Betonová pultová strecha sklon 5°

Zdravím má niekto skúsenosti s betónovanou dekou pod spadol ktory je rovno aj zaklad pre pultovú strechu? Stavam bungalov a chcel by som masívny strop s priznaným 5° spádom a neviem nikde dohľadať či je to môžne vôbec vybetonovat pod tým spádom. Ma niekto skusenosti? Založenie potom samotnej strechy by bolo vid foto
Odpovedať
Keď sa spraví kolmá stena tak sa spraví aj jemný sklon. Hádam všade prímorských oblastiach sú monolitické strechy a na to dávajú skidľu.https://www.icfmag.com/2022/08/sloped-or-pitched-concrete-roofs/
Odpovedať
@martinpavlovic ja mam taky sklon
Odpovedať
Profilova fotka
@martinpavlovic to je kombinácia viacerých technológií a odporuje si, ten strop doporučujem, dá sa urobiť aj z tvaroviek, ale kombinácia kusovej krytiny na taký malý spád si vyžaduje kvalitnú poistnú krytinu. V prímorských krajinách sú odlišné podmienky netreba vidieť len vzhľad, treba poznať dôvody, prečo tak robia. Ak použijete fóliovú krytinu, potrebujete plný záklop, ale ten je vhodný aj pri skladanej.
Odpovedať
Mam 35 stupnov monolit. V roku 2023 sa da vsetko, akurat je otazka, ci na to zozenies ludi/firmu. Paradoxne 5 stupnov sa moze realizovat narocnejsie ako 35.
Odpovedať
Dakujem 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od martinpavlovic:

Zdravím má niekto skúsenosti s betónovanou dekou …
@martinpavlovic Zdravíčko. Ako si to nakoniec vymyslel? Ja práve riešim ten istý problém. Ja musím podľa regulatívu mať min. sklon 10st. Tiež chcem mať na dome betónovú dosku. Uvažujem nad tým, že dosku dám rovnú a na ňu väzníkový krov. Ale je to podľa mňa zbytočná robota. No v prípade že by som dosku spravil so sklonom 10st, zasa by vraj bolo náročné kotvenie izolácie a hlavne roštu.
Odpovedať
Ahojte, vyriesili ste to nejak? Podla regulativ nemozem mat rovnu strechu a tak spekulujem ako to vymysliet. Chcem co najnizsi sklon, cca 5 stupnov. Najlepsie by bolo dat tam vaznik, hlavne koli rozvodom rekuperacie (nechcem znizovat stropy). Este bola moznost dat tam spirol panely v tom sklone, realizacna firma to vie spravit. Tien panely ale vyjdu na cca 10 tisic (je to asi 85 m2 plochy). Potom vsak by bolo zlozite tahat rozvody rekuperacie v takejto streche. Prikladam nizsie obrazok ako by to mohlo vyzerat. Momentalne sa pracuje na projekte a cakam co povie projektant.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?