Plynova pripojka - zrusenie

Ahojte, na hranici pozemku, kde planujeme vybudovat plot mame vyvedenu pripojku na plyn (vid ilustracny obr.) Plyn nevyuzivame a nemame to ani v plane. Tato pripojka nam prekaza a radi by sme ju odstranili. Aky treba zvolit postup? Je nutne zavolat plynarov? Alebo to mozem nebodaj zrezat sam? :-| Prosim o radu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilmiska No tak to je pekná štrapácia. Tá prípojka je totiž živá a plynári ju majú normálne v evidencii, na to pamätaj... Raz som bol svedkom, ako sa stavala 1 radovka, kde na parcelách trčali takéto vývody. Developer išiel do elektriny, plyn nechcel, tak to vyriešil tak, že si zavolal nejakých chlapov, čo robievali pre plynárov a oni mu to skrátili a dali do liatinového poklopu, osadeného na úroveň zámkovej dlažby. Ale ako vravím, bolo to živé a oni s tým vedeli robiť. Odkopali do hĺbky, tam stisli tú hadicu svorkami, hadicu skrátili a ventil založili na požadovanú úroveň. Nič pre amatéra. 8-( Aj mne takéto trčí na pozemku - ale nenašiel som nikoho, čo by sa na to dal a plynári zase pýtali veľa peňazí, tak som to nechal tak.
Odpovedať
Ja som posuval pripojku a robilo sa to sposobom, ze staru pod tlakom odstranili a novu urobili o 20metrov dalej. Treba obkopat tu ruru az k rure, co je pod chodnikom, nahriat autogenom, zklepat dvomi kladivami, odrezat flexou, zavarit koniec, odskusat tesnost (zapalovacom) a obsypat