Vodovodna pripojka pre 3 pozemky

Profilova fotka
Dobry den. Potrebovala by som poradit ohladne vodovodnej pripojky. Vodar navrhol jednu sachtu, z ktorej sa bude pripajat voda pre 3 pozemky a dnes som volala do stavebnin kvoli betonovej sachte a ma trosku vystrasil, ze sice naprojektovane moze byt, ale ze nam to nemusia schvalit :-( nemate niekto konkretnu skusenost? Sused ma dva pozemky, ale neviem ci to nepreda uz aj s pripojkami cize vtedy bude potrebovat dva vodomery ci je mozne do sachty namontovat 3 tak, aby to vodarne schvalili lebo potom neviem si predstavit ako to inaksie poriesit co sa tyka vody plus tam bude treba podkopat potok. V uzemnom plane je v tej lokalite schvaleny uzemny plan na vystavbu 4 RD cize teoreticky do buducnosti sa este moze niekto najst kto sa bude chciet, mat zaujem pripojit. A este otazocky co znamena list vlastnictva, pretoze na tom pozemku je zakreslena sachta, to je ako obecny pozemok? Bude sa potom nanu musiet zriadit dake vecne bremeno? Vodu nam projektoval ten isty co susedovi a ten to uz ma od vodarni schvaleny. Ze ak by nam to nechceli povolit tak ako a cim mozme argumentovat. V pondelok sa tam chystam zaniest projekt tak neviem ci oni si to s niecim porovnavaju alebo sa mam tvarit, ze neviem o nikom dalsom kto chce tahat pripojku? Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to vyriešil tak, že mám od obce jeden hlavný vodomer a ďalšie tri sú podružné. Podľa podružných si potom vodu rozpočítame. Všetko sa to pekne vojde do klasickej betónovej vodovodnej šachty od Prefa-Beton.
Odpovedať
To je fajn, pokial sa tam neobjavi jeden, dvaja, traja neprisposobivi, ktori prestanu platit. Oficialny je len jeden hlavny vodomer a co ten poctivy stvrty chudak spravi aby nedosli vodarne/obec a nedodpojili hlavny vodomer? Nic. Jedine donuti ostatnych doplatit nedoplatky alebo zaplati sam. A dokym nebudu vyplatene podlznosti na hlavnom vodomere si bez vody. Tak to poznam napr. z Bratislavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak a ako sa to da osetrit resp. aj ta sachta komu bude patrit a ako bude zapisana. Sused vyzera byt rozumny len sa obavam, aby to casom nepredal ]-( Ale ocividne sa to inac riesit neda a mat sachtu na pozemku. Ked obec meni uzemny plan neriesi aj buduce napojenie domov? Aj tak este urcite chcem riesit studnu nemat cisto len vodovod.
Odpovedať
a s vodarnami co neriešiš ----ale tu čo nik nema kompetenciu ani pohlad na vec a situlaciu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?