Vypínanie ochrany čerpadla - problém

Zdravim Vas, od leta riesim problem s vypinanim ochrany cerpadla na dome po predoslych majiteloch. Je napojene na zavlahu ale aj na napustanie WC v dome. V nahodnych intervaloch vyhadzuje ochranu (istic) toho cerpadla, ked sa spusti (3x za den, 1x za tyzden, neprisiel som na ziadnu zavislost). Diskutoval som to viackrat aj s vodarom, ktory to kedysi instaloval a dlhu dobu nevedel najst pricinu. Hovoril, ze cerpadlo je asi prilis vykonne a expanzka mala. Rozmyslal som nad vymenou expanzky za vacsiu na jar, kamos predpokladal problem s napajanim. Ake bolo moje prekvapenie, ked som na jesen vyfukol kompresorom zavlahu a uzavrel tento okruh a odvtedy cerpadlo pri napustani WC nevyhodilo ani raz. Nestretol sa niekto s niecim podobnym? Obavam sa, ze ked na jar spustim zavlahu, zacne to cele znova. Pride mi divne, ze by vzduch alebo iny problem v teraz odpojenom okruhu vyhadzoval ochranu cerpadla aj ked napr. napustalo WC. Vdaka, Palo
Odpovedať
Málo info, ak chceš vôbec nejakú odpoveď napíš, nakresli, odfoť: aké čerpadlo, elektroinštalácia, vodoinštalácia, čo už si vyskúšal,.... takto je to na Babu Vangu inak, žiť v obavách je na vredy, rieš až keď sa stane, nie sa stále obávať.
Odpovedať
@palo_palo Síce málo info na presné stanovenie príčiny, ale mne pri laickom zhodnotení vychádza, že problém bude v čerpadle. Napustiť WC trvá čerpadlu možno minútu - dve. Ale ak pustíš závlahu, tak čerpadlo ide aj hodinu. Možno pri tak dlhej činnosti sa namáha, z toho prehrieva a má potom vyšší odber, čo spôsobí vyhodenie ističa. Možno, ale možno sa mýlim. Skús dať nové čerpadlo, viem, je to investícia, ale ja by som to urobil. Už len pre ten pocit, že to staré nespôsobí nejakú väčšiu galibu.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo_palo takze ja som mal podobny problem ako ty
Odpovedať
Profilova fotka
@palo_palo problem bol ze cerpadlo po tom ako pracovalo pod spodnu hladinu min.pracovnej vysky(tlak 3 bary),ktory som mal mat zabezpeceny exp.nadobou vsak nebol zabezpeceny pretoze exp.nadobu som kupil s poskodenym vakom a vzduch pustala..casom ked cerpadlo islo s nizsim min. tlakom sa motor s hydraulikou viac opotreboval a zacalo sa to prejavovat vypinanim ochrany..povodne som mal 8 A ochranu a kym som vyreklamoval exp. nadobu,ktoru som tyzdenne musel 1x dofukat som vymenil na 12A..teraz cerpadlo ide v pohode,ak chces rychle riesenie a mas posobny problem tak staci priskrtit privod vody pred exp.nadobu,kontrolovat tlak vzduchu v exp. nadobe a vymenit ochranu za vyssiu,je mozne ze cerpadlo ma uz vyssi odberbtak ako moje
Odpovedať
Profilova fotka
@palo_palo mne to tiez robilo az pri pusteni zavlahy niekedy po 16 min. cerpania
Odpovedať
ja som takyto problem riesil u znameho. Unho bolo zapojene cerpadlo na fazu a zem, cierna a zlto-zelena, tak na to pozor!
Odpovedať
napiš hodnoty prudu zo stitka čerpadla a a ampere nastavené na ochrane a ci čerpadlo 3salebo 1 fazove
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@dart9 uz si to mal davnejsie ale stacilo vymenit ochranu na silnejsiu a bol pokoj? Mam pocit ze presne ten problem mam ja.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?