Vodovodna pripojka terasa

Ako by ste riesili vodovudnu pripojku na terase? Hlavne by sa jednalo o umyvanie terasy, popripade udrzba bazenu ... Cize neplanujem ziaden odpad, len pripojku studenej vody. Zakomponovali by ste ju do zakladovej dosky, z ktorej by sla na fasadu? Treba riesit vypustaci ventil na zimu, alebo to spravit ako zvlast rozvod, ktory sa vyfukne kompresorom?
Odpovedať
@rkorba ja so to riešil nasledovné, rozvod ide z technickej miestnosti s ventilom na terasu. V technickej miestnosti sa táto betva napája pakovoi batériou a poistnim ventilom s možnosťou vyfuknut vodu z potribia kompresorom (prípadne aj ústami :-D ) a v technickej si vlastne baterioi nastavím či chcem tepli, studenú, vlaznu..A otvorím ju a na terase ale v gatazi(aj tam hu mám napojenu) si už ventilom pustím tu vodu. Pretože ak budem chcieť napr dcérke napustit bazenik rovno.teplou vodou tak nemám problém ;) ale v garazi ak chcem pripojiť vapku rovno na teplú či vlaznejsiu vodu a nemusím ťahá obe vetvy (teplú aj studenú) ale rovno si v technickej nastavím že akú tam chcem. A na zimu len vyfuknem vzduchom vodu von aby nezamrzla. Alebo daj nezamrzne vemtily 80€ kus a sedielko uzatvára vlastne až vo vnútri a tak nehrozí zamrznutie
Odpovedať
@cvoky8 zmiesavaci ventil ako napad dobre, ale ja to nedokazem z technickej rozumne pritiahnut na terasu. v garazi bude voda a mozno i umyvadlo to bez debaty. Bud cez jednu izbu,alebo okolo kominu v kuchyni :-(
Odpovedať
@rkorba Preco nedokazes pritiahnut vodu z technickej? Ja to mam podobne ako @cvoky8 ale nemam pakovu bateriu ale normalne v rozdelovaci vody urobene regulovanie. Vodovod mame z pex-al-pex tahanych pod podlahou, nikde nemame ziadny spoj. Kazda vetva ide pekne vcelku z rozdelovaca. V blogu to mam trochu pofotene.
Odpovedať
@rkorba presne ako píše @danculd sa pred poterom vedie potrubicko po podlahe tak to natiahnes.kamkolvek
Odpovedať
Budem si musiet sakra premysliet, lebo chcem tahat vodu, centralny vysavac a niekde i vetvu stlaceneho vzduchu, tak aby som to mal do akeho polystyrenu zakomponovat :-)
Odpovedať
ak nechces teplu potiahni ju z vodovodnej sachty a neplatis potom ani stocne za tu vodu. Ale da sa z domu tahat pitna ako @cvoky8 nevyfukujem,len otvorim ventil v zemi a spadom voda vytecie, v dome ventil zavrem a moze zacat zima.
Odpovedať
@rkorba z technickej v potere natiahni ruru cez chodbu, izbu a von na terasu. V technickej ventil na stene a vonku na terase druhy. Na zimu ten v technickej zatvoris a na terase otvoris. Vyfuknut vodu mozes, ale ak nechas vonku otvoreny ventil, co to vytecie a ostatne je v dome, kde sa kuri....
Odpovedať
@atlaska To je nejaka blbost nie? Je jedno ci mu pojde voda zo sachty alebo z domu, stale to bude odober za vodomerom a stale bude platit aj stocne.
Odpovedať
@danculd zo sachty mozes mat dva vodomery, pri polievani neplatis stocne.
Odpovedať
nebudem mat obecnu vodu, len studnicnu upravenu, takze spotrebu neriesim, ale dakujem za postrehy. este tam budem tahat i HDPE na uzatvoreny system ohrevu bazenu zo solaru a to budem musiet zakomponovat i do podlahy terasy.
Odpovedať
tak ries vodu vonku priamo zo studne.
