Teplovodne podlahove kurenie - udrzba, chemia

Dobry den, prosim vas aku chemiu pouzivate do teplovodneho podlahoveho kurenia. Zdroj je KK. Popr. aku udrzbu tohto systemu vykonavate. vdaka
Odpovedať
Ziadnu, ked mas cire prietokomery nic by som neriesil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od abocinm:

Dobry den, prosim vas aku chemiu pouzivate do tep…
@abocinm Totalfilter + fernox f1 alebo f9, pripadne topekor.
Odpovedať
Dávnejšie sme používali do podlahovky prípravky od Fernox (ich kombináciu) AF-10 Biocide 500ml a Protector F1 500ml, ale sú dosť drahé, tak sme hľadali nejakú lacnejšiu alternatívu pre klientov no a nakoniec sme na viacerých systémoch vyskúšali Topekor ochrana ústředního topení 500 ml ktorý je za zlomok ceny a má tie isté účinky (Přípravek je vhodný do všech systémů ústředního topení, kde je topným mediem voda, včetně podlahového topení) Fakt, za málo peňazí veľa muziky.
Odpovedať
a aj kontrolujete v systeme mnozstvo tych pripravkov? fernox F9 co citam je F1ka + nejaka latka ktora "donesie" kovove castice do filtra? Topekor - naozaj ta cena je rozdiel oproti fernox. Ja som z casu na cas daval F1 fernox cez F1 filter.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od barbora220:

Dávnejšie sme používali do podlahovky prípravky o…
@barbora220 - prosim vas AF-10 Biocide 500ml je len prevencia proti tvorbe alebo aj zabija bakterie v systeme?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od barbora220:

Dávnejšie sme používali do podlahovky prípravky o…
@kejsix dik za info, dnes si spravim cestu okolo predajne kde ho maju /topekor/
Odpovedať
Profilova fotka

@barbora220 - prosim vas AF-10 Biocide 500ml je l…
@abocinm ????? baktérie v anorganickom prostredí? bez obáv.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@abocinm ????? baktérie v anorganickom prostredí?…
@jan45 co pozeram prietokomeri su tam nejake riasy/ kal. Toho by som sa potreboval zbavit
Odpovedať

@barbora220 - prosim vas AF-10 Biocide 500ml je l…
@abocinm to piješ vodu zo systému? ved je tam stále rovnaká voda , nemá sa prečo tvoriť kameň , ten sa tvorí viac v bojleri ak sa ohrieva na vyššiu teplotu a riasy sa tvoria len zo živej vody bez chémie, len ak je tam svetlo napr si naberieš vodu niekde zo studničky do priehľadnej fľaše, po pár dňoch bude zelenkavá, ak si tam dáš chlorovanú bude stále priezračná riasy sa viac tvoria v teplejších stojatých vodách kde je nie žadna chémia, napr v jazerách kde sa i kúpe niekedy na Teplom vrchu ak je veľmi teplé leto
Odpovedať

@abocinm ????? baktérie v anorganickom prostredí?…
@jan45 no ja som si to nevymyslel. "Využíva sa na minimalizáciu výskytu bakteriálnej a plesňovej kontaminácie v domácom ústrednom kúrení a kondenzačných systémoch chladenia."
Odpovedať
Profilova fotka

@jan45 no ja som si to nevymyslel. "Využíva sa na…
@abocinm obchodné texty, v systéme UK sa tvoria kaly , vznikajú elelktrochemickou reakciou medzi kovmi a z technologických povlakov z výroby. Preto sa dáva filter, robím s kúrením 50 rokov, prevádzkujem a na vlastnom som ešte vodu nemenil, len dopúšťam, pretože guľové ventily nemajú takú tesnosť ako mali šupátka.
Odpovedať

@abocinm obchodné texty, v systéme UK sa tvoria k…
@jan45 je to mozne ze obchodne nazvy, filter mam tiez f1ku, ja tiez vodu nemenim nevidim v tom dovod. Len ked pozriem na prietokomeri tak su dost zanesene takym povlakom a chcel by som to nejak poriesit. Barbora220 tu napisala chemie ktore pouzivaju, fernox f1 pouzivam len ma zaujal prave ten druhy produkt biocide @barbora220
Odpovedať
https://forum.tzb-info.cz/140394-inhi...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?