Aký typ dvojgeneračného domu poradíte?

Stavia, alebo staval tu niekto rodinny dom s tym, ze vedel, ze v nom bude byvat s rodicmi (svokrovcami)? Aky typ "dvojgeneracneho" domu ste volili?
Odpovedať
michal preco chces stavat s rodicmi? lepsie sam. ;-)
Odpovedať
nejde o financie...svokra je chora a viem,ze sa budeme musiet o nu postarat...a nebudem predsa behat niekde do panelaku za nou, ked ju mozem mat "vedla" v dome...samozrejme dve samostatne byt. jednotky by to boli...vychadzame spolu, ale zas mi po kuchyni behat nemusi :) :)
Odpovedať
michal pises raz dvojgeneracny a potom dve samostatne bytove jednotky,podla mna dve dost rozdielne veci. pod pojmom dvojgeneracny si predstavim velky rodinny dom,rozdeleni na dve priblizne rovnako velke casti a pod pojmom dve samostatne bytove jednotky si predstavim:jeden rodinny dom klasickej velkosti a druhy dom napr. o 5 metrov dalej,ktory ma len kuchynu a obyvacku,WC,kupelnu. takze co chces stavat vlastne?
Odpovedať
brrrrrrrrr, dom s rodicmi, ci svokrovcami.. ale pri doopatrovani zase lepsie riesenie mat ich poblizku, ako stale lietat cez pol mesta... poznam par takych rodin, no u vsetkych su to oddelenie domacnosti so samostatnymi vchodmi a casto aj dvormi(pre istotu)
Odpovedať
casy tak tosku si priostrila,ved vies ze aj ty raz budes stara a keby si pocula ako tvoje dieta povie,brrrrrr s tou starou nechcem byvat.hmm.chce to aj trosku pokory
Odpovedať
brkoslav...je to vec pohladu ako si vysvetlis jednotlive pojmy, o to tu teraz nejde. Ale plany su take, ze by bol jeden dom. Moja cast cca 4izby a rodicov 2 izby..samostatna hygiena a kuchyna, samozrejme.
Odpovedať
ja staviam Trend 282 od Prodomu s mensimi upravami. Podla mna zalezi len na tebe ako si vychadzas s rodinou. Volakedy by som si to ani vo sne nedokazal predstavit,ale dnes cim som starsi tak mi to pride normalne.
Odpovedať
mne sa celkom pozdava myslienka postavit dom "na vejminku" tak ako to bolo kedysi.to je v podstate trochu vacsi pozemok, na jednom konci postavit klasicky rodinny dom pre mladu rodinu a na druhom konci pozemku maly rodinny prizemny domcek pre rodicov.a neustale prebieha vymena,ked som mlady byvam vo velkom,ked som stary idem do mensieho.a podstata je v tom ze rodina je stale spolu a kazdy si gazduje vo vlastnom
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu sa mi zdá casy, že dosť preháňaš. Presne ako Ti napísal Brko, raz budeš aj Ty stará baba a ak aj Tvoje deti o Tebe budú písať brrr, máš sa na čo tešiť. Neber to, že rýpem do Teba, ale je to v podstate smutné.... A ešte k tomu, raz aj Ty budeš svokra a myslím si, že ak Tvoja nevesta, resp. zať sa bude o Tebe takto vyjadrovať, nebude to smiešne, ale predovšetkým smutné.... že Ťa nebudú chcieť, keď nedajbože budeš raz chorá a bude Ťa treba doopatrovať.... My s manželom momentálne bývame v dvojgeneračnom dome s mojimi rodičmi. Oni majú samostaný 4-izbový byt na prízemí a amy samostatný 4-izbový byt v podkroví. Dokonca máme aj samostatný vchod, ale vôbec ho nevyužívame, maximálne, keď k nám dvom príde návšteva. Radi sa stretneme s rodičmi po práci večer. Možno je to tým, že sú "normálni mladí duchom" päťdesiatnici s reálnymi názormi a vzdelaní ľudia, čo si hľadia svojho života a nestarajú sa do nášho. Ideme stavať dom bungalow 03 z atelierdu, hoci by sme nemuseli, lebo vzťahy máme normálne, ale chceme svoje. A tiež to bude dom veľký, nakoľko, svokru mám Bratislavčanku a raz, keď bude stará, sa o ňu budeme musieť postarať. http://www.atelierd.sk/index_soubory/... Ak niekto pozerá seriál Panelák a pozná svokru p. Švehlovú - to nie je tá zlá svokra. Býva problém nielen v tých svokrách, ale v tých "devenkách". A ešte jedna vec - chlapi väčšinou problém so svokrami nemajú. Svokry sú tiež len matky našich manželov, minimálne za to, že máme tých manželov - ich synov, by sme mohli byť radi.
Odpovedať
Profilova fotka
ika klud,kazdy ma pravo na svoj nazor.. ja by som tiez nebyvala so svokrovcami,ani rodicmi (z domu som vypadla kratko po 18-ke aj za cenu,ze som este nemala svoj byt)..a keby som sa o nich musela postarat, mam auto..nie sme od seba daleko,takze pohoda.. ale ak niekto chce byvat spolu,preco nie, ma to aj iste vyhody, hlavne ked si vychadzaju.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nany, ja som úplne kľudná, vyjadrila som len svoj názor na vec.
