Kompenzácia za plynové potrubie na pozemku

Pozdravujem, Chcel by som sa opýtať, na to, čo si myslíte, aká je dostatočná kompenzácia, ktorú by si mal človek vypýtať od SPP ak ich plynová rúra (strednotlak) pretína asi cca jednu tretinou pozemku. Podľa papierov deklarujú, že mala ísť (skoro) po hranici, ale skutočnosť po zameraní je taká, že je posunutá cca asi o 11 metrov smerom do pozemku. Týka sa to 6 parciel...
Odpovedať
Plyn doživotne grátis... ;-)
Odpovedať
@rowwer z vlastnej skúsenosti ti dajú holý vieš čo 😁🙈
Odpovedať
@audinak pri zameriavaní skutočného stavu boli aj páni z oblastnej správy SPP a sami boli prekvapení. Sami iniciovali stretnutie, tak preto si myslím, že by niečo z toho mohlo byť... @dedo758 . to sa mi páči. 🙂 a to som chcel tepelné čerpadlo 😄
Odpovedať
@rowwer bodaj by si to mal, prajem veľa šťastia 👌
Odpovedať
Trvanie na prelozke ,žiadna kompenzácia ...
Odpovedať
Trvajte na prelozeni podla dokumentacie. Nikdu neviete co budete na pozemku budovat a budete obmedzeny tum potrubim a jeho ochrannym pasmom. Ak Vam na prelozeni nezalezi, aj tak na tom trvajte "na oko" pre SPP a oni sami Vam predpokladam navrhnu nejaku kompenzaciu (a Vy potom samozrejme budete ziadat vias ako vam navrhnu - standardny process vyjednavania) lebo prekladka je nakladna zalezitost.
Odpovedať
@rowwer preco TC ked mas plyn "na pozemku"?
Odpovedať
@rowwer ako to skoncilo nakoniec?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@igor256 TC som zavrhol, hneď ako som zistil, že sa dá na plyn napojiť, takže nad tepelným čerpadlom už neuvažujem. Iba ak Bojler na báze tepelného čerpadla... máte niekto?
Odpovedať
@pluvko ale ved práveže to ešte stále neskončilo... Akurát sa to pohlo nedávno. SPP distribúcia uznala svoju chybu a bude robiť prekládku vo vlastnej réžii. To je tá dobrá správa. A aj mi viacerí ľudia už povedali, že to sa často veru nestáva... že si SSP -D takto uzná chybu a ide do prekládky... Zlá správa je, že to všetko ide strašne pomaly... tam verejné obstarávanie na projekt prekládky... tam naprojektovanie prekládky, potom verejné obstarávanie na zhotoviteľa, výber zhotoviteľa... samotná prekládka (podľa posledných info niekedy na jar roku 2021). A samozrejme tým pádom nám stojí vybavovanie stavebného povolenia, lebo SPP distribúcia nám nedá vyjadrenie k projektu. A dedina tiež dala stavebnú uzáveru na tú oblasť, kým sa to nevyrieši... Ide ma z toho picnúť... čakame a čakame...
Odpovedať
@rowwer ak bude plyn tak bojler s TC nema vyznam. Mam taky. Bol dost drahy, je celkom hlucny no mne to neprekaza lebo ho mam v pivnici.
Odpovedať
@nicearty takže hovoríte, že mi netreba taký bojler s tepelným čerpadlom? Bude to drahá zbytočnosť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak bude plynovy kotol tak urcite. Zasobnik ku kotlu stoji radovo menej a naklady na ohrev budu plus minus rovnake. Bojler s TC sa oplati len v urcitych pripadoch.
Odpovedať
@nicearty môžte uviesť tie prípady? Plánujem stavbu domu a neviem či íst cestou plynu alebo tepelného čerpadla (ohrev TÚV, kúrenie) dakujem
Odpovedať
@stredo ja nehovorim o klasickom TC, ale o bojlery s TC. Odpoved na tvoju otazku urcite najdes v jednej z desiatok diskusii tu na MS na tuto temu. Ale v skatke ak zavedenie plynu nestoji majland, tak je vyhodnejsi ako TC.
Odpovedať
poobzerám sa po bojlery pre plynové kotly, plus bude mať prípravu na solar...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň, zaujímalo ma, ako ste doriešili tento Váš problém s prekládkou. Niečo podobné riešim.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dominges No... bolo to zaujímavé. Debata sa o kompenzáciách zo strany SPP-D vôbec netočila. Bolo stretnutie, Pán Boh zaplať zaň, na obci s majiteľmi "postihnutých" pozemkov - bolo nás 6, na ktorom sa riešila prekládka plynovodu. Páni z SPP-D uznali chybu, ktorá sa stala pred cca 25 rokmi pri pokladaní plynovodu, keď sa plynofikovali okolité obce. Najprv nám chceli iba urobiť ťarchu na pozemkoch a nechať to všetko tak.... čo pre nikoho z nás nebola schodná cesta... lebo by sme museli posúvať domy do bezpečných vzdialeností od plynovodu, ktorý išiel cez naše pozemky. A niekto by ani stavať nemohol, lebo tá vzdialenosť od plynovodu by znemožnila stavbu na pozemku vôbec osadiť. Typujem, že aj páni s SPP-D to už dopredu vedeli. Ale tak, skúsili... Tak sa potom prišlo s druhou variantou, V podstate sa urobila prekládka potrubia do cesty. Znie to takto jednoducho ale trvalo to okolo 2 rokov! kým sme mohli začať stavať na pozemku. Také obstaranie, hentaké obstaranie, odsúhlasenie rozpočtu na prekládku, súťaž na projekt, súťaž na zhotoviteľa prekládky, samotná realizácia prekládky... proste birokracia naša. Trvalo to dlho a už je našťastie potom. Ale to čakanie neprajem ani nepriateľovi. Lebo my sme nemohli začať stavať, kým to nebolo preložené... a začaté stavby sa museli zastaviť... Ale teda, aby som dokončil, žiadne kompenzácie neboli témou. "Preložíme to a vy sa potom pripojte ako každý iný" tak nám to bolo odkomunikované. A som rád že je to za nami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?