Podvodnici pri vrtani studni...

Od viacerych znamych dostavam informacie, ako ich obtiahli o peniaze firmy na vrtanie. Zrazu je problem dostat vodu v hlbkach vyssie ako 20m...vrta sa 30-40m...pritom v okolitych miestach maju vrty 10m a dostatok vody... Ako je mozne sa tomu vyvarovat?
Odpovedať
"podvodníci"... aké príznačné :-D
Odpovedať
@radoslavc ved nech ti to robia ti isti co robili okolite miesta... ci ty chces lacnejsich?
Odpovedať
@radoslavc Brať firmu na vŕtanie podľa referencií.
Odpovedať
zeby sa vsetky tie okolite firmy dohodli?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc V Žiline sídlila najväčšia organizácia geo, ľudia tam zostali, majú info o vrtoch. Tí Vám povedia čo môžete čakať a až potom vŕtajte.
Odpovedať
@radoslavc Ak si presvedceny o 10/20tich metroch nechaj ju vykopat. Aj tak je to lepsie. Kopaci do 40tich nepojdu ak to nebude supernutne ;-)
Odpovedať
Prečo by niekto vrtal hlbšie ako treba? Podvodník vŕta menej.... Sa mi páči ako tu je každý u Vás podvodník. Vŕta málo zle je, vŕta veľa ešte horšie...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda zeby preto ze uctuju od metra?
Odpovedať
@radoslavc Ja neviem, ja keď som objednával vŕtača, tak som vedel koľko cca metrov majú ľudia v okolí a dohodol som sa s ním, nech vŕta tak, aby mi ostal vodný stĺpec 5-6 metrov. Tak aj bolo, vyvŕtal a povedal, že 23 m. Zobral som špagát, na koniec závažie a meral som. Lenže keď som to zmeral, tak 22 metrov ... Tak sa dušoval, že to keď sa lepšie odkalí, bude to 23. Tak som mu zaplatil za 22 a povedal, že keď tam odkalením 1 meter pribudne, rád mu ho doplatím. Aj odkalili aj tam pribudlo ledva 20 cm ... Aj som mu samozrejme za ďalší meter nezaplatil ... Vodní stĺpec mám skoro 6 metrov ... Nechápem, ako by ma mohli obtiahnuť a vŕtať do 30 metrov, veď by som potom nameral obrovský vodný stĺpec ktorý som nežiadal ...
Odpovedať
netreba spagatikovat, ale byt pri vrtani a premerat si instalovane rury a mas istotu :-) Ale netreba sa nechat odrbavat z kazdej strany to je bez pochyb! Ja mam vodny stlpec 6m a ked som teraz odcerpal 2m3/h, tak mi klesla hladina v studni (100mm) 16cm :-)
Odpovedať
@jan45 vdaka za info...
Odpovedať
@jan45 neviete napisat ktora to je organizacia neviem sa k nej dostat? vdaka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radoslavc ak sa nemýlim tak to bolo INGEO, je tak @jan45 ?
Odpovedať
@radoslavc neviem či to nebude INGEO a.s.
Odpovedať
@radoslavc A su to nutne podvodnici? Mozno tam uz prave navrtali niekolko studni a maju vedomost o vode.. Realny priklad, kolega kupil dom v radovke, investorska vystavba, kazdy dom ma aj vlastnu vrtanu studnu. Vrt je len plytky, do tych 10m, cize len podpovrchova (vlastne dazdova presiaknuta) voda. Problem c.1 - ta voda je nepouzitelna na nic ine ako zalievanie, pretoze je znecistena (hnojiva). Problem c.2 - vzdy ked je suche leto bez dazdov im vsetkym v tej radovke studna vyschne (cize vtedy kedy najviac potrebuju na zalievanie, ju nemaju). Ja som na tom podobne, moj dom je vyssie ako domy na druhej strane ulice, sused vedla rovno povedal, ze podpovrchova voda je znecistena (hnojiva, trativody) a ze v lete bez dazdov zvacsa maju vodu len na spodnej strane ulice. Ze ak to myslim so studnou seriozne, tak mam pocitat s 30-40m vrtom az do dalsej vrstvy.. Kedze som tu vodu ale chcel len na polievanie 100m2 travniku, tak som to zrusil, pretoze by sa tych 3-4 tisic eur nikdy nesplatilo..
Odpovedať
@cache nepoviem 20m resp. uz 30...ale 40m:) to je uz fakt vela:). Nikoho konkretneho som nemenoval ze je podvodnik, akurat som vlozil tuto temu do diskusie nech su ludia opatrni...netreba si robit iluzie v stavebnictve...tu sa klame najviac a to mam overene uz na mnohych veciach...takze pre druhych je to otazka zistit si dopredu do akej hlbky treba ist a sledovat chlapcov pri vrtani...vrtacov studni sa za posledne roky nazbieralo ako hub po dazdi...a samozrejme cielom kazdeho je idealne vrtat 100m, nech ma zarobene po jednom vrte...
Odpovedať
@lubk0 @rkorba takým " vyhryzom " ako ste Vy dvaja je radosť robiť. ozaj čím sa živiťe keď máte také pocity že každý odrbava....
