Zvonček 230V

Prosim o radu, ako zapojit domovy zvonček. Mam privod od tlacitka na 230V. Zo steny kde bude umiestneny zvoncek je trojzilovy kabel (hnedy, modry, zlty). Ako ich zapojit do zariadenia, je tam pripojenie len na 2 srubky.
Odpovedať
1
2
Toto ti cez monitor nikto neporadí....
Odpovedať
@dedo758 to je tak narocne?
Odpovedať
Je to úplne jednoduché, ale pre človeka ktorý je na mieste a nie pre nás za mobilom/počítačom...
Odpovedať
Treba sa toho opýtať, kto káble ťahal, ako to myslel...
Odpovedať
@lucan21 Hnedý - konektor 0 modrý - konektor 1 A v tom trojžilovom kábli máš 230 V?
Odpovedať
@chrobak7 ano 230
Odpovedať
@chrobak7 a co zltozeleny?
Odpovedať
@chrobak7 doma tiez zhasinas odpajanim nulaku?
Odpovedať
@cukrik25 mcsmekac by ti napísal, že nulák už neexistuje. https://www.modrastrecha.sk/forum/ele... A zvončeku je jedno, či odpojíš fázu alebo neutrál.
Odpovedať
Tak toto ma zabilo. 😄 "lucan21 @dedo758 to je tak narocne?" Veď keď nieje, tak to zapoj a basta. Čo sa vypytuješ? 😄
Odpovedať
@lucan21 tvrdíš že vonku na tlačidle bude 230V? to musí byť masívne ako vypínač,nie je to zapojené cez trafko na nižšie?
Odpovedať
@chrobak7 neodpovedal si na otazku
Odpovedať
@duzu elektrikar mi povedal nech kupim zvoncek na 230V. Trafko by mal mat zvoncek.
Odpovedať
@megdesign Veď keď nieje, tak to zapoj a basta. Čo sa vypytuješ? 😄 Takych mam rad co takto poradia. Na co sa potom do toho miesas, poradit nechces, A ked sa pytam ci je to narocne tak asi preto, ze ked mi tu nik po lopate nenapise hnedy daj tam modry tam zltozel. hentam, tak asi to bude nejake komplikovane.
Odpovedať
@lucan21 Ešte raz - tu na MS ti NIKTO nedokáže povedať, čo kam pripojiť, lebo nevie, ako to ten, čo káble ťahal, myslel…
Odpovedať
@lucan21 a my máme odkiaľ vedieť, kam ide druhý koniec toho kábla? Je fáza prehnaná cez tlačítko pri bránke?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Elektro vzdelanie neexistuje. Je len elektrotechnické vzdelanie. Ak už trváš na správnych výrazoch. @lucan21 V poslednej dobe je to tu o tom, kto ďalej dočurá a kto má dôležitejší papier. Už ani nejde o to, že poradiť. Zelený vodič by mal byť uzemnenie. Vo zvončeku ho nepotrebuješ, lebo zvonček ma asi triedu ochrany 2, teda dvojitú izoláciu- ak je na zvončeku taká ikona dvoch štvorcov v sebe. Zvyšné 2 káble zapojíš do tých svoriek. V podstate je jedno, ktorý kábel bude cez spínač, ale lepšie by bolo, aby to bola fáza, teda hnedý. Ak vypínač bude v exteriéri, napr. na bránke, ja by som tam zaviedol neutrál, teda modrý. Na zapojenie by ti táto informácia mala stačiť. Nepotrebuješ vedieť, čo je N, PE, L, TN-C, TN-S a podobne.
Odpovedať
@mcsmekac tak ty si tu ale prinosom. Chod spat radsej, len zahlcujes diskusiu primitivnymi reakciami.
Odpovedať
@chrobak7 vdaka za radu. Od prveho momentu som cakal kedy sa tu zacnu ohanat papiermi a normami. Ak, Je v podstate jedno ktory vodic dam kam (modry, hnedy), nemoze sa nic stat. Akurat nemusi fungovat. 🙂
Odpovedať
@lucan21 V prvom príspevku píšeš, že máš prívod OD tlačítka. Nikto, dokonca ani ty netušíš, ako je momentálne zapojený prívod DO tlačítka a napíšeš, že sa nemôže nič stať... ach jaj.......
Odpovedať
Tlacidlo zvonceka ma 3 hnede vodice.
Odpovedať
Tu je foto.
Odpovedať
Zvonček z vnutra
Odpovedať
@lucan21 mozes dat fotku toho popisu aj v anglictine? zobrazene to mas len v nemcine v tej som moc doma neni, hoci su tam len nejake zakladne info. Bolo by fajn vidiet aj Ackovu/prednu stranu toho pristroja, pretoze mne to cele podla tej schemy pride, ze ty na kontakt 0 pripajas privodnu fazu a kontakt 1 ti dava tu istu fazu cez vypinac, z ktoreho to tahas dalej do domu na zvoncek. Mozem sa mylit, ale na tom tvojom prvom obrazku sa nikde neuvadza, ktory vodic je L a ktory N. Hoci podla zakladnej logiky spinas fazu. Alebo daj aspon typ, nazov zariadenia, dohladam si lepsiu schemu, popis.
Odpovedať
@miselito na krabici je nazov Grothe gong. Neviem ci to pomoze. Navod mozem zajtra.
Odpovedať
tak lepsie ako nic, ani ziadne cislo tam nebolo? oki cvakni to zajtra uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
chlapci, riesite tu hluposti. 99.9% 230V zvoncekov ma 2 svorky - vacsinou zamenitelne N a L. Ak na ne privediete N a L, zvoni. Vypinacom vonku vacsinou prerusujete fazu, ale funguje to rovnako aj ked prerusujete N vodic. Ak to @lucan21 nevie pochopit, je lepsie zavolat elektrikara, ktory ma minimalne multimeter alebo aspon vadasku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?