Ročná spotreba energie v bungalove s TČ

Ahojte, akú máte cca ročnú spotrebu energie, pri vykurovani s tepelkom? Kurime tepelkom, máme vlastnú studňu, susicka, umývačka, bežné spotrebiče, elekt. kosačka.. vyúčtovanie prišlo že 5100 kwh....zda sa nam to dost vela
Odpovedať
Kurim a TUV plynom ,dom 55 roč. Spotreba elektr. 2220kWh .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akcul13:

Ahojte, akú máte cca ročnú spotrebu energie, pri …
@akcul13 Vypnúť chladničku, telka iba hodinu denne, sušičku nepoužívať, myčku nahradiť studenou vodou a saponátom, teplotu TÚV znížiť na 30°C, nakúpiť hrubšie mikiny a ponožky, termostat nastaviť na 19°C. Spotreba elektriny padne o viac než polovicu.
Odpovedať

@akcul13 je to normálna spotreba, mal by som podobnú keby nemám fotovoltiku.
Odpovedať
Profilova fotka

@akcul13 nepíšeš nič o vykurovanej ploche , zateplení nič ... Len že máš tepelko a spotrebu 5100kwh čo sa ti zdá vela ... No na garsónku to veľa je... Na nezatepleny , 6izbovy bungalov to môže byť aj malo ... Aku výpovednú hodnotu má takýto príspevok keď nedáš viac info ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@akcul13 nepíšeš nič o vykurovanej ploche , zatep…
Úžitková plocha 100 m2, zateplený je
Odpovedať
U nas o nieco vacsi bungalov, zatepleny, kurenie tepelkom. Keby nemam solar tak cez 10000kWh. Jaj, zabudol som, nabijam 2 elektroauta...
Odpovedať

Úžitková plocha 100 m2, zateplený je
@akcul13 vsetko ako pises len bungalov 200m2 s bazenom a tvoju rocnu spotrebu miniem za leto :-) Nestresuj sa, co by za to druhy dali!
Odpovedať

@akcul13 nám teraz pribudli nejaké veci a len na spotrebiče to bude cca 3000kWh (keď pozerám tento august mínus minulý). Tak neviem aký je pomer u vás kúrenie vs spotrebiče. Na dome sa toho viac zmestí čo berie elektriku, tak si treba pozrieť. Na tepelnom čerpadle nie je ukazovateľ spotreby? Aj ohrev vody niečo zoberie. Keď chce človek prehľad, musí si sledovať čo koľko berie buď cez merače do zásuvky alebo sú nejaké aj iné spôsoby určite.
Odpovedať

@akcul13 máme dvojposchodovú radovku 110m2, kúrenie je fóliami a spotreba celková 9,5MWh. Neviem koľko ste očakávali, ale kebyže u nás nie je žiadna zima tak aj tak máte cca 2000kwh za domácnosť.
Odpovedať
180 zastavana, kurenie 1100kw, ohrev 780kw spotreba celkova 6000kw
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@akcul13 nám teraz pribudli nejaké veci a len na …
@marsdm no ten pomer u mňa napr. je kúrenie zoberie okolo 2500 kwh/rok ohrev vody 1500kwh/rok a celková spotreba je okolo 5000 kwh/rok ... takže 4000kwh v dome zožerie kúrenie/chladenie/ohrev TÚV a 1000 kwh spotrebiče /rok Od apríla som vymenil auto za elektro , a zatiaľ to mesačne vychádza 250kwh/mesiac zoberie naviac auto, takže spotreba mi stúpne na nejakých 8000kwh/rok celkovo 100% elektrický dom + elektrická doprava... žiaden plyn ani benzin a žiadna fotovoltika Zatiaľ mi to vychádza super... v lete na jazdenie zhruba 1,50€ / 100km najväčšia úspora mi vznikla na kúrení z elektrokotla na -klimatizácie cca 500€/rok úspora a z prechodu benzinoveho auta na elektro zhruba 220€ /mesiac úspora na pohonných hmotách
Odpovedať
My mame 120m2 vsetko elektricke a mame spotrebu 4600kwh/rok. Tepelko samotne zozralo 2600
Odpovedať
spotreba samotného TC je k ničomu, lebo kúria všetke el. spotrebiče, najviac indukcia, rúra , sušička myčka, ohrev TUV a pod i tak je tam ešte kopa premenných , kde je dom ako natočený akú má stratu, zisky zo slnka atd
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@marsdm no ten pomer u mňa napr. je kúrenie zober…
@dexter89 my nejak nevieme ísť dole so spotrebou domácnosti a pritom čakám ešte ďalšie prírastky (ďalší počítač, monitor atď..) časom. Máme ale iný životný štýl a dosť vecí zautomatizovaných, čiže 1kWh tu a sem a naráta sa to. Inak dosť ľudí si v práci nabije auto, keďže ešte to nie je tak rozšírené a niektorí aj kolobežku a mobil a iné veci a tým ušetria doma 😁
Odpovedať

@akcul13 to je normálne u mňa tých 5.000 kWh. Ja mám 130 m2 a 5 členov v domácnosti spolu. Žiadny plyn iba elektrina na teplo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?