Aký rozmer domu na pozemok 750m2

Viem, že je to veľmi individuálne ale predsa len. Aká je podľa vás primeraná veľkosť zastavanej plochy domu na pozemok cca 750m2 aby nám zostalo ešte aj nejaké normálne miesto v záhrade? Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotheaa musis si zistit na prislusnom stavebnom urade ci nema nejake vlastne nariadenia ohladne percentualnej zastavanosti pozemkou. neviem ci existuje nejaka zakladna norma ale kazda dedina/mesto moze mat vlastne reguly.
Odpovedať
@matusmino ôk zistím. Všetko je pre mňa nové ohľadom domov, tak si nechám poradit. Skôr mi šlo o to pocitovo koľko max. rozmer na taky pozemok aby som mala ešte pocit ze mam aj nejakú záhradu. Nie len dom ktory zakryje dve tretiny pozemku 🤦‍♀️😉
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotheaa zalezi aj od projektu a hlavne ulozenia na pozemku lebo mozes mat aj maly dom ale ked ho nestastne date na pozemok tak neostane volny priestor nikde. ale my mame dom nejakych 280m2 zastavanu plochu a mame 8a pozemok a ostalo dost volneho pozemku aj na bazen kebyze chceme a aj pred domom na auta
Odpovedať
@matusmino dobre super ďakujem. My, ak vôbec, budeme mať oveľa menší dom. Cca 130m zastavanej plochy takže snáď bude dosť miest ešte aj von 😀
Odpovedať
@dorotheaa to záleží aj od tvaru pozemku a jeho orientácii a hlavne odstupových vzdialeností. Zisti si podmienky z územného plánu, alebo požiadaj miestny úrad o vydanie územnoplánovacích informácií k tvojmu pozemku, to ti pomôže zorientovať sa.
Odpovedať
@spiderhst ôk ďakujem za radu. A ak to budeme riešiť cez firmu ktorá predáva pozemok aj stavia, vie mi to vyzistit aj ona?
Odpovedať
My mame na 702m2 pozemku zastavanu plochu s terasami 195m2 a mam pocit, ze na zvysnom pozemku mam nekonečne vela projektov, ktore nedokazem do konca zivota ani dokoncit.
Odpovedať
@pier 😀😀
Odpovedať
@pier @spiderhst @matusmino ešte by som poprosila o info. Koľko nás budú stáť cca všetky tie papierová ký okolo domu. Viem ze projekt okolo 2000-3000€. A tie ostatne záležitosti? Co všetko vlastne treba?
Odpovedať
my mame necelych 6a pozemok. zastavana plocha bude okolo 140m2. nemame ziadne percentualne zastavanie urcene. mame stanovenu ulicnu ciaru a pocet parkovacich miest na pozemku. dom sme si tiez mohli vybrat, nakolko na ulici mame ako bungalovy tak poschodove domy. co sa tyka financii, tak 1400e katalogovy projekt, 600e projet pripojok a osadenie. uzemne konanie 50e, zmluva s plynarnami 160e. projekt plotu 10e na obecny urad, 33e za vynatie pody, 33e poplatok sevaku, 14e telekom. aktualne cakame na pripojku od elektrarni, to bude okolo 200e. staviame sami a zhanami si sami zivnostnikov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?