Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
Rozhodli sme sa s manželom postaviť si dom už len… @zuzuzu3 mame velmi podobne disponovany dom, tiez kvoli pozemku, nie z nejakej roztopase, takze ja chapem, ze ak su obmedzenia, treba sa prisposobit. Akurat ze vstup mame tiez zboku a tym pekne predelis dom na dennu a nocnu cast. Nechcela by som ho spredu ani nahodou, je uplna blbost trepat sa cez celu tu chodbu do kuchyne. My mame tu chodbu cca 10 metrov dlhu a do izieb sme dali dvere s mliecnym sklom, aby chodba nebola tak tmava. Dnes by som tam dala urcite jeden svetlovod a bolo by to uplne na paradu. Tiez mi vsetci ofrflali dlhu chodbu, ale mne teda absolutne nevadi a kludne by som ju dala znova.. Vstup do technickej my mame cez kupelnu, nechcela som tolko dveri na kope. Dnes to ocenujem aj z hladiska toho, ze tam je pracka a ked clovek zhodi veci v kupelni, tak ich hodi rovno ku pracke.. Pises, ze ste traja - o par rokov vam odide aj ta dcera z domu a ostanete v tom dome dvaja - fakt vam treba dvom taketo velke priestory? My sme tiez traja v takomto dome a uz planujeme s muzom, ze si postavime dom pre dvoch, pojdeme na polovicnu vymeru. Uz aj teraz, ked je decko dospele a nie je ho "plny dom", tak vidim, ze nam ozaj netreba tolko fleku. Ja by som cely ten projekt este prekopala a zmensila..Odpoveď na príspevok od akvi:
@zuzuzu3 mame velmi podobne disponovany dom, tiez… @akvi ďakujem veľmi pekne za odpoveď . Nad tým bočným vchodom sa musíme zamyslieť. Určite dáme svetlovod nad celú tú chodbu Dvere z kúpeľne do technickej miestnosti je super nápad:) Pôvodne sme chceli len dve izby a mne by to ani nevadilo, ale staršie deti žijú v zahraničí a už majú svoje rodiny a ked pridu, tak pridu vždy na viac dní a tak sme tam nechali ešte jednu hosťovskú izbu.Odpoveď na príspevok od raziel628:
@zuzuzu3 jinak nevim jak to maj ostatni ale za me… @raziel628 ďakujem za odpoveď, vo dverách nie sme ešte n 100% rozhodnutíi, ale zvážim váš postreh.Odpoveď na príspevok od borisf:
Tiež som celkom nepochopil tú dlhú úzku chodbu. T… @borisf tak nejak sa na opacny koniec domu dostat musis 😀 pri tej sirke sa tam ale vymysliet toho asi vela neda.Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
@raziel628 ďakujem za odpoveď, vo dverách nie sm… @zuzuzu3 k tým dverám, niekto spomínal presklené.. dávam sem príklad ako miestnosť presvetlia dvere kde sú len takéto tenké sklené pásiky.. najviac svetlá ide do chodby cez okienko na skodisku ale aj cez tie dvere dačo prejde..Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
@akvi ďakujem veľmi pekne za odpoveď . Nad tým bo… @zuzuzu3 my máme dom 7x14 a máme vchod zboku, predok domu od cesty sú len okná a oproti na druhej strane je východ na terasu. Cez leto chodíme vacsinou len tade, cez terasu, vy asi tiež tak budete.. a zasa obchádzať celý dom keď si na záhrade aby si zašiel.na wc keď je terasa zavretá, alebo niečo potrebuješ odtial.. to tiež nieje ktovie čo.. veď do domu budete vchádzat cez vchod len pri príchode z práce.. ale ak už budeš doma, tak aby to bolo praktické.. výhľad na záhradu budeš mať či od vchodu alebo aj zo stredu domu keď vyjdes z izieb . A keď je tá chodba ozaj taká dlhá, zvážte radšej vchod z boku. Aj optický to rozdelí dom na dve súmerné kocky, oddelia dennú a nočnú časť.. kdežto vchod spredu rozdeľuje ten dom na dva dlllllhe obdĺžniky.. a nikde nebude taký ten kľud v izbe..Odpoveď na príspevok od tabitka337:
@zuzuzu3 my máme dom 7x14 a máme vchod zboku, pre… @tabitka337 ďakujem, áno asi to celé zvážime, len potom vchod z boku bude musieť byť asi aj prestrešený, nie?Odpoveď na príspevok od tabitka337:
@zuzuzu3 k tým dverám, niekto spomínal presklené.… @tabitka337 jenze to ma i opacny prostup, kdyz se v noci rozsviti na chodbe tak to projde do pokoje a pokud tam nekdo spi muze to docela rusit...Odpoveď na príspevok od raziel628:
@tabitka337 jenze to ma i opacny prostup, kdyz se… @raziel628 u nás to nieje rušivé.. dlho sme nemali závesy, tak to mesačné svetlo z okien bolo omnoho silnejšie ako keď sa svietilo v kuchyni napr. A v chodbe máme len také nočné svetlo do zásuvky, keď deti prebehnu... Ale keby boli také dvere že polovica napr. sklená.. to by som asi do izieb kde sa spí nedavala 🤔 nielen že prejde svetlo dnu, ale aj cez to mliečne sklo predsalen vidieť..Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
@tabitka337 ďakujem, áno asi to celé zvážime, le… @zuzuzu3 my máme veľký presah strechy a máme tam aj schodisko pri vchodových dverách takže len tá strecha nám to kryje. Ak máte kratšiu strechu, bude asi treba dať nejaký prístrešok nad ten vchod..Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
Rozhodli sme sa s manželom postaviť si dom už len… @zuzuzu3 my mame dva vchody...ak sa vam da popremyslajte ešte o jednom vtupe. Mame tiež 17 metrový dlhý dom. Mame vpredu a z boku...vyuzivame oba...Odpoveď na príspevok od zuzuzu3:
Rozhodli sme sa s manželom postaviť si dom už len… @zuzuzu3 My mame podobný tvar domu, vchod je z boku ale úplne iná dispozícia. Dali sme si pôvodné spraviť plán len pre stavebné povolenie, no nebola som úplne spokojná preto som požiadala architektov z living club o úpravu dispozície a naozaj som rada, bola som o niektorých veciach presvedčená že to tak určite chcem, ale otvorili mi oči a zmenila som názor. Odporúčam dať si to odborníkom prerobiť. Nebudeš ľutovať