Plynova pripojka od skrinky do domu

Stale niesom rozhodnuty ci si dat zaviest plyn ci nie, ale zaujimalo by ma kolko to stoji. Dom rekonstruujem,ale povodny majitel nemal plyn zavedeny v dome. Ale je tam na plote plynomerna skrinka. Cize by som potreboval spravit privod do domu, do pivnice. Je to cca 5m k domu. Vedel by mi niekto povedat kolko by to stalo? Ci nad tym mam vobec uvazovat alebo sa mam na to vykaslat.
Odpovedať
@vdacny ahoj od skrinky do domu cca 27m cena 700€. Hadica je z toho zanedbatelna polozka a meter od domu uz vsetko pokracovalo v zeleznych rurach cize pocitaj s cenou okolo 500-600€. Vsetko bolo vratane revizie a tlak. skusky. Realizacia 06/2014
Odpovedať
Ked mate skrinku v plote ani nerozmyslajte. Momentalne je plyn najlacnejsi zdroj kurenia. Len treba zistit v akom je stave pripojka (ci vyhovuje pre znovuzapojenie) ci nebudete musiet robit novu. A cena? Vykopete 5 m ryhu, polozite trubku do niekolko sto € aj s robotou plynara. Nova pripojka plynu vychadza radovo v tisickach € preto ludia nezavadzaju plyn..
Odpovedať
Diky, do toho y som teda siel. Este by ma zaujimalo, ci sa ta revizia moze spravit au bez toho ze mam v dome zapojeny spotrebic. Proste tak zeby som to mal nachystane ked budem kupovat kotol, aby mi ho firma mohla zapojit.
Odpovedať
Profilova fotka
@vdacny robili sme teraz nedávno, vyšlo ma to 600 e aj s plynovou skrinkou., jedna vetva ide rovno a druhá doprava
Odpovedať
@vdacny samozrejme...revizia plyn pripojky nema so spotrebicom nic spolocne. Robi sa na zaklade tlakovej skusky potrubia.
Odpovedať
dakujem pekne za odpovede, pomohlo mi to v rozhodovani :)
Odpovedať
@lara61 prosim ta to vam robil origoš plynar ? a aj dodal skrinu??
Odpovedať
Profilova fotka
@helelin áno, robil nám to plynár, dodal všetok materiál , vrátane skrinky, cena za prácu s materiálom 630 e
Odpovedať
Zapojenie, tlakovú skúšku a "štempel" musí dať oprávnená organizácia s patričným povolením na výkon prác na plynových potrubiach. Ináč môže vzniknúť problém na SPP, nemusia vám vyhovieť pri žiadosti o montáž plynomeru.
Odpovedať
Tiez sa este rozhodujeme,v dome sa kuri elektrikou,plyn na pozemku nieje,najblizsie ma plyn sused cez cestu.Zavolali sme si plynara a kurenara.Kurenar nam odporucil jednoznacne plyn.Samotna pripojka vraj 2200,projekt okolo 300,kotol 2000,vykopove prace okolo 1200.Proste skoncili sme suma sumarov do 6000,bol to len hruby odhad ale radsej povedat viac ako menej.Chceli sme najskor pec a krb,ale drevo by sme nosili cez dom,malo miesta na ulozenie,nemame v dome komin,takze by bolo nutne postavit.Takze na pec by to vyslo na nejakych 4500..este sme sa uplne nerozhodli ,ja ako mestske ziena som za plyn:)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mal ponuku cca 8m na komplet po uroven pozemku za 1700e
Odpovedať
Profilova fotka
@gelo28 zapojenie, tlaková skúška a štempel mám, všetko robil revízny technik, už je plyn zapojený
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lailusa Pri takej obrovskej investícii za plyn prípojku je na mieste pouvažovať na tepelným čerpadlom zvlášť teraz keď sú dotácie na OZE, zainvestovať do nízkoteplotného vykurovania a dostatočne zatepliť. Takto by som rozmýšľala nielen pre počiatočné investičné náklady ale aj do budúcna kvôli nízkym prevádzkovým nákladom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?