Unik vody v PPR potrubi?

Pozdravujem odbornikov a zaroven si idem po radu. Mam v RD rozvody vody z PPR, ktore boli nainstalovane a otlakovane vzduchom pred dvomi rokmi. Voda sa pouzivala pocas stavby, pri com sa hlavny privod vzdy uzatvaral. Medzicasom bol namontovany solarny ohrev bojlera 300l avsak javilo sa, ze vsetko je ok. Teraz nasledne pred stahovanim som nainstaloval UV dezinfekciu a po tejto instalacii som zacal badat nasledovny jav. Ked otvorim hlavny privod vody, do systemu mi dotlakuje mojim odhadom 3 deci vody. Spociatku to bolo viac kym sa rozvody neodvzdusnili no teraz po troch dnoch ked otvorim hlavny privod, pusti trochu vody do systemu a slabo zasusti v bojleri. Moze sa jednat o unik, alebo to moze robit bojler? Ma niekto s tymto skusenost? Wc a baterie netecu a prepad z bojlera minimalny. Mury nevlhnu len v pripade, ze by bol unik v podlahe tak skoro sa to neprejavi. Dakujem za rady.
Odpovedať
a roztaznost vody nič?
Odpovedať
Profilova fotka
@blaggo - expanznu nadrz tam mas? Aku velku?
Odpovedať
@blaggo prečo stále zatváraš hlavný prívod a systém ostáva napustený? vypínaš stále i bojler?ak áno chladnutím vody sa znižuje i tlak v bojleri či exp.máš alebo nie a po otvorení prívodu kde je vyšší tlak natlakuje znova bojler počuť vtedy tiecť vodu
Odpovedať
Expanzna nadrz je iba na solare, nie na vodnom okruhu. Resp je expanzka aj na vodnom, ale este pred hlavnymi ventilmi. Vodu vypinam, nakolko tam este nebyvame. Vcara som uzavrel bojler ventilmi, pozatvaral vsetky rohove ventily, spojil okruh teplej vody so studenou, namontoval do okruhu merac tlaku a zatvoril hlavny privod. Vcera bol tlak v potrubi vyse 3,8 bar dnes len 2,8 bar. Vyzera to zrejme na unik v podlahe nwm. Dnes som okruh skusal este odvzdusnit, no ziadny vzduch nesiel. Natlakoval som na 4 bar a uvidime.
Odpovedať
ja ked otvorim hlavny privod, tiez trosku pretoci a napusti ...a to tam este nemam spravene rozvody, len smerom von na hadicu, pred ktorou je gulovy ventil a urcite nic netecie ... proste roztaznost a tak isto aj vyssie napisane ...
Odpovedať
No tak opatovne natlakovanie systemu na 4 bar, po 10 hod som to skontroloval a tlak klesol na necelych 3,2 bar a od vtedy uz cca 8 hodin drzi rovnako. Dva pokusy o otlahovanie a dva krat tlak poklesol o cca 1 bar a potom zrejme drzi. Este som to nechal do zajtra. 1 bar sa mi vsak zda dost, celkom tomu nerozumiem.
Odpovedať
Tak po case som sa tu dostal a moja skusenost je nasledovna. Pocas tlakovania systemu som zabudol na jednu vec, a to taku, ze za linkou mam jednu slepu vetvu, ktora nebola dobre odvzdusnena. Po odvzdusneni som system natlakoval, avsak zaznamenal som opat pokles tlaku, ale uz to nebolo 1 bar, ale asi len 0,4 baru. Nasledne som dopustil vodu na 4 bar a nechal tak. Pokles uz bol minimalny, cize ked tlakovat vodou, riadne odvzdusnit a pri poklese dotlakovat bez odpustenia z koncoveho ventilu. Nedalo mi to a system som tlakoval aj vzduchom. Natlakoval som na 4 bar a za 24 hodin som pokles nezaznamenal. Cize odporucam tlakovat vzduchom.
Odpovedať
@blaggo odporucam tlakovat vzduchom:))))) Keby sa stavby tlakovali vzduchom no amen Tlakova skuska sa ma robit vodou. Vzduchom len v nevyhnutnych pripadoch.
Odpovedať
@blaggo Nerobi to poistny ventil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?