Aký je váš názor na pôdorys?

Dobrý deň, prosím poradte nejaké postrehy čo sa vám nepozdáva. Ďakujem
Odpovedať
Chýbajú kóty, bez toho sa nedá...
Odpovedať
Profilova fotka
Chýba orientácia na svetové strany. Nebudem sa k všetkému vyjadrovať. Len pár postrehov. Malý stôl. Skátil by som barové sedenie nech Vámm vojde väčší stol. Co je to za miestnosť vedľa špajze? Nedajú sa tie miestnosti zarovnať?
Odpovedať
aj mne chýba orientácia strán, ale nech kombinujem akokoľvek, tak má zlé osadenie izieb
Odpovedať
@insed prečo myslíte, že sú zle osadené izby ?
Odpovedať
Profilova fotka
Lebo terasa a izby sa davaju na juznu, juho vychodnu stranu a u teba su n'a dvoch protilahlych stranach a nevie sa na akych. Uz ti tu pisali ze chybaju koty a svetove strany. Ak chces od nas viac, napis odpovede a diskusia moze zacat.
Odpovedať
@lenkito10 Z predu domu je zapad ale nie uplny, zo zqdu vychod, od garaze sever a z izieb juh.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak nerozumiem. Tie dve izby v lavo smeruju kam?
Odpovedať
@lenkito10 ak myslite tie z predu tak na zapad.
Odpovedať
@aduska721 pochopil som tie svetové strany, ja by som nechcel takto osadený dom. Popozeraj iné projekty, sú tu tísíce projektov.
Odpovedať
Profilova fotka
Projektant vam neponukol obyvaciu cast viac na juh? Detske izby n'a zapad znamena poobedia zatienene zaluziami lebo tam bude slnko dopadat co je neprijemne. My mame teraz takto orientovanu krytu terasu na vychod, je to super v lete, no v medziobdobi hladame slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
Mas dost miesta okolo kychynskeho stola ? Ta stolicka bude zavadzat prechodu na terasu. Volila by som siroke hs portaly. Styri posledne skrinky v kuchyni zrusila a miesto nechala na stol, s vychodom na terasu cez vacsi portal. Vyhlad na wc na konci chodby, to uz by sa nemalo robit. Detom bude slnko svietit do oci pri ulohach. Ale bude ukoncenie posuvnych dveri, alebo aky système budu mat, hore na koleckach? Lebo nie je nic oproti nim, kam by prilahli. Len tolko k podorysu bez rozmerov. Este vidim ze terasa je zakryta. Nasa terasa ma sirku okolo 4m, dlzku 7m. strecha na nej sedlova bez plafonu. Dlzku obyvky s jedalnou cez 9 m a dva portaly siroke 1,8m + okna n'a oboch stranach. Svetla mame dost, no mensie okna by som nedavala, plus ty nemas okno na obyvackovej stene.
Odpovedať
@lenkito10 ktore posuvne dvere myslis?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@wivik z predsiene do chodby
Odpovedať
Profilova fotka
Zarovnala by som ten vyklenok co mas v kuchyni. Z chodby potiahnut a v kuchyni zarovnat. Ako mne ta kuchyne apride tak nejak zle riesena s tym jedalenskym stolom. Osobne by som pred vhod na terasu nic nedavala. bude ti to tam isto zavadzat
Odpovedať
Profilova fotka
Ked by som neprizeral na svetove strany, tak je to v pohode. Myslim rozlozenie ako take. Akurat mozno by som sa snazil zrusit vyklenky, zarovnat garaz s izbami.
Odpovedať
Pripájam prerábku a rozmery.
