sa niekde išli pozrieť a nechali sa inšpirovať, počuli domácich, ako sa im býva, pomerali si to tam, aby ste videli, ako vyzerá špajz 2x2m, prípadne izba 3,4x3,6m. Na papieri vyzerá všetko veľko, skutočnosť môže sklamať A v podkrovných izbách Ťa tiež môže sklamať zariaditeľnosť. My sme sa boli pozrieť vo viacerých domoch a aj na viacerých stavbách, toto bolo asi pre nás najlepšie priestorovo aj finančne. Je to aj o tom, ako zariadiš, ako využiješ priestor. Rozmýšľaj, veľa čítaj, choď sa pozrieť do iných domov a na iné stavby. Držím palce, aby ste boli so svojim výberom spokojní.
Odpovedať
skus L-kovy podorys, usetris si miesto na zahrade.
Odpovedať
Profilova fotka
@2real Práve že čítal. Neuvádzaš, či je pozemok na kopci, na rovine, či v okolí je nejaká zástavba, žiadne súvislosti zo susedmi, s pohľadom na krajinu atď. Aspoň fotku keby si k otázke pripojil
Odpovedať
Profilova fotka
@2real Podla toho co uvadzate v dotaze, pripajam jednoduchu schemu Vasho pozemku. Su tam vyznacene obmedzenia, ktore uvadzate ako odstupy, stavebna ciara.... Da sa podla toho lepsie predstavit na akej casti pozemku je mozne dom umiestnit a ake moze mat maximalne rozmery. Rodinny dom na obrazku je len na ilustraciu a je uvazovany ako dvojpodlazny. Ak by obrazok nebol citatelny poslite mi mejl a poslem vam ho vacsi. Snad Vam to aspon trocha pomoze. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my mame pozemok 450m2 a zvolili sme poschodovy..Pozri album.
Odpovedať
@2real nerieš blbe poznamky..je prirodzene že sa človek pýta..vela ludi čo postavili a odstupom času by možno niečo menili, inak urobili.. znamy ma taky 4-5a pozemok a dali bungalov ..a myslim že to nebola dobra volba.. chyba mi tam priestor okolo domu..ja by som ti poradila poschodový dom..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?