Čo hovoríte na tento pôdorys?

Profilova fotka
zatial spekulujem a vytvaram si rozne podorysy, tak sa chcem spytat ako sa vam pozdava tento moj najnovsi. ak boh da tak mozno buduci rok aj zacneme stavat, zatial sa zabavam snivanim a planovanim. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na detskej zboku chybaju este jedno alebo dve okna. zabudla som na ne.
Odpovedať
mne tam chýba špajz.. ja osobne by som s takou kuchyňou nevystačila, malé mi to príde.. a ked uz 2 deti do 1 detskej, tak rozhodne poschodovu postel, alebo este lepsie, postele hore s pracovnym stolom pod nimi..
Odpovedať
orientacia voci svetovym stranam bude aka? to je to najdolezitejsie.. lebo ak ma byt obyvacka s vychodom na terasu J, JZ, alebo JV, tak ti dve izby vychadzaju zhruba na sever, co nie je bohvieco...
Odpovedať
Ja by som nechcela WC vnútri domu..teda wécko len s oknom ;-)
Odpovedať
ja by som dal spalnu kde je pracovna z technickej urobil wc+sprchac aj s oknom, urcite by tam vosiel aj pekny satnik kedze je tam miestnost 10-nevyuzita, namiesto spalne tu izbu 11,65 nad nou a technicku dal namiesto tej izby11,65 inak pekny podorys...
Odpovedať
Profilova fotka
@goli4 ta miestnost 10 je vstupna chodba, tam som zabudla dat vonkajsie dvere. co sa tyka orientacie na sv strany tak mi to asi nevychadza dobre, lebo terasa by bola na severozapad. cely pozemok ma rozmer cca 55x22, a na lavej strane je postaveny rodicovsky dom, ja som chcela stavat co najdalej od nich, aby medzi domami zostal pekny velky dvor, lenze tym padom by som mala obyvacku s terasou otocenu na SZ, je to taka velka tragedia? viem ze tam slnko bude az niekedy po 15:00 a bude klesat a svietit neprijemne rovno do oci, ale zasa postavit dom do stredu pozemku to by asi zabilo ten dvor uplne.
Odpovedať
heh som si nevšimol tu šipku a vlastne som ani nerozmyslal nad vchodom do domu, ale tak by mohol byt predsa hned vedla tej technickej co som pisal ja, tym padom by vysla pekna spalen so satnikom a wc+kupelka, neviem ako to chcete mat osadene na pozemku ci by z tej strany isli urobit dvere a hlavne aky tip domu to bude aby sa to tam vobec hodilo ) prajem vela stastia pri stavani a urcite si to dobre rozmiestnite tak aby to vyhovovalo hlavne vam...
Odpovedať
Profilova fotka
dom je nadmerný, podľa plochy 260m2 a počtu postelí pre päťčlennú rodinu veľký. Ak máte tak veľa peňazí, spolupracujte s architektom, ak nie, postavte menší a peniaze užite, život je krátky.
Odpovedať
Velky nieje, akurat, mne chyba + jedna kupelna a sklad.
Odpovedať
predimenzovany....Ludia dnes stavajú väcsie domy nez potrebuju...nechápem.
Odpovedať
@slivinecka ktora miestnost je predimenzovana? naco stavat RD o izbach ako v panelaku?
Odpovedať
Asi by som zmenila podorys nasledovne: - pridat spajzu/nejaky odkladaci priestor a umiestnit ho ku kuchyni co najblizsie - zrusit pracovnu - da sa odhradeny kutik spravit aj v obyvacke - a namiesto pracovne presunut technicku a samostatne wc, aby ste si mohli vetrat aj cez okienko :-) - potrebujete aj sprchovy aj vanu? - na taku 1 detsku vam uplne v pohode vystaci aj 12m2, kludne o to zmensi tu jednu detsku... kolko deti realne planujete?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska a preco stavat obrovske izby, ktore realne pre deti vyuzijes tak 20-25rokov a potom ti ostane velky prazdny dom? ;-) napr. rodicia zacali v 89tom stavat a dve detske maju plochu 12 a 13m2 a pre jedno dietko je to az velke... napr. spalna by mala byt len taka, aby sa ti tam v pohode zmestila postel 180cm, detska postielka a dostatocne velka skrina na oblecenie... potom sa v dome zidu 2 wc a staci aj jedna kupelna, jedine, do coho sa oplati zainvestovat, je akurat tak obyvacka napr. s tym pracovnym kutom, kto ho potrebuje a kuchynou s jedalneskym kutom... aj to tiez netreba hovadske priestory... uvazuj, ze to treba aj zivit a ked mas dneska dostatok penazi, nemusis mat o 5 ci 10 rokov alebo na dochodku...
Odpovedať
@mariankamk 12 m2 pre svoje deti? Uz komu by som dopriala keby nie detom? 12 m2 mozu mat aj v panelaku. decka budu 25-30 rokov v pidi izbach,lebo mne v 65tke ostane velky dom? Pojdem do mensieho. Nechapem tiez preco su babky v 3-4 izbovych bytoch same a stazuju sa ze maju vysoke platby za inkasa. Spalna by mala byt taka, aby sme v nej dvaja nevydychali za noc vzduch a neodierali si kolena ked ideme do skrine,satnika,kupelne.
Odpovedať
@atlaska v 30tke mat este syna ci dceru v detskej izbe? preboha 8-(
Odpovedať
@mariankamk By si sa cudovala kolko takych je tu naokolo, studuju si jednu VS 5-6rokov, potom dalsiu-nechce sa im z domu, no u nas je dana hranica 26-27rokov-potom hajde na svoje.
