Rodinný dom - spotreba elektrickej energie

Dobry den, vedel by sa niekto prosim vyjadrit k spotrebe energie rodinneho domu, ktory je napojeny len na elektricku energiu (plyn nevyuzivame), ohrev teplej vody je rieseny tepelnym cerpadlo, podlahove kurenie - teplota do 22 C, inak vyuzivane bezne spotrebice, uzitkova plocha bungalovu cca 180 m2. Od jula 2020 do dnes elektromer vykazuje spotrebu cca 20.000 kWa v NT a 1.000 kWa vo VT. Spotreba sa nam vidi neprimerane vysoka. Je mozne takuto spotrebu realne dosahovať? Vopred dakujem aj za orientacny nazor.
Odpovedať
Ahoj, my mame tak isto, novostavba podpivničený bungalov. Iný zdroj ako elektrinu nevyužívame, máme tepelné čerpadlo a teda s rozdielom, že máme iba 1T a sadzbu DD2. Včera nám prišiel nedoplatok 1600€ za elektrinu a teda som z toho veľmi sklamaná, keďže sme si tepelné čerpadlo dávali z dôvodu ušetrenia financií na poplatkoch. Máte dom zateplený? Ja vidím problém aj v tomto a sťahovali sme sa 12/2020, čiže v najväčšej zime do novostavby. Tak dúfam, že pri ďalšom ročnom zúčtovaní nám príde preplatok...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzik_zuzka dajte si skontrolovat TC, lebo toto nie je v poriadku. To vyzera na to ze kurilo zaloznou spiralou. U nas rocne celkova spotreba domu cca 6000 kwh.
Odpovedať
Dnes to má prísť skontrolovať technik, tak uvidíme... Dúfam, že to bude iba zle nastavené
Odpovedať
@zuzik_zuzka pekne. My máme tiež len elektrinu, ale teda nemáme tepelné čerpadlo, ale elektrokotol. Stavba nieje ešte zateplená. Mesačné zálohové platby 145€ za komplet elektrinu a nedoplatok prišiel 320€. Sadzba DD2. Koľko máte nastavené zálohové platby?
Odpovedať
@zuzik_zuzka prečo nemáš DD6? ,@megdesign DD5? i v ZSE sa oplatí už pri spotrebe vyššej ako 7 MWh pri 3x25A a minimálnej spotrebe vo VT a vybrať najlepšieho dodávateľa, ak nájdete lacnejšieho ako Conte cez spoločný výber dajte vedieť
Odpovedať
@zanazu17 Napíš akú značku a výkon TC máte. ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?