Odpovedať
To by som musel tahat zbytocne dalsiu trubku napriec celym pozemkom z vodarne, kde bude studna umiestnena :-( No nic mam vstupne informacie, tak sa musim s nimi popasovat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba aj tak budes tahat zavlahu po celej zahrade.
Odpovedať
Naraz studnu priamo pod terasou, jamu riadne zatepli aby nezamrzlo čerpadlo a hotovka.
Odpovedať
@bubulka722 a bude tahat z tej studne vodu rucne? Lebo ak by cerpadlom, tak potrebuje na to povolenie...
Odpovedať
@megdesign Aké povolenie na to potrebuje?
Odpovedať
@bubulka722 radis mu nieco a sama nevies, co to obnasa.... http://www.stavebnik.sk/clanky/povole...
Odpovedať
@megdesign V pohode, viem o tom a je mi to úplne ukradnuté. Narážali sme si druhú studnu na zavlažovanie záhrady.
Odpovedať
@bubulka722 hmmm... ak pride kontrola a zistia, ze tam mas namontovane cerpadlo, tak ti to ukradnute nebude...
Odpovedať
@megdesign :-D
Odpovedať
@bubulka722 Nikdy nevies, ake vztahy budu v buducnosti a ktory sused ta natrie. ;-)
Odpovedať
@megdesign Tak toho sa fakt bojím najmenej. Prepáč ale príde mi to od teba ako prehnané strašenie. Iní majstri stavajú domy bez povolenia a štát im tie čierne stavby umožní následne zlegalizovat. No neviem aký smiešny postih za to hrozí... Dokonca myslím, že to stačí ohlásit na OU.
Odpovedať
@bubulka722 No nieje to len ohlasenie... Ja nestrasim, len predchadzam pokutam a udaniam. Naco drazdit hada bosou nohou.... ;-) 1. Na OÚ doniesť vyplnené tlačivo Žiadosť o vydanie povolenia na zriadenie vodnej stavby–studne. S prílohami: 1. list vlastníctva, 2. kópia z katastrálnej mapy, 3. projektová dokumentácia vypracovaná oprávnenou osobou ( v 2 vyhotoveniach ), 4. právoplatné územné rozhodnutie (súhlas miestne príslušného stavebného úradu, ktorý overuje dodržanie podmienok územného rozhodnutia), 5. doklad kvalifikovanej osoby a projektanta o ukončení vzdelania stavebného smeru, výpis živnostenského listu, 6. doklad stavebného dozoru o ukončení vzdelania stavebného smeru, resp. výpis zo živnostenského listu, 7. vyjadrenia o podzemných vedeniach, 8. stanoviská vlastníkov susedných parciel ako účastníkov konania, 9. správny poplatok 30 €, 2. Po ukončení stavby a) Na OÚ doniesť vyplnený Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia S prílohami: 1. Stavebné povolenie 2. Projekt stavby schválený v stavebnom konaní 3. Zoznam a zdôvodnenie vykonaných odchýlok od dokumentácie overenej v stavebnom konaní 4. Doklad o uhradení správneho poplatku (16,50 €) 5. Iné prílohy podľa § 17 ods. 2 Vyhl. Č. 453/2000 Z.z. 6. Geometrický plán na zameranie skutočnej realizácie stavby studne na parc. č. ........... pre vydanie kolaudačného rozhodnutia a odňatie z PP 7. Doklad o kvalite vody 8. správny poplatok 20 €, b) Na OÚ doniesť Žiadosť o vydanie povolenia na odber podzemných vôd S prílohami: 1. doklad, ktorým sa preukazuje vlastnícke právo k pozemku na ktorom je stavba zrealizovaná - výpis z listu vlastníctva 2. kópia z katastrálnej mapy 3. doklad o rozbore pitnej vody vypracovaný oprávneným laboratóriom fotokópia právoplatného stavebného povolenia na zriadenie vodnej stavby. Posledny bod plati len vtedy, ak bude studna vyuzivana na pitnu vodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?