Vrtana studna - napojenie do domu - domaca vodaren

Ahojte, chcel by som sa spýtať na idealne riesenie pri vrtanej studni. Jedná sa mi o to že viem že čerpadlo, tlakova nadrž a ostatne veci su dost hlučne a nechcel by som to mať v technickej miestnosti a počuvať ako sa celým domom ozýva zapnute a vypnute čerpadlo ktore vyrovnanava tlak v nadrži. Ako ste to riešili, dali ste všetko do šachty? dakujem
Odpovedať
@truly vonku, kde mam vrt, mam vybetonovanu sachtu a v nejmam vsetko.. mam tam dokonca aj odtok keby zacal poistny ventil stiekat aby mi zo sachty voda odtekala. Takze da sa to.. sachtu mam po sirkach 1.5 metra a hlboku asi 170 cm...
Odpovedať
@truly aj ja mam vsetko v sachte vonku.
Odpovedať
ok suoer. Zaujima ma aj ta moznost odtoku. Viem ze kolegov znamy s tym mal problem ked mu stupla voda a vsetko mu zalialo cely set. Je to riesitelne tym odtokom? Lenze kam ten oddtok vtvediem ak dookola nemam ani zumpu ani nic len roh pozemku kde dookola su dlasie pozmeky
Odpovedať
@truly odtok a urob pri sachte trativod.
Odpovedať
@truly no neviem aky mas hlboky vrt, ale ak by si dal cerpadlo do vrtu + darling, tak sa nejakych zvukov obavat nemusis. Ak mas ale vrt trebars do 8 m, tak daj klasicke cerpadlo + darling a svihni ho do sachty.
Odpovedať
@truly ved v sachte mas vyvedeny vrt, ak bude kvoli poruche v sachte voda, vtecie naspat do vrtu. Ak bude podzemna voda tak vysoko, ze sa vyleje z vrtu, aj tak to nemas kam odviest samospadom.
Odpovedať
ok chapwm. Pocitam ze ruru bude tym padom potrebne zapustit nizsie cize sachtu spravim este pred vrtom alebo ju spravim az po - obkopem a odrezem z rury?
Odpovedať
Ruru by som moc nezriezal, ja ju mam tak 40 cm od spodu sachty. Ono predpokladam ze dno sachty betonovat nebudes, tak ked aj tam bude nejaka voda tak vsiakne do zeme.
Odpovedať
je dobry napad kupit tie plastove sachty? Tie okruhle mi pridu male a stvorcove su od 300€ a cca taka normalna za 500€. Ma zmysel to kupovat? Nestravim radsej pri miesacke a salovani jeden vikend?
Odpovedať
@truly No to musis vediet sam podla moznosti... Minule tu niekto skumal cenu za pokladku plavacky, a ked sme mu pisali aby si to spravil sam, odpoved bola ze ne to nema cas... Ono mozes si vybrat sachtu uz hotovu, ale druha moznost je dat si namahu, vykopat sachtu vacsiu a spravit si vnej trebars vinnu pivnicku, alebo regal na uskladnenie ovocia..vsetko to zalezi od penazi a chuti nieco spravit :-)
Odpovedať
jooj tak ty uz si z toho spravil atomovy kryt heheheh. Rozmyslal som aj nad tym ze by som v tej caati mal zahradny domcek na naradie a ci by som to nejako nedal spolu. Zas na druhej strane ak budem potrebovat studnu precistit tak to asi tym padom mozne nebude ak nad nou bude domcek nie? Mal by tam byt do 4 rokov vodovod tak hadam sa do toho casu neupcha. Kto vie kedy aj ten domcek zahr. bude. Mam ju dat okrem? Alwbo ak spoku tak ju nejako zakomponpvat do zakladu pod domcek?
Odpovedať
@truly ja mam plastovu sachtu, babrat sa s betonovanim by sa mi veru nechcelo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@truly -daj ponorku a nebudes pocut nic...ostatne mozes nechat v technickej miestnosti, nadrz ani tlakovy spinac nie su hlucne
Odpovedať
Profilova fotka
@truly my máme tlakový spínač aj expanznú nádobu v technickej miestnosti.( nehrozí zamrznutie a ani zatopenie , sused už mal s týmto problém ,má to v šachte/ Nepočuť absolútne žiadny hluk akurát slabučké cvaknutie tlakového spínača . Neviem naozaj o akom ozývaní čerpadla píšeš . Ak chceš kľudne príď popočúvať. Veď čerpadlo je v studni a to aj keby si mal sluch ako pes tak neverím, že by si ho počul. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@gashtaan máš tu plastovú šachtu aj odvetranú? Nekondenzuje tam vlhkosť?
Odpovedať
@magdalenka123 nemam sachtu odvetranu, v lete mam vyzrazanu vodu len na studenom potrubi, ale to by bola v kazdej sachte.
Odpovedať
@gashtaan @dzonyby ake mate cerpadlo pre studnu ? resp ako hlboko ju mate ?
Odpovedať
@m168 12m studnu, znacka cerpadla SETTE 3 TRE.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?