Odpovedať
nanyka tu ide skor o to,ze kazdy ked chceme mysliet na seba musime v prvom rade mysliet na druheho.vies ako to je:co das to sa ti vrati.no a nerad by som ta videl za 4O rokov v domove dochodcov :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja si tiež myslím, že rodičia sa o nás starali, vždy keď bolo treba - či materiálne, alebo emocionálne, po ktorejkoľvek stránke, keď sme to potrebovali. A raz príde u každého z nás ten čas, že im to budeme musieť vrátiť, nie lebo je to treba, ale že to každý bude chcieť. Ako v tej rozprávke o 3 grošoch. Z jedného žijem, jeden požičiavam synovi a tretí vraciam otcovi, lebo je starý :)
Odpovedať
Profilova fotka
cau brkoslav :-D neboj,ja urcite nebudem o 40 rokov v DD..co das,to sa ti vrati - jasne,zakon energie :-D ono je to aj o tom,ako si kto vychova svoje deti a nasledne,ako sa k tym detom aj sprava..ked su starki neprijemni,tak sa ani necudujem,ked to niekto spravi.. :-N ..vzajomna ucta a laska, to je dolezite..
Odpovedať
presne ako hovori ika.kolko s nami mami a otcovia prezili,nase uspechy,neuspechy,nase choroby,stali pri nas,utierali nam osrate ritky.............asi by som si to nedovolil povedat,mama,otec ja vas tu nechcem
Odpovedať
Profilova fotka
ika - tak presne tu rozpravku o 3 grosoch mam stale na pamati..aj sa tym riadim,ma co do seba.. no to neznamena, ze s nimi musim aj byvat.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nooo...nie vsetci rodicia su taki,ako pisete... ale su to stale rodicia..ja som im vdacna za to,ze vychovali taku skvelu dceru :-D bez nich by som bola nikto.. a snazim sa to nejakym sposobom vracat - teda aspon mame, ocino uz nie je medzi nami |-|
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, ale každý sa rozhodne podľa vlastného uváženia, čo si zvolí. O tom to je...
Odpovedať
nanyka nebol by som si taky isty s tym DD,vies ako sa povie zapovedaneho chleba sa najviacej najes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D to vies - slova sa vravia, skutky sa deju 8-) treba zit tak, aby tam clovek neskoncil - a aj robit pocas zivota vsetko pre to,aby sa mal tak,ako si zasluzi.. v neposlednom rade - nie je to take jednoduche, niekoho strcit do DD..ak by mali moje deti take zmyslanie, predam dom, vyberiem uspory, zbalim caky-paky a sup niekam do teplych krajin :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nany, poznám prípad našich známych. Normálni ľudia. Babka držala vnúčikovi 4-izbový byt v BA v starom meste, dokonca nechcela,a by jej prispievali na níjomné a veru mala sa čo obracať. Prepísala ho za života na vnúčika. Vnuk začal byt rekonštruovať, veď bol jeho. A nakoniec babku nemal kto doopatrovať, skončila v DD a aj tam chúďatko zomrela. A nebolo to o tom, že by sa nemal kto o ňu postarať, len nechceli.... babka bola zlatá po každej stránke. Občas to tak dopadne, že matka vychová 10 detí a 10 detí nedokáže doopatrovať jednu matku.
Odpovedať
no a o tom su tiez Vianoce,ze by sme sa mali zamysliet nad tym o com vlastne zivot je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aha - a máme to tu - co spravila chudera babka? prepisala byt na vnucika.. take hluposti sa nerobia
Odpovedať
Profilova fotka
alebo ked uz,tak s tarchou - dozivotne pravo uzivania.. ;-)
Odpovedať
laska nepozna zakony
Odpovedať
Profilova fotka
Babku v dorom nahovorili jej deti, že babka prepíš na vnuka a zrazu nebolo toho, kto by sa o ňu postaral. Bola babka hlúpa? Chcela len dobre svojmu vnukovi, na ktorého nedala dopustiť.
Odpovedať
Profilova fotka
laska mozno nie,ale zdravy rozum ano ;-) ved tak to riesia mnohi,ze to prepisu na niekoho, no dozivotne pravo uzivania do tarchy nie je problem dat.. jasne,ze to clovek mysli dobre,aj ta babka - no treba mysliet aj na seba..evidentne si to jej vnucik nezasluzil..
Odpovedať
nanyka ale to je len podla zakona,ktory sa da velmi lahko obist.kazdy zakon je nedokonaly.a kde su dvaja pravnici tam su tri pravne nazory.sam som pravnik takze ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiež robím so zákonmi, a dajú sa vždy vykladať rôzne. a samozrejme aj obchádzať....
Odpovedať
Profilova fotka
:-D takze,ked si dam do tarchy dozivotne pravo uzivania,znamena to,ze ma mozu vysackovat z domu? tak preco si to ti ludia potom davaju? chudaci....keby len vedeli,ze je im to nanic :-D :-D :-D samozrejme,ze zakony maju diery...to vie predsa kazdy... ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?