Rozkopanie cesty - povolenie

Profilova fotka
Prosim Vas kam mam smerovat ziadost o rozkopanie cesty, cesta patri mestu. Cesta je mimo obývanu oblast, v podstate konci, v mojej lokalite. Jedna sa o kopanie po krajnici, kvoly prekladke elektriky. Podala som ziadost na stavebný urad, a oni ma to poslali riesit s uradom cestnej spravy. Ale ten ma zas poslal spat a tvrdil, ze nato najprv potrebujem stavebne povolenie a az potom mam ist za nim, a rovno mi aj povedal ze preco by mi mal vobec dovolit kopat cestu. Na kopanie inz.siete dava stavebne povolenie? Pre ake dovody mi moze urad zabranovat v prisunu elektriny, kedze ziadnu inu moznost trasy mi SSD neodsuhlasilo.
Odpovedať
Ak sa jedna o el. pripojku stavebne povolenie na to nepotrebujes ale potrebujes suhlas vsetkych vlastnikov pozemkov cez ktore to budes viest
Odpovedať
pockaj, takze kopanie po krajnici alebo rozkopat cestu ? krajnica je spevnena alebo nie ? pochybujem, ze podla toho co pises je spevnena ... a pretlak nieje mozny ?
Odpovedať
@nie_a_nie rozkopavku, teda zvláštne užívanie miestnej komunikácie povoľuje cestný správny orgán, podľa toho o akú cestu ide tak to je buď obec pri miestnych komunikáciách alebo okresný úrad pri cestách 1, 2 a 3. triedy. K rozkopavke potrebuješ mať povolenú stavbu, t. j. ak ideš ťahať prípojku k domu, tak uvádzas stavebné povolenie na stavbu domu alebo ohlasku na prípojku. Teda dôvod, prečo chces rozkopat cestu, a ten dôvod musí byť povolený. Takisto na rozkopavku treba mať projekt dopravného značenia schválený okresným dopravným inšpektorátom.
Odpovedať
@nie_a_nie prípojka inž. sietí je drobná stavba, ktorú je potrebné ohlásiť na stavebný úrad pred začatím stavby.. V prvom rade potrebuješ situáciu so zakresleným bodom pripojenia od distribučky, textovú časť, čiže proj. dokumentáciu. Pošleš žiadosť o vyj. k tejto proj. dok. správcovi dotknutej kom. a dopravnému inšpektorátu k návrhu dočasného DZ. K pozemkom a stavbách (komunikácií) musíš ako stavebník preukázať vlastnícke alebo iné právo (zmluvný vzťah) v zmysle stavebného zákona. Drobnú stavbbu ohlásiš na stav. úrad až keď budeš mať toto vybavené a priložiš k ohláseniu. Stavebný úrad ti následne zašle oznámenie, že vôči hlásenej DS nemá námietky... Môže všk aj určiť, že ohlásená DS môže byť uskutočnená iba na základe stavebného povolenia. Vo vyjadreniach, resp. v stavebnom povolení (ak tak určí stavebný úrad) budeš mať uvedené podmienky, ktoré treba splniť pred začatím prác (určenie dočasného dopravného značenia, čiastočnú uzávierku, povolenie na zvláštne užívanie kom. - ukladanie vedení do cestného telesa na základe žiadosti s prílohami podanej na príl. cestný správny orgán). Pokiaľ sa stavba el. prípojky nachádza mimo obce (podľa označenia začiatok a koniec obce dopr. značkou), tak ešte bude potrebné vybaviť výnimku z ochr. pásma stavbou dotknutej cesty
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan krajnica pozostava z betonovych stvorcov, a len po krajnici sa pojde. Cesta je stará, zničená.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla dakujem, idem postupovat oficialnou cestou. Len nechapem preco mi pri prvotnom kontakte davali take zavadzajuce informacie a prehadzuju si ma medzi sebou a preco pan na urade mi rovno arogantne odvrkne ze mi neda povolenie.
Odpovedať
@nie_a_nie nuž to sú tí odborníci (odporníci) na úradoch, ktorých poprijímali na úrady po známostí a nie podľa potrebného vzdelania a skúseností. Inak pokiaľ arogancia bude pokračovať, tak máte možnosť podať námietku zaujatosti vôči pracovníkovi SÚ / zamestnancovi.
Odpovedať
@nie_a_nie a za krajnicou už nieje žiadny priestor? Ja som chcel riešiť niečo podobné, tiež som chcel tahat po krajnici, nakoniec to ani nebolo možné, lebo u nás tade ide betonový kanál, ktorý má priemer 1m :/
Odpovedať
Profilova fotka
@koloman55 nie nie za krajnicou je hned obrubnik a pozemok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?