Odpovedať
@atlaska poznam aj vo svojom okoli, ale to neznamena, ze sa kvoli nejakym nepodarkom od susedov budem riadit vo svojom zivote, aby som s tym vopred kalkulovala... a viem, ake to je mat izbu 12m2, ja som v takom vyrastala a byvala do 23r. ;-) povedz, ze izba 3x4m je mala :-N dietatu das jednolozkovu postel, velku skrinu, stolik na robenie domacich uloh a este vystane aj miesto na hranie sa na koberci na zemi a na odkladanie kopy hraciek a prebytocnosti... realne ti aj tak to dietko bude obsrmdat v obyvacke ci kuchyni, lebo pri mame je lepsie ;-)
Odpovedať
@mariankamk ano izba 3x4m je mala-je to panelakova kutica. Radsej si dom uzijem ako sa v nom tlacit, to mozem ist do maleho bytu. Staviam ho pre seba. My sme s odretymi usami postavili prvy dom, potom druhy,stary predali a treti tiez tak postavime na "stare kolena"
Odpovedať
@atlaska no nasa terajsia spalna aj detska su panelakove kutice, ale vies co? staci ;-) porovnavam s velkym domom a radsej mat kuticu, ale nezoderiem sa upratovanim a nebudem mat problemy, ako to uzivit kvoli energiam ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja súhlasím s @atlaska, pre deti chcem minimálne 12m2, teraz má staršia v paneláku cca 10m2 a nemá sa kde pomaly pohnúť, má tam posteľ, dve skrine, písací stôl a synťáky, takže nič mimoriadne...
Odpovedať
Profilova fotka
dom ma rozmer 11mx14m, to mi nepride prilis velke, ma to byt bungalow. co sa tyka pracovne, manzel potrebuje celu miestnost ako pracovnu a najlepsie co najblizsie ku vchodu, lebo mu chodia domov klienti a momentalne mi to lezie v byte vrcholne na nervy ked mi do obyvacky chodia po veceroch cudzi ludia, aj kvoli pracovni chceme ist z 3izboveho bytu prec. tu spajzu zvazim, ale skor ako na potraviny by bola asi na bordel, kuchyna je pre mna nutne zlo takze tam staci aby bola funkcna, nie nejaka moc velka a prespekulovana. to velke v obyvacke bude kachlova pec to pomoze dost s kurenim. toto je len jeden z mnohych podorysov co mam v pocitaci, skusam, hladam, porovnavam. este nemame vysporiadany pozemok takze minimalne rok sa este stavat nebude, ale ked sa uz na to vrhneme, chcem mat vsetko premyslene a naplanovane. @mariankamk momenatne sme v trojizbaku o vymere cca 80m2, co sa tyka upratovania, nejak sa nepretrhnem, takze 2x vacsieho priestoru sa nebojim, nebude tam moc co upratovat. robila som aupairku v ovela vasich domoch, mam to natrenovane ;-)
Odpovedať
@mata25 to upratovanie bolo myslene na moju osobu, ale kazdy ma samozrejme ine naroky... ak ma manzel takuto pracu na doma, tak tu pracovnu tam nechajte, budete aspon trochu izolovani od cudzich... no mozno staci troska ubrat z hornej detskej a spravit si maly odkladaci priestor... nikdy nezaskodi mat nieco male na par drobnosti, aby sa vam to nevalalo po izbach... ak teda nebudete mat aj garaz alebo nieco v zahrade...
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankamk @mata25 Moja skusenost - velky dom upracem rychlejsie ako maly byt. Mali sme 4izbak a teraz mame velky dom cca 300m2 a trva to menej ako upratat byt. Dovod je ze byt bol zapratany nabytkom a vselijakymi blbostami. V dome je viac priestoru a menej nabytku takze vysavanie a prach mi trva menej ako 4i byt. Aj umytie podlah ide rychlo pretoze je malo nabytku a vela priestoru... Akurat umytie okien zabere viac no to robime max 2x do roka lebo mame presah strechy takze nane neprsi...
Odpovedať
@madein1974 presne tak,kedze mame 2 izby ako sklady + technicku + garaz vsetko je naukladane tam v regaloch a skriniach, tam staci 5x do roka povysavat. Ostatne velke priestory su pohoda,lebo nemame ziadne serepeticky nikde naukladane. Okna a zaluzie umyje firma,okna 2x zaluzky 1x do roka.
Odpovedať
Profilova fotka
@mata25 zle som to spočítal, ale aj tak sú priestory predimenzované, chýbajú odkladacie priestory a nie som fanda na kuchyňu spojenú s obývacím priestorom.
Odpovedať
@mata25 Nakresli aj pozemok a okolité stavby. Potom ti ludia skor pomozu. Alebo aspon napis rozmery a orientaciu pozemku, a z ktorej strany je vstup na pozemok. Mozes napisat aj svoje poziadavky. Napriklad hala, 3 spálne, velka technicka miestnost...
Odpovedať
@mata25 Ahoj, ja by som si tiež chcela nakresliť svoj vlastný pôdorys, môžeš mi poradiť ako na to? Ďakujem
Odpovedať
@domcek24 Štart - Programy - Príslušenstvo - Skicár :-)
Odpovedať
@radopp Ďakujem veľmi pekne, to som skúšala a je to príliš zdĺhavé, ale asi nič iné mi nezostáva :-|
Odpovedať
@domcek24 Nakresli si mriežku svetlo sivými čiarami, ktorá bude zodpovedať povedzme 0,5 m x 0,5 m. Môžeš si nakresliť požadované miestnosti a potom ich presúvať dovtedy kým nevytvoria vhodný domček. :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?