Privysoka cena za podkopanie cesty a prípojky?

Profilova fotka
Ahojte, staviame dva domy a potrebujeme potiahnut elektrinu a vodu z opacnej strany cesty na nas pozemok. Dnes sme dostali cenovu ponuku ktora ma mierne šokovala: Vodovodné prípojky 1. Pretláčanie pod komunikáciu 300.- 2. Výkop štartovacej jamy 150.- 3. Montáž Vod. Prípojok 2X250=500.- 4. Dodávka a montáž VŠ. 550.- 5. Zmluva s BVS montáž vodomeru Spolu 1500.-€ Elektro prípojky 1. Pretláčanie pod komunikáciu 300.- 2. Zásyp štartovacej jamy 100.- 3. Montáž elektro Kábla 2X300=600.- Spolu 1000.-€ Viete sa mi k tomu vyjadrit či iba mne to pride strasne drahe alebo to naozaj s cenou prehnali? 2500€ podotykam bez DPH mi pride naozaj vela ked len zasypanie jamy co si mozeme spravit aj samy nam nacenili na 100€. Ďakujem za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarine El. prípojka - Ahoj, chcelo by to viac informácii aká vzdialenosť je od stĺpa cca, po el. hodiny ? ten zásyp za tých 100 E je ale zaujímavý :-) To ktrtkovanie popod cestu mi príde tiež dosť drahé nemáte tam náhodou diaľnicu ? a čo znamená tých 2X300=600 ?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem aku dlzku krtkovania, ,u nas vychadza 1 m na 30 € zo vsetkym..teda ak niekto potrebuje 5m tak 150 € ;-)
Odpovedať
@elektronitra Aj mna uputala ta cena za zasyp jamy. Ved jeden chlap s lopatou ma zachvilu jamu zakopanu, take 100 eur je dost prehnane @zarine Nas tiez sokovala podobna cena od najdenej firmy. Muz sa nastval, ze si to radsej urobi sam. Na vykopavky si najal maly bagrik / na startovaciu jamu,aj na jamu na zumpu+ ostatne vykopy. Robili sme pripojky vody,aj kanalizaciu spolu/ Na podkopavku bezne sirokej cesty si nasiel zivnostnika s razickou, nie velku firmu / 50 eur/ Cela praca aj s materialom nas vysla cca 800 eur. Najdrahsou polozkou bola plast. sachta cca 300eur a 150 eur vodarom za vodomery. Niekedy sa oplati radsej poobzerat po okoli po mensich zivnostnikoch,ako po velkych firmach.
Odpovedať
Profilova fotka
podkopavat chceme cca 8m to je cesta + chodnik. u nas je problem ten ze pod cestou a chodnikom nam idu kable takze potrebujeme niekoho kto to bude mat poistenie ak nejaky kabel pretrhne pretoze uz sme tento rok platili pokutu za roztrhanie telekomunikacneho kabla. co sa tyka vodomernej sachty potrebujeme betonovu nakolko bude pod prijazdovou cestou a pod tou nesmie ist plastova ale to uz uvazujeme ze si tiez spravime sami. vyzerat to tak ze tento rok ak sa nam podai postavime iba zakladovu dosku a pripojky spravime az po 15 marci inak to nestihneme :( a to sme myslelai ze hrubu stavbu dame do konca roka ale nasejpani ktora nam vybavovala stavebne povolanie to trvalo 5 mesiacov... skoda reci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@zarine ja mám cenovú ponuku za pripojenie kanalizácie a vody cca 7 m popod cestu 10200 € skoro som skolaboval. je to aj s vybavením všetkých papierov na úradoch, ale aj tak je to pálka + 2400€ za pripojenie plynu tiež cca 7 m ... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@zarine zruš všetko, urob si sám, to máš najlacnejšie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?