Spojenie potrubia v záhradnom domčeku

Dobrý deň, Keďže nemám žiadny nápad chcem vás všetkých poprosiť o radu. Chcel by som do záhradného domčeka umývadlo a záchod. V záhrade mam vyvedené potrubie (plastohliník vonkajší priemer 22mm), ale je moc na povrchu a potreboval by som to spojiť a následne ďaľším potrubím dotiahnuť prívod do záhradného domčeka cca 30metrov tak aby som mal dostatočný tlak na umývadlo a záchod ešte je problém aby my to nezamrzlo keď bude zima takže návrhnúť aj izoláciu. Ďakujem za nápady a rady.
Odpovedať
@samuels7 potrubie prakticky nad urovnou terenu nechces aby ti v zime zamrzlo? srandista
Odpovedať
@gashtaan nie som projektant možno existuje nejaká izolácia ktorá to zamrznutie do - 10 eliminuje.
Odpovedať
Stačí ak my nezamrzne len ten kúsok co je na fotografii nie celé potrubie to bude v nezamrzajucéj hĺbke.
Odpovedať
@samuels7 nie, izolacia sluzi na znizenie straty tepla, nie na jeho vytvorenie... ak tam bude stat voda, skor ci neskor zamrzne. Jedina moznost zrejme bude ten kus potrubia nejakym sposobom ohrievat.
Odpovedať
@gashtaan a keby som to vysekal a spojil v dostatočnej hĺbke najhoršie je ze to je zaliate v základovej doske asi
Odpovedať
@gashtaan ohrievanie toho kúska potrubia by bolo realizovateľné, ale predsa len to mam ako poslednú možnosť asi aj jedinú pretože som preštudoval a hľadal všade na nete a nič
Odpovedať
a co tak vypustat z tej vetvy vodu na zimu? Ked tam nebude nezamrzne. Predpokladam, ze v zime nebudes chodi ano na to studene WC-ko ani umyvadlo pouzivat nebudes, ked je to len zahradny domcek.
Odpovedať
@samuels7 To potrubie si mal vyviesť z domu pod úrovňou terénu. TAkto, ako to máš teraz, nezabrániš zamrznutiu vody v potrubí. Jedine, ako gashtan napísal - to potrubie ohrievať napr. elektricky cez nejaký termostat, ktorý by ohrievanie zapol pri teplote pod 0°C. Alebo na zimu vodu vypustiť. Aj keby si tam dal 10 cm izolácie, v noci pri -10°C to premrzne. ALebo pri teplote pod tou nulou pustiť pomaly vodu, aby tam stále tiekla a nestihla zamrznúť. Čo je ale tiež hlúposť - mal by si vysokú spotrebu. To si mal v projekte takto zakreslený vývod vody? Neviem, kde máš vodomernú šachtu a kade vedie potrubie do domu, ale skôr by som asi urobil odbočku zo šachty alebo niekde na potrubí čo najbližšie k tomu domčeku a odtiaľ viedol pod zemou potrubie.
Odpovedať
V projekte neviem ako to bolo co nám stavali dom povedal som im dajte my vývod vody na napojenie studne alebo pre pokračovanie do záhradného domčeka a majstri bum dali to tak ako je na foto celé zle ureziem to a pôjdem inou cesto mam ešte inú možnosť len som chcel využiť. Nebudem riskovať že my to cez zimu zamrzne. Hneď prvy môj nápad bol to cez zimu vypustiť.
Odpovedať
Mam garáž pod domom a v garáži technickú miestnosť len musím prevrat alebo preraziť základ na potrubie a napojiť sa na prívod vody co mam v tech. miestnosti kľudne môžem dať foto ak by ste mali záujem
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady a tipy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?