Novostavba RD s energetickym certifikatom A0, zatepleny, kurime kotlom na pelety, teplu vodu pocas vykurovacej sezony ohrieva kotol. Mimo sezonu je bojler na nocny prud, spotreba 2,2kw/h. Priemerna denne spotreba ktoru teraz kontrolujem a fotim na dennej baze je 10-12kwh. Priemerna rocna spotreba cca 5000kwh, teraz prislo vyuctovanie za minuly rok s nedoplatkom 1920€ a spotrebou 22700kwh. Podala som reklamaciu, prisli skontrolovat elektromer a vraj je v poriadku. Ak chcem ze si ho mozem dat za 300€ preskusat do skusobne + naklady na odpojenie, zapojenie ineho samozrejme platim ja. Ma niekto podobnu skusenost??? Dakujem za vsetky postrehy
@zltalienka istotne? prečo pozeráš cenník takmer najdrahšieho dodávateľa silovej? robím prepočet pri každej zmene cenníka a už pri spotrebe nad 4MWh/rok je najvýhodnejšia DD5 pre stredoslovenskú distribúciu,
prečo si tam zadala jej pôvodnú spotrebu vo VT takú vysokú spotrebu?ak bude mať DD5 má 20 hod NT, ten pomer bude úplne iný, ja mám ročne VT len 200-300 kWh zadaj tú hodnotu a v NT daj viac ako 4 MWh a výsledok bude úplne iný
ak by si tam zadala cenu od Energie2 cenník B VT je dokonca lacnejšia ako NT, nie je to chyba, pýtal som sa na cenu a už mám uvedenú i v zmluve
@duzu ale napíšem to tak ako si myslím: máš pravdu. Lebo spotreba lucietky je úplne mimo normál. Preto pre ňu zaužívané postupy a výpočty neplatia. Nie je normálne, aby domácnosť, ktorá používa elektrinu iba na bežné spotrebiče + ohrev vody v lete a nemá doma iného "žrúta" prekračovala 4Wh.