Podkopanie cesty na plynovú prípojku

Zdravím vás, prekopával niekto cestu na plynovú prípojku , koľko vás to stalo € . idem cca 17m,
Odpovedať
1
2
Tak prekopanie, či podkopanie...? Aká široká je cesta?
Odpovedať
Aka cesta? Lebo popod cestu (aj miestnu komunikaciu) je lacnejsi pretlak ako prekopavka. By si sa nedoplatil aj ked ti to povolia. To potom radsej kaslat na plyn a kurit inac.
Odpovedať
@dedo758 , cele zle , Nastala tam chybička , malo tam byť pretláčanie cesty, cesta ma cca 6
Odpovedať
@1erik skús sa opýtať na pretláčanie http://studne-pretlacanie.webnode.sk/ http://pretlaky-pezinok.sk/ alebo nejakú firmu, ktorá robí pretláčania v okolí
Odpovedať
@1erik mne pretlacali tiež asi tak 6-7metrov a 3diery plyn.elektro.voda a ešte výkop vodomernej šachty a stálo to okolo 800€ .
Odpovedať
@1gugu môžem ta poprosiť o kontakt kto ti to robil
Odpovedať
@1erik bohuzial už nemám kontakt naňho to bolo pred 3rokmi keď mi to robil.a kúsok od Galanty je.
Odpovedať
Lešenárska rúra, ťažké kladivo a za hodinku je chránička na mieste... :-)
Odpovedať
@1erik Mne pretlacal kedysi davno plyn pod cestou jeden pan z Malzenic no ako na potvoru si teraz neviem spomenut ako sa volal. A ci to este vôbec robi.
Odpovedať
https://sluzby.bazos.sk/?hledat=Pretl...
Odpovedať
@teplo_domova skúsim sa popýtať kto by to mohol byť. Ja idem stavat vedľa Malženic druhá dedina
Odpovedať
Ale neviem ako to teraz je, pretoze manzelka mi cosi vravela, ze plynari by mali mat na toto uz svoju firmu. Ci by nebolo vhodnejsie sa na to priamo opytat v Trnavskom SPP.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@teplo_domova príbehu tohto týždňa tam idem tak sa u nich informujem
Odpovedať
Ja ked som pretlacal tak vtedy mi oni odporucili tohto pana. Ale ci to este robi to naozaj netusim. Bolo to 14 rokov dozadu.
Odpovedať
@1erik máš poštu.
Odpovedať
Ahoj,my sme toto riesili pred dvomi rokmi,musi to robit firma,ktora ma nejaku zmluvu s plynarmi,nemoze to byt hocikto,ved v plynarnach vam daju na nich kontakt. My sme pretlacali pod hlavnou cestou,cena aj s plyn.hodinami a napojenim do domu asi 10m od hodin nas stalo 2000 eur.
Odpovedať
Pretláčanie môže robiť hocikto. Len prípojku robí firma odporúčaná plynármi... ... 2000 € - 4 zvary plastovej rúry. Už 200 € mi príde veľa (ak pretláčanie nerátam; s nim nech 500€)...
Odpovedať
prelak popod cestu nám robila firma - cena cca 400 Eur. Potom prišla firma, ktorá nám priviedla plyn cez ten podkop - a to stálo 800Eur - robí to len pár firiem a musia mať oprávnenie od SPP.
Odpovedať
No zlate stare casy. Pred 14 rokmi bolo jedine za co som(sme) platili podkop a ocelova chranicka a ta ma vysla viac ako keby tam daval plastovu. Potom sme uz neneplatili nic. Samozrejme pokial neratam projektovu dokumetaciu a povolenia. A ak si dobre pamatam tak ma(nas) to nevyslo na viac ako na necelých 1000 Sk. :-D Ale 14 rokov je uz predsa len doba. Neviem kto vybavuje teraz vsetky povolenia a kolko to dohromady stoji. Inak ako som uz vravel a mnohi to tu spomenuli tak treba sa obratit na SPP a v tomto pripade je to Trnavske SPP na Vajanského kde je zakaznicke centrum.
