Plynová skrinka na pozemku - čo robiť? | Stavby

Dobrý deň, možno hlúpa otázka, ale kúpila som rodinný dom a cca 1 m za plotom ale už na pozemku je takáto hrdzavá skriňa z ktorej občas cítiť plyn. Plynové hodiny sú ale v pivnici domu. Dom je cca 50-60 rokov starý. Bývalý majiteľ hovoril, že je to asi nejaké koleno a celé čo urobil bolo, že túto vec zakryl doskami z drevotriesky, vyrobil tomu akýsi domček 😀. Dnes sme kryt odstránili a boli sme zhrození v akom je skrinka stave. Čo sa dalo sme odfotili, otvoriť sa to nedalo. Písala som na SPP distribúciu, tí vyslali technika, lenže v dome nikto nebol, keďže tam ešte nebývame. Takže išiel preč. Čo vlastne mám teda robiť? Čo to môže byť a kto má platiť za prípadné preloženie alebo aspoň novú skrinku a kde ju vziať? Ďakujem pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ibika28:

Dobrý deň, možno hlúpa otázka, ale kúpila som rod…
@ibika28 Píšeš, že plynomer máš v dome. Ale v skrinke je regulátor tlaku plynu. A vyzerá byť dosť starý a zničený. Možno by stálo za to, urobiť novú skrinku na plynomer a presunúť celý plynomer k regulatoru do tej novej skrinky.
Odpovedať

@ibika28 Ako pise chrobak je to regulator. Meni ho Spp. Platis ty. Skrina nie je ziaden problem. Ked chces Spp ti da svoju drahu plastovu bielu. Ale kedze tam mas jestvujucu a nejedna sa o novu pripojku mozes si skrinu dat aku chces. Staci ju oznacit. Ked sa do buducna rata s plynom tak spravit reviziu a dat prelozit hodiny von. Uprimne v akom bohom zabudnutom kraji je to? Bol som v mylnej domienke ze Spp ma uz vsetky hodiny len na plotoch. A to ze nik nebol doma nevadi, vadilo mu to ze skrina sa nedala otvorit. Technik vas k tomu nepotrebuje.
Odpovedať
"z ktorej občas cítiť plyn" 😂 nič, pohoda, stačí vetrať...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@ibika28 Ako pise chrobak je to regulator. Meni …
@palo18 v Bratislave 😂😂😂. Úplne vážne. V celkom zastavanej a civilizovanej štvrti. Vážne, ako si ja mám dať preložiť hodiny z pivnice? To treba búrať niečo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

"z ktorej občas cítiť plyn" 😂 nič, pohoda, stačí …
@kejsix je to vonku. Keď sa okolo toho prejde, niekedy je to cítiť, hlavne ak je nízky tlak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@ibika28 Píšeš, že plynomer máš v dome. Ale v skr…
@chrobak7 ako plynomer presunúť, kto to urobí?
Odpovedať

@palo18 v Bratislave 😂😂😂. Úplne vážne. V celkom z…
@ibika28 distribucku. Povedia ti vsetko potrebne. Moze aj distribucka ale je draha, aj ked v Blave bude asi aj kurenar/plynar stat dost.
Odpovedať

@palo18 technik neprelieza plot. Napriek tomu, že ma mal na telefóne a sama som mu povedala, že kľudne môže na pozemok vstúpiť, povedal, že nesmie preliezť plot 😀
Odpovedať

@palo18 technik neprelieza plot. Napriek tomu, že…
@ibika28 aha ona je za plotom. Tak pardon. Zacal by som projektom. Co chcete vlastne riesit. Celkova rekonstrukcia? A potom sa rozhodnut ci vobec plyn bude treba alebo sa zrusi.
Odpovedať

@ibika28 aha ona je za plotom. Tak pardon. Zacal…
@palo18 čoby sa rušil, je tam plynový kotol na teplo aj vodu. A aký projekt? Má to desiatky rokov. Len je na pozemku takáto hrozná vec. Kto zistí, či je v poriadku, kde kúpiť novú skrinku nech to trochu vyzerá k svetu? Kto tam osadí plynomer ktorý je v pivnici?
Odpovedať

