Aky najmensi rozmer detskej izby?

Profilova fotka
Zdravim vospolok. Neviete ci je niekde dane, ake maju byt minimalne rozmery detskych izieb. Ja mam naprojektovane 3 x 3,7m a 2.detska izba je 3 x 3.9 m. Myslite si, ze je to v pohode? Dik za vsetky vase odpovede.
Odpovedať
@brano_seman ked to nemoze byt vacsie, tak to bude v pohode na prespatie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@brano_seman netreba to prehanat, moje dcery vyrastli spolu v jednej 3x3 izbe a nemaju z toho ziadnu traumu. Su dokonca na sebe velmi zavisle a su si najlepsimi kamaratkami.
Odpovedať
moje deti aktualne su spolu v izbe 3x3 a vpohode ale za 2 roky starší pojde do druhej izby tiež 3x3m. Ak sa šikovne zariadí a nebudú sa tam držať zbytočnosti si myslím že vpoho. A ja som tiež vyrastala v izbe 3x3m a bola som spokojná
Odpovedať
@brano_seman minimalna obytna plocha izby pre 1 dieta je 8m2, pre 2 deti 12m2 a pre spalnu rodicov 14m2.
Odpovedať
Ja mam detske izby 4x4 som v stadiu hrubej stavby a zda sa mi to male. Alebo by som skor isiel do obdlznika ako stvorca. Ale ked sa neda inak preziju aj v mensich.
Odpovedať
tie izby maju v pohode rozmery :)
Odpovedať
Tieto rozmery sú postačujúce. Typológia hovorí o minimálnom rozmere 8m2 na jednu spiacu osobu. Pri dvoch osobách je to 12m2. Ide hlavne o objem vzduchu ktorý sa vypotrebuje počas noci... Priveľa co2 v ovzduší sa rovná zlí spánok a následne únava cez deň.
Odpovedať
Tak cim mensia izba, tym viac bude dieta vonku na vzduchu, a to je dobra strategia. Vseobecne ale zastavam nazor, ze tu v Europe mame krpate sidla (nizsie platy, vyssie dane, viac odvodov, a mensie domy ako v USA/Australii napriklad, cim len poukazujem na nezmyselnost a moloch byrokracie) a kedze s tymto systemom jednotlivec nic nenarobi (ZATIAL), mala izba a vacsia zahrada je jedine zmysluplne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@brano_seman Od svojho detstva až do svojich 22 rokov som obýval detskú izbu v panelákovom byte, ktorá mala rozmer 1,8 x 3,8m Poviem vám zodpovedne, že aj taká malá izba sa dá účelne zariadiť. Naozaj som tam mal všetko, čo som k životu a učeniu potreboval. :-)
Odpovedať
keď vyrastú a pôjdu na internát tak oveľa viac priestoru mať nebudú, radšej nech si zvykajú odmalička a aspoň budú mať motiváciu hľadať si rýchlo vlastné bývanie
Odpovedať
Profilova fotka
My mame v byte jednu detsku 2,25*3,55 a druhu 2,25*4,75. Treba akurat mozno inteligentne navrhnut dvere, lebo v tej mensej mame trochu problem ako dame postel
Odpovedať
@brano_seman Izba by mala mat min.8m². Vase to splnaju. Dolezite je skor umiestnenie okna a dveri,aby sa dala ucelne zariadit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj nasi prckova maju 12m storcovych izby..jedna stavana skrina az po strop, jedna komoda, jedna postel...a je to super, lebo yiadne sprostosti tm nemame, rychlo sa uprace a miesta tam ma habadej...len kebyze tam mam natesnat este pisaci stol s potrebami tak asi tazko- tazko..manzel ma pracovnu a tu budu vyzivat ... inak by som nic nemenila..
Odpovedať
@jamk1 To je dost divné, že se stavěly tak malé místnosti - odporuje to normě. My, když jsme ještě bydleli u rodičů ( v patře), rozdělili jsme velkou místnost na dvě, jedna měla 7,5 m2 a jako pokoj nám to vůbec neuznali (min. 8 m2), museli jsme to oficiálně mít vedeno jako komoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 Nie som o tom presvdedčený, že v roku 1963, keď sa stavali prvé paneláky boli nejaké normy, ktoré by určovali veľkosť miestností. Aby si bola v obraze, rovnaký rozmer mala aj kuchyňa, z ktorej sa do tejto detskej izby vchádzalo. Tých panelákov z tých čias je ešte aj dnes v Bratislave dosť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ok tak dakujem vsetkym za vase odpovede. Aspon ste ma ukludnili ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?