Odpovedať
@aduska721 pre spalnu mi 2,8 m pride strasne malo. Postel bude siroka aspon 2,1 m - dva metrove matrace plus ram postele a na prechod okolo ti ledva ostane 40 cm. To mam teraz v byte a kolena mam riadne obite. Pri tak velkom dome by som chcela poriadnu spalnu. Vsimla som si ze z obyvacky vypadol pracovny stol. Uz ho nepotrebujes. V kupelni sa mi nepaci ze vecko ma najlepsie miesto. Ja by som ho schovala. Umyvadlo namiesto vecka. Na miesto umyvadla vana a niekde dozadu vecko
Odpovedať
Profilova fotka
Vychod na terasu sa mi vidi taky nedorieseny, potrebujes ta viac miesta a ten stol tam celkom dost zavadzia. WC by som do kupelne nedaval vobec , ale tak aj to je vec nazoru
Odpovedať
@wivik s tou spálňou máte pravdu musí sa rozšíriť lebo je malá to ešte prerobíme. Neviem ktory stôl myslíte jediné čo zmyzlo je pec. Nad rozlozením v kúpeľni sme ešte nejako nerozmýšľali ale je možné že sa tiež zmení.
Odpovedať
@fruko5 medzi obývačkovými dverami a kuchyňovými je dva metre tažke ak sa stôl posunie o niečo do obývačky myslím,že by tam malo byt dost miesta. Wc by sme chceli tiež samostatne ale nejako to už nikde nevieme dať.rozšíriť sa už nemôžeme už ani o 1cm. Ak by ste vedeli poradiť kam ho rozumne umiestniť budem rada. 🙂
Odpovedať
@aduska721 ten stol som si pomylila z inej diskusie :-) Ja by som mozno este izby zarovnala s garazou. Pre vstup by som nechala zavetriem. Chodba by sa tym padom rozsirila a vytvorila by som taku niku od spalnovych dveri po kupelnove pre ulozny priestor. Kupelna by sa mohla smerom do chodby rozsirit a preorganizovat. Mozno by na mieste vane bol priestor pre walk in sprchovy a na neho kolmo vanu. Treba skusat. My sme mali asi 10 verzii studie kym sme tam dostali vsetko co sme chceli. V com to robis? Vies sa prepnut aj do 3d? Mne to velmi pomohlo ako priestor bude vyzerat.
Odpovedať
@wivik dala si mi chrobáka do hlavy s tým vysunutím izieb musíme to ešte s partnerom prebrať. Toto nám kreslí architekt ale skúšam si to kresliť doma v sweethome pre lepšiu predstavu 🙂 ďakujem za nápad 🙂
Odpovedať
@aduska721 ja by som este taku zmenu urobila ze v garazi by som zrusila stenu do technickej. Garaz mi pride stiesnena tak nech sa tam aspon s nieci viete vytocit. Ja by som mozno aj o pol metra rozsirila garaz a mozno chodbicku trosku zuzila. Na vesanie by som skrinu urobila hlboku urcite 700 mma ked chces s posuvnymi dverami tak plus 10 cm pre kolajnice. My mame na chodbe s posuvnymi svetlu hlbku iba 60 cm a neskutocne ma rozculuje ze s dverami taham aj rukavy. Ked vysunies tie detske tak vecko by som vysunula a dvere by som zarovnala so stenou a kludne aj von otvarave ved na vecku su dvere stale zatvorene tak zavadzat urcite nebudu. Este by som dvere na terasu prehodila ku gaucu a tak sa stol moze posunut viac do stredu. Ale to su uz take detaily.
Odpovedať
Profilova fotka
V tom prvom mi to usporiadanie pripada lepsie, aj ked je wc na konci chodby, no zarovnat technicku so spajzou, vacsie obyvackove portaly. Aj pozicia gauca je prijemnejsia ked nie je z neho vyhlad n'a kuchynu. V tom druhom, potrebujes taku siroku predsien a tak siroku chodbu? Pre mna skrina v predsieni 65cm. Vas satnik je dost siroky? Na vesanie 60cm, ulicka min 70 a policky 45cm. Mozno vychod n'a terasu z kuchyne oknovymi dverami 80-90 cm, potom stena a jeden velky dlhy portal.
Odpovedať
Niečo podobné mame my a orientácia domu je tiež obdobne situovaná, vchod je zo západnej strany, terasa na východ. V kuchyni je klasické okno a v obývačke HST.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?