Privzdušnenie kanalizačnej stupačky.

Rád by som sa poradil ohľadom tohto. V troj podlažnom objekte je na 2. poschodí t.j. na tom najvyššom poschodí záchod geberit. Keď sa splachuje tak to vyťahuje vodu z misy. Totižto odpadová stúpačka nie je odvzdušnená. Rád by som tam namontoval privzdušňovaciu hlavicu. Problém je že nechcem geberit a obklad otvárať. A ani sa to tam už nedá nejako rozumne napojiť. Existuje riešenie že v podhľade na 1. poschodí viem 110 novodurovu rúru rozpojiť, dať tam T-kus 110/50 a tam dať privzdušňovací ventil DN50. Toto miesto by bolo cca 50-100cm pod úrovňou toho WC. Môžem to takto napojiť? Ak sa náhodou stúpačka upchá udrží spätný ventil v tom privzdušňovacom ventile tesnosť a nezačnú tie sra.ky vytekať ľuďom na 1. poschodí na hlavu?
Odpovedať
@milan209 privetrat kanalizaciu mozes aj na umyvadlovom sifone na druhom podlazi
Odpovedať
@zita19 ten umývadlovy nie je napojený na odpad z wc. WC ma len jeden odpad dole smerujúci.
Odpovedať
@milan209 to mas dve odpadove ruy, jedna co ide z WC a druha je pre vane, umyvadla? Alebo sa ti to niekde zbieha do jednej rury? Lebo ak zbieha staci privetrat pod umyvadlom
Odpovedať
Sú tam 2 stupačky. A ked pridu na zem tak tá z wc smeruje do kanála. A po cca 10m keď je dole a ohne sa kolenom do kanála je do nej napojená stúpačka z umývadla. Myslím si že keď ten " náklad" ide dole tou stupackou tak vytvara podtlak a vyberá vodu z wc.
Odpovedať
@milan209 Ono su to take tenke gumove manzetky v tej hlavici, takze bohvieaky tlak to neudrzi. Poistil by som to spatnou klapkou DN 50. Plus k hlavici je dobre nechat si prístup bud cez revizne vratka alebo obkladacku na magnete, hocico. Zvyknu sa casom tie gumicky prilepit.
Odpovedať
@kejsix ďakujem za radu. A tá spätná klapka ten vzduch prepustí v smere od privzdušňovacieho ventilu dole? Hlavicu chcem dať do pohľadu. Je tam asi 1m výška medzi stropom a podhľadom.
Odpovedať
@milan209 Vzduch pojde cestou mensieho odporu, myslim ze ta klapka je lahsia ako pol litra vody v mise. Ale zarucit sa neviem, len pisem co by som spravil na Tvojom mieste ja.
Odpovedať
@kejsix ďakujem. Ine riesenie nie je. Tak dufam ze to bude ok.
Odpovedať
Existujú aj privzdušňovacie hlavice so spätnou klapkou, treba si takú pýtať. A radšej 75 ako 50 a odbočku (nie T-kus) kúpiť 110/75 a 45 stupňovú, k tomu kolienko 75/45 st. (otočené dohora, paralelne so stúpačkou) a 25 cm rúrky 75-ky - pre istotu, aby nebola hlavica hneď pri odbočke...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?