Prípojka na plyn - nechať?

Ahojte, ideme stavať dom a na hranici pozemku máme ukončenú prípojku na plyn, v dome však plyn nechceme. Prípojka je na zlom mieste, lebo ideme posúvať plot a ostala by "trčať" niekde pred vstupom na pozemok. Otázka je, či ju napriek tomu nechať - človek nikdy nevie, alebo ju dať zrušiť - toto ale zatiaľ neviem čo obnáša, musím osloviť SPP. ďakujem za rady.
Odpovedať
no jasne ... teraz ju zruste a potom neskor sem prileti otazka ako riesit lebo nam uz nechcu urobit pripojku ... ved pri spravnom planovani nemoze zavadzat, ale nechapem co cakate od diskusie ...je to aj tak na vas
Odpovedať
Nechat.
Odpovedať
Vždy všetko rob tak ako v tej chvíli potrebuješ a si rozhodnutý....Ak ste odporca plynu(strach z výbuchu,úniku) tak zrušiť,potom je vždy potom.Aby ste nemuseli platiť za demontáž napíšte že ju nechcete bojíte sa ..Potom vybudovanie bude za peniaze..
Odpovedať
@shadowmilan áno máte pravdu že je to na nás, ale možno pomôže v rozhodovaní aj niekoho skúsenosť či rada. Je to asi 50cm vysoké potrubie zo zeme s uzáverom, zamaskovať sa určite dá, ale plyn v dome nebude, tak preto sa pýtam. Riešenie je ako píše @dent, že to tam skrátka nechať a zrušiť sa to dá kedykoľvek. @daralbajda ďakujem za radu, určite to v prípade rušenia využijem.
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarát riešil dávnejšie takýto problém. SPP sa mu vyjadrilo k danej veci sumou 1700 europeňazí. A bolo rozhodnuté, maskovanie vyšlo lacnejšie
Odpovedať
@erik8989 ešte je jedna možnosť ,urobiť to načierno....,a tretia možnosť čo som zažil,obkopat a ohnúť do zeme,plast toľko pustí..
Odpovedať
Rozhodne si pripojku nechajte. Nova stoji riadne peniaze. Nevieco ci sa vam v buducnosti nezide.
Odpovedať
Ja som bol na tom rovnako, prípojku som mal na hranici pozemku. Ponechal som ju v plote je zabudovaná v plechovej skrinke. Nikdy neviem ci v budúcnosti nebude treba. Sused mal tiež problem s jej umiestnením, a nemal problem obkopal to a posunul. Je to hadica a opatrne sa da posunut, len zo zeme trčí kovová rúrka inak v zemi je to plastová trubka.
Odpovedať
ďakujem za rady
Odpovedať
@erik8989 Rovno zakomponuj do stavby plynomernú skrinku a tam ukonči to potrubie. Zmluvu na odber plynu nemusíš mať, nebude tam ani plynomer. Ak niekedy ty, alebo budúci majiteľ domu (človek nikdy nevie, čo život prinesie) si ten plyn bude chcieť zaviesť, ako by to našiel - stačí len namontovať plynomer a urobiť zmluvu s dodávateľom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@tiko81 tá kovoá rúrka musí zostať trčať zo zeme ? nedala by sa ohnúť a zakopať ?
Odpovedať
@marek221 dá sa i odfiknúť, no musí sa odstaviť plyn, takže to môžu len plynári , zisti si za čo u teba
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu veď práve musím zistiť čo by to odfiknutie o tych 70cm čo ide od toho plastoveho kolienka smerom k povrchu stálo u plynárov. Preto sa pýtam, či by to bol problém ak by som to ohol do zeme.
Odpovedať
@marek221 na ohýbačke by to išlo , len neviem ako ju tam dáš, ináč sa ohýna i tak že tam dáš piesok, alebo nahreješ, no kedže je tam plyn tak to nikdy spoľahlivo neohneš, vždy to môže prasknúť a následne to bude oveľa drahšie, možno i basa
Odpovedať
@duzu Nechcem byť v správach o 19tej 😄 Nahrievať to nebudem určite. Ak to pôjde ohnuť tak by som to ohol aj stým kolienkom do zeme. Ak sa to bude neako zle stáčať tak to necham trčať do vzduchu tak ako to je. Len by som to opatrne kúsok posunul aby mi to na pozemku nezavadzalo. Prípdane ešte zistiť od neakych plynárov či by to vedeli ukončiť aj v zemi a za koľko.
Odpovedať
To si zisti u plynárov. Chodia s prístrojmi a kontrolujú možný unik. Nemôžeš len tak ohnut do zeme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?