Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, sme blízko pred výstavbou a chcel by som … @fero1821 ako osoba s velmi lahkym spankom ti k podorysu napisem toto. Dieta 1 bude rusit vecer telka. Ked tam bude teen tak sa vsm asi nepodakuje ked budete v sobotu doobedu prat 😀. Okrem pracky a susicky tiez nebude prijemne pocuvat kotol. Dieta 2 rusi sprcha a umyvadlo. V spalni budete vediet ako casto sa chodi na zachod. Vpodstate to bude vediet aj dieta 2. Zachod pri vstupe by som prehodila so satnikom, so vstupom z chodby. Nebude to iba pre navstevy. A ked domacnost ma prevaze panskych obyvatelov tak bude permanentne obsadeny. Takto umiestnena komora nema velmi vyznam, bude v nej teplo. Terasu by som rozsirila. My sme tiez povodne planovali 3m ale dali sme 6 a som rada. Vieme si stol poposuvat podla tiena. Vie si sadnut aj vacsia partia. Zaver k podorysu: pri investicii 250 a viac by som sa v dome chcela citit komfortne. A teraz k otazke svetla. Mame obyvacku orientovanu na juhozapad. Mame iba jeden HS portal myslim ze 3,5m siroky a 2,8 m vysoky. Na jar a jesen klopime zaluzie lebo je neprijemne slnko pri zapadani takze v izbe je menej svetla. Ty si to svetlo vies kompenzovat oknom na druhej stene. Este asi otazka co mala padnut na zaciatku. K comu vela svetla potrebujes? Budes tam sit, vysivat alebo bezne fungovat? Este som si vsimla ze terasa konci obyvackou. Urcite by som ju potiahla ku kuchyni.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, sme blízko pred výstavbou a chcel by som … @fero1821 terasu treba regulovane tieniť ,ak bude tropický deň aj tak vonku nebudeš, veľké okno na západ musí mať vonkajšiu žalúziu, aby úplne zatienilo,všetke denné miestnosti majú byť na juh aby ich v zime vykurovalo slnkom, pre svetlo stačí okno len 1/7 plochy miestnosti ak bude biela, pre teplo trochu viac, vhodne urobiť presah strechy, aby cez deň v lete tienilo a v zime svietilo dovnútraOdpoveď na príspevok od wivik:
@fero1821 ako osoba s velmi lahkym spankom ti k p… @wivik No každý máme iné preferencie a predstavy. Nikdy to nie by som povedal sto percentné. Každopádne budeme mať tepelko, teda tichšie ako plynový kotol.