@kejsix je to vonku. Keď sa okolo toho prejde, ni…
@ibika28 Z regulátora tlaku naozaj môže byť občas cítiť plyn. Regulátor má totiž poistný ventil, ktorý občas "vypustí" trochu plynu, ak v ňom nastane pretlak. Pozri toto video, ako funguje regulátor, z neho pochopíš to prepúšťanie pretlaku: https://www.youtube.com/watch?v=JWxg5...
Odpovedať

@ibika28 ... normálne choďte do predajne s vecami pre plynárov, pre majstrov.. na drzovku sa opýtajte, či nemajú kontakt na nejakého plynara a verte mi, že majú. Spojte sa s ním, povedzte mu všetko čo chcete a po obhliadke Vám povie čo a ako. V BA tí plynári síce majú svoje ceny, ale verte, že skrz konkurenciu to určite nie je tak prehnané, ako v lokalitách, kde chlapík je jeden deň plynar a druhý deň robí krovy na streche. Skúste...
Odpovedať

@palo18 nasi maju plynomer napr. Na zadnej fasade domu. A vzhladom na to ze maju plyn privedeny ako vodu (cez dvory susedov subezne s ich pripojkami krizom z inej ulice) pravdepodobnost ze to budu mat inak je velmi mala. Dom stavany v prvych rokoch po neznej.
Odpovedať

@palo18 technik neprelieza plot. Napriek tomu, že…
@ibika28 Mala si sa obliecť..... Technik sa bál, že ho vymakne Tvoj manžel a asi by to nevysvetlil. 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@ibika28 Mala si sa obliecť..... Technik sa bál, …
@petersd ok, ale tam sa ešte nebýva, t.j. sme tam vôbec neboli 😀 Radšej by som chcela vedieť čo s touto haraburdou priamo pri vchode... Bývalý majiteľ neriešil. Ja by som rada mala takéto vážne veci v poriadku.
Odpovedať

@petersd ok, ale tam sa ešte nebýva, t.j. sme tam…
@ibika28 Na to, aby si presunula plynomer na hranicu pozemku, čiže na miesto existujúcej skrinky, potrebuješ projekt, ktorý ti SPP odsúhlasí a na jeho základe ti odborne spôsobilá osoba presunie plynomer na hranicu pozemku a vymení rúru v zemi od skrinky-regulátora po plynomer na dome (koľko je to m?). Alebo budeš na adrese, keď bude mať prísť plynár odstrániť únik a je to bez nákladov...🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mal som identickú situáciu. Riešil som pred asi 10 rokmi prehodenie plynomera do plota. Najskôr som oslovil plynárov, dal žiadosť, počkal na vyjadrenie, potom ma s vyjadrením poslali do firmy, ktorá také veci pre nich zmluvne robí. Tí prišli, povedali, čo treba ako vykopať a nachystať, potom prišli na samotnú realizáciu, pol dňa asi 4 chlapi, následne geodet zameral plynomer. Vtedy ma to stálo cca 1.700€. PS Firma, čo to robila mi povedala, že bola chyba hneď ísť k plynárom, lebo vzhľadom k tomu, že sa to všetko nachádzalo na mojom pozemku, dalo sa to urobiť operatívnejšie a bez zbytočnej byrokracie, za asi tretinovú cenu a vo finále by to bolo všetko identické..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@ibika28 Na to, aby si presunula plynomer na hran…
@dedo758 plynomer je v pivnici v suteréne, čiže pod úrovňou domu. Plot je cez dvor cca 8 m od domu + nejako cez základy/múr do pivnice. Tak neviem, to by bola katastrofa. Dvor je vydláždený.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

Mal som identickú situáciu. Riešil som pred asi 1…
@stowasser ako konkrétne by sa to dalo inak/operatívnejšie urobiť? Hlavne, to fakt treba prekopať dvor, ktorý je vydláždený?
Odpovedať

@stowasser ako konkrétne by sa to dalo inak/opera…
@ibika28 Teoreticky sa dá použiť aj tá stará rúra, ktorá je teraz v zemi. Regulátor zo skrinky pri plote sa vymení, plynomer presunie k nemu, pripojí sa to na tú existujúcu starú rúru a v pivnici sa namiesto plynomera urobí prepoj. Len neviem, ako s tým bude súhlasiť SPP...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?