Predpriprava elekt. pripojky

Ahojte,  Vedel by niekto poradiť v blízkej budúcnosti budem robiť novú prípojku elektrickej skrine do plotu, len zdovodu veľkej šikovnosťi môjho haskyho ktorý mi prelieza bránu ju musím domurovat a otázka znie. V akej výške môže byť elekt. skriňa či môže byť vo výške cca 1100 mm (červený obdĺžnik) a či kábel zo stĺpa musí ísť zo stĺpa dole do zemi a odtiaľ hore do skrine alebo moze rovno zo stĺpa do skrine keďže stĺp mám hneď nalepený na plote. A čo by som mohol teraz si predpripravit (dat chranicku do tych 2 tvarnic) aby som potom nemusel búrať a v spodnych dvoch potom vysekat drázku. Dakujem za odpovede
Odpovedať
A čo tak ju dať do výšky súčasného murovaneho plotu a obmurovat len zboku?
Odpovedať
Profilova fotka
@maros0310 nie, kabel nemoze ist ako v bangladesi kade-tade, tzn. musis ist v chranicke dole a hore. chranicku samozrejme mozes dat, vysku a podmienky si vydiskutuj s niekym z lokalnej distribucnej spolocnosti, vacsinou to maju aj na webe.
Odpovedať
@maros0310 Napríklad. Stredy číselníkov elektromerov musia byť vo výške 1000 - 1700 mm od úrovne terénu po ukončení všetkých stavebných úprav. A ešte detail. Predpokladám, že ten kábel asi nechceš urobiť presne ako si nakreslil. Varianta s chranickami je správna, ale ešte tam pridať pásovinu a pre istotu tie chranicky 3 kusy. Kábel do zeme. Vyhneš sa možným komplikáciám s revizákom. Projekt ťa neminie, daj si ho urobiť a podľa neho predpriprava.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?