Tepelne cerpadlo a fotovoltika

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň chcel by som sa poradiť či mi neviete vysvetliť ci tato kombinacia je dobra uvažujem o fotovoltike 7kw a k tomu virtualnu bateriu od vse pretože investícia do klasickej sa mi neoplatí keďže ma obmedzenú životnosť na nejaký počet hodín k tomu by som chcel doinstalovat tepelne cerpadlo o výkone 8kw celková moja ročná spotreba je okolo 14 až 15kw ročne a za elektriku platím cez 220e a stále mam nedoplatky tak preto by ma zaujímalo ty co sa do toho vyznajú ako sa mi to oplatí a aká by bola cena preddavkoch v prípade takéhoto systému produkt od vse mam dd5 . Ďakujem
Odpovedať
1
2
naspat k teme....kombinacia FVE + TC + Virtualna Bateria je idealna, usetris minimalne silovu zlozku za elektriku. Virtualna bateria je produkt ktory tu dnes je, zajtra nemusi a potom cista kombinacia FVE + TC uz nebude davat az taky ekonomicky zmysel. Fyzicka bateria virtualnu nenahradi, v decembri/januari je clovek rad ked vyrobi 500kWh a spotreba je vtedy nasobne vyssia. P.S. cena elektriky pojde v stredno/dlhodobom horizonte len hore, ak si niekto mysli opak je naivny. Staci sa pozriet ake su ceny pre domacnosti v takom cesku/nemecku
Odpovedať
Profilova fotka
nemecko zatvorilo ,,atomky,, a teraz fičia na uhlie, no napriek tomu dokážeš nabiť svoje EVauto lacnejšie ako na SK a to o celú tretinu, takže každé EVčko má vzadu aj ,,výfuk,,😃 a ešte lepšie idú ich obnovovať😂 a nenávidené rusko im dodá palivo. to my tu máme úplne ,,zelenú,, energiu, len škoda že je taká drahá, ktomu čerpadlu, mali sme elektrokotol a mesačne ,,zožral,, 30-35eur v 2020, teraz TC, priemer cez 100Eur a to ho ešte dotankováva z TVE , ktorá má výkon 10KW.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko101112:

nemecko zatvorilo ,,atomky,, a teraz fičia na uhl…
@matko101112 ten prvy obrazok znamena co? lebo podla mna len zobrazuje na lavej strane spotrebovanu energiu nabijacky a na pravej energiu dodanu do baterie. To ze vies nabit lacnejsie je len A. dodaj aj B a to su spotove ceny, takze silno zavisi kedy potrebujes nabit/kurit/svietit. nie vsetko vies posunut v case.
Odpovedať
Profilova fotka
čiže podľa teba to zapneš kábel a raz nabíja v ac a potom v dc a takto to strieda, nesranduj, je to cena za kw môžeš si vybrať program rýchlejší za 24cen alebo máš čas za 20cen. spotreba ti naskočí až si vyberieš program je to pomalšie nabíjanie ale je to pre ľudí v zone bývania a ano sú to spotové ceny. tankuješ, čiže priložíš platobnú kartu a nie ako na SK na appku, už rok sa dá tankovať za peniaze a od 1.6 musia byť všade platby a začína silná konkurencia, najdrahšie tankuješ na mekáčoch 50-80cent.
Odpovedať

čiže podľa teba to zapneš kábel a raz nabíja v ac…
@matko101112 dobre, tak daj link ku kontextu ku ktoremu patri foto. Je podivuhodne ze DC je lacnejsie ako AC. /ty pises, ze rychlejsi je za 24centov, ale podla popisku je to AC - pomalsi/ ja nabijam viac ako 9mesiacov na ZSE "zdarma", co vyrobim na FV, to ide do VB pre elektromobil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@matko101112 dobre, tak daj link ku kontextu ku k…
@rapidek aký link, je to fotka robená pri nabíjaní, čiže origoš, a či je to ad alebo dc viac nedostaneš ako 22kw. uvidíme ako to bude nabíjať ,,zdarma,, od možno marca poprípade apríla budeme pripnutý na zse drive všetko už bolo podané,len stále niečo pýtajú,dodá sa a ešte toto, tak uvidíme tú realitu, bodaj by to tak bolo, že to pôjde ,,zadara,, potom napíšem ako to je
Odpovedať

@rapidek aký link, je to fotka robená pri nabíjan…
@matko101112 ZSE Drive je pre majitelov FVE najlacnejsi sposob ako nabijat mimo domu. Problemom je trosku ze musis presunut energiu mesiac dopredu a ak nieco neminies tak prepadne, ak bude chybat tak budes dobijat na konci mesiaca za cennikovu cenu. Ale stale to je najvyhodnejsie, lebo ak posles 1MWh, tak mozes nabit 1MWh, bez ohladu ci to je AC alebo DC a typ nabijania; plus ZSE ma celkom hustu siet nabijaciek. Aj ked ti kazdy mesiac 20% prepadne, tak sa to oplati.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@matko101112 ZSE Drive je pre majitelov FVE najla…
@zacik to sú potvory tak na tom zarábajú najviac, pre majiteľa auta by bolo výhodnejšie v aktuálny mesiac alebo rok a na celom SK alebo EU, k cene el nedá sa porovnávať v jednotlivých krajinách , všade je iná priemerná mzda aj iný nákupný košík, v čechách ak sa prihlásiš k odberu to vyšlo na 136 Eur , u nás je priemer ako zraniteľný asi 160 Eur MWh
Odpovedať

@rapidek aký link, je to fotka robená pri nabíjan…
@matko101112 AC je do 22kW.. DC je do 500kW... mas elektromobil?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@matko101112 AC je do 22kW.. DC je do 500kW... ma…
@rapidek čo chceš kúpiť momentálne dva na predaj😃
Odpovedať

@rapidek čo chceš kúpiť momentálne dva na predaj😃
@matko101112 len sa pytam. ja mam tiez dva :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak niekto tvrdí, že virtuálna batéria je trvalé riešenie, je to príliš optimistické. Najlepšie je mať kombináciu viacerých možností a nebyť úplne závislý na jednom produkte.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?