Prevísajúce elektrické káble pred pozemkom

Ahojte, asi meter pred vjazdom na pozemok po celej šírke, kde chceme začať teraz na jeseň stavať, vedie el. vedenie k susedovmu domu (o 2 domy ďalej) a je slabo napnuté a dosť previsnuté. Keďže na alebo teda pred pozemok budú chodiť stroje, tak to vidím ako problém, ale aj všeobecne. Toho obdom suseda nepoznám a ani nechcem 😄 a tak by som to rád nahlásil na ZDIS nech si to poriešia - je to ich záležitosť? Riešil niekto už niečo takéto? Vďaka
Odpovedať
Ak je to susedova prípojka, neostane ti nič iné, len riešiť to so susedom
Odpovedať
@erik8989 ako vieš, že káble majú veľký previs? Káble vedené na podperných stĺpoch musia mať previs... Máme foto?
Odpovedať
Mal som síce iba obecny rozhlas dosť prevysnuty pred pozemkom, ale vždy ked išiel domiešavať, bola nachystana dlhá lata, s ktorou sa to podvihlo. Pri betonáži nás bolo vela, tak sa určil jeden, čo podvihoval káble. Ostatne stroje v pohode prešli.
Odpovedať
@erik8989 vrchné vedenie káblov či už elektrických .obecného rozhlasu .telekomunikačný vždy majú nejaký previs ktorý je udávaný nejakou normou. Ja som mal telekomunikačný pred pozemkom ktorý mal značný previs,tak som zavolal na zákaznícku linku a nahlásil to. Z centrály potom poslali nejakého technika na overenie ktorý skonštatoval že je veľký previs a potom došli servisná čata a napravila to .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?