Odpovedať
@daralbajda doveruj ale preveruj. Dnes som poslal chlapa nech mi navezie popri doske 4 palety materialu, odpoved jasne. A hned prvu polozil na kraj zakladovej dosky a tym padom by mi znemoznil pokladku hydroizolacie a kedze nemam paletak, tak by som len tak zlahka po robote musel preniest 5ton tvarnic mimo dosku. Zlaknuty zivotom fackany by to nechal tak, ten co vie co chce si za svojim stoji!
Odpovedať
@rkorba povedal si mu presne kam to ma uložiť? Koľko rokov má menovaný, určite je na UP, mne keby si takto meral tak ta zatlačim do tej studne ako klobásu..tak čím sa to zivis?
Odpovedať
@daralbajda Akože nechápem :) To som čudný, keď si skontrolujem, koľko mi studniar naozaj vyvŕtal ? Nemal som mu dať ešte aspoň 500 tringelt, nech je spokojný ?
Odpovedať
@rkorba Dovolenku som si kvôli vŕtaniu brať nechcel :) Takže prítomný som nebol ... On tiež tvrdi, že vie koľko tam dali materiálu. Problém bol ten, že trubka trčala 1 meter nad zemou ... Takže ano, v takom prípade použil 23 metrov ale určite toľko nevŕtal :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja ked som riesil vrt tak Oaza mi chcela vrtat 50m, lebo to ich prutikar povedal. zavolal som ineho prutikara a odhadol vodu v 18m. Vrtala mi ina firma a voda bola od 17.5m. takze podla mna islo len o biznis v prvom pripade.
Odpovedať
@dorwin presne takto to vyzera a pocuvam to coraz viac od viacerych ludi z okolia...vrty 50m...vedla sused bez problemov ma vodu v 25m... A treba si uvedomit ze tu nejde o lahky spas, 1m = 55e, cize 2200eur pri 40m studna - a to len vrt...a keby to bolo 20m je to pekny rozdiel...a ako sa tu uz opakovane spominalo, nie kazdy tu je privatizer, podvodnik, zlodej, politik...aby si mohol tisickami zadok utierat...su tu aj slusni ludia, ktori su vdaka pozitivnym ludskym vlastnostiam a dovere voci druhym podvodnikmi okradani....lebo zvacsa podvodnik len dobraka okradne...podvodnik podvodnika s komplikaciami..
Odpovedať
@daralbajda pozeram ako ty tu davas ludom "rozumy" ... si dobryyy ale zabil si to hned na zaciatku tymto: "Prečo by niekto vrtal hlbšie ako treba? Podvodník vŕta menej" :-D :-D :-D
Odpovedať
@radoslavc podľa mňa chudák si nedá navrtat studňu, len ten kto na to má, a ráta sa každý zapocaty meter vrtu, ale aký tu je každý múdry, že si to nevyvrtate sami... A nikto z tých mudrlantov nenapísal čím sa živí....
Odpovedať
My máme 63 a ledva máme vodu:) nechajte to na odborníkov :)
Odpovedať
Ja mam studnu hlboku 41metrov, voda bola na 21metrov a studniar mi odporucil podvrtat minimalne o 10 metrov pod hladinu v ktorej sa nasla voda, vysvetlil mi to tak ze cerpadlo sa umiestni do hlbky aby bolo pod hladinou v ktorej sa nasla voda, rura bude obsypana strkom a tym vznikne akokeby zasobnik do ktoreho sa bude liat zhora voda a budem mat beznym sposobom nevycerpatelnu studnu. Cerpadlo mam umiestnene v hlbke asi 33metrov vlani som tyzden cistil studnu a za tyzden co islo cerpadlo v kuse som vytiahol 1500m3 vody bez pohnutia hladiny.
Odpovedať
@mishkabb to by sme teda dopadli keby sme doverovali vo vsetko "odbornikom". Na jednom pozemku dve rozne miesta mozu mat niekolkometrove rozdiely vrtu aby mali dostatocny vrt... keby vrtam tak si zozeniem overeneho prutikara a vyvrtat dam najlacnejsiej firme...kedze zistujem ze aj v cene vrtu je riadny rozdiel od 35 do 65Eur/1m.
Odpovedať
@rkorba tak to si stastny cloviecik :) nie kazdy ma stastie na studnu v mojom okoli ( sedia do 20m od domu ) maju vsetci vrtane studne ( podotykam 14cm ) maju ich v hlbkach 15m..vodny stpec cca 14m ( vysoka spodna voda ) ja si dam spravit 20m studnu, sirka rury 16 cm, vodny stlpec 19m, zapnem cerpadlo a za 40 min voda fuc...dotecie, to je pravda..ale za 3 hodiny do plna..zapnem znova a 40 min voda fuc... sused moze aj 3 dni b kuse cerpat tym istym cerpadlom co ja a on vodu ma a ja nie.. a pytam sa aj mna oyebali??? nemyslim si..proste nemal som stastie na dobry zdroj..odcerpava mi sused vodu z môjho zdroja?? je to mozne... aj geolog by povedal ze tam voda je, aj je... proste len smola....
Odpovedať
@pluvko na taketo veci treba overeneho prutikara...staci par metrov vedla a je problem...pretoze pointa nie je hlbka ale vhodne miesto co sa tyka polohy aj vzhladom na hlbku...ak je zlozenie v podzemi take ze vsade naokolo voda je a zrovna vy ste navrtal do miesta kde ta voda neprenikne z toho okolia tak mozte byt aj v 100m a nemate vodu..len to ludia nechapu..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?