Odpovedať
@1erik min 33eur/bm , max 70 eur/bm , kto vykope štartovacie jamy ? No a zaleži kde to je , či treba dopravné značenie , rozkopavkové povolenie , suhlas správcu cesty , vecné bremeno , zameranie pre spravcu cesty . @dedo758 pripojka nie su len zvary , treba revízie , atesty , opravnenia , skušky , licencie , zváračské , kalibráciu stroja , geodetické zameranie,.byt v databáze doporučených zhotovitelov SPP....Keby to bolo jednoduché tak by to robil každý , tak ako každý kope , utepluje ,robí SDK podhlady...Asvojpomocne to asi neurobí nikto. A chránička pretlaku by mala byt z takého materiálu ako je plynovod aby nedošlo k zámene , či pomýlení pri nejakých prácach a dvojnásobok priemeru rury , čiže ak ideš 32mm mal by si mat žltu PE plyn 63mm a to tažko kladivom urobíš....
Odpovedať
@1erik @teplo_domova Macko z Malzenic robi pretlaky, robi pre plynarov- starostov syn.
Odpovedať
Profilova fotka
@1erik Nám robili pretlak títo: http://studne-pretlacanie.webnode.sk/ Cena bola 50€ plyn a 55€ voda.
Odpovedať
Mne teraz pretlacali pod cestu pre elektriku, prisli aj s mini bagrom vykopali, pretlacili zasypali, mali urobit aj chranicku pre plyn, ale neislo im to koli kamenom. Mali hc znacku, ale nemam na nich cislo.
Odpovedať
@daralbajda Veď vravím, kopec byrokracie...
Odpovedať
@originalx @1erik Tak predsa je to on. Lenze Macko syn ma v predmete cinnosti cosi celkom ine. Aj preto som si nebol tym isty. Nasiel som totiz stranku kde su vsetky podnikatelske subjekty na uzemi Malzenic. http://firmyvobci.sk/firmy/1229652-mi... A vtedy ked to pretlacali mne tak mlady bol este ucho a robil to teda samotny buduci pan starosta. :-D
Odpovedať
@daralbajda Ak je to pod statnou cestou ktora spada do posobnosti a kompetencii kraja tak aspon pre 14 rokmi som potreboval aj povelenie krajského zastupitelstva ci ze tarajsej VUC. Ale dost mozne ze uz toto sa zmenilo. Inak na plyn pokial sa kope tak vzdy treba povelenia. Dokonca vo vodarnach nakolko tam nebol kompetentny tak som si sam v ich mapach hladal ci tam oni nemaju daco co by mi branilo vy výkopových pracach. nakoniec mi povolili rucny odkop. A potreboval som povolenia: obce,telekomunikacii,ZSE a ZslVAK. Vsetko toto som vtedy az to znie neuveritelne vybavil v priebehu 2 dni.
Odpovedať
@alexxita dávali tam chranicky oný v tej cene alebo sté museli zvlášť kupovať a vy dávať
Odpovedať
Profilova fotka
@1erik davali oni. len jamu sme museli mat pripravenu..
Odpovedať
Jama na ulozenie raziaceho stroja musi byt pripravena vzdy a vyhradne vlastníkom (pripadne najatou firmou) na ziadost vlastníka. Preto treba mat vsetky povolenia dopredu. Povolenie na pretlacenie popod cestu dava kompetentny urad podla toho v koho sprave cesta je. V mojom pripade nakolko je to hlavna cesta v obci a tuto spravuje kraj tak aj od nich som musel pytat povolenie na podkop. Pokial by to bola miestna komunikacia v obci tak tam aspon podla slov bývalého starostu by stacil suhlas stavebného uradu a v tomto pripade je to teda obec. Mozno sa mylim ale tieto informacie som mal ja. A pokial islo o ruru tak tu dodal po dohode na cene samotny majster ktory pretlacal. teda uz vyssie spomenuty p.Macko. Mal som na vyber bud plast alebo ocel. Zvolil som ocel. pretoze do zeme davali vtedy plynari plastovu ruru. A oceli verim viac ako PVC ci novoduru.
Odpovedať
@alexxita hej začiatočnú a koncovú jamu to si budem kopať ja, na dve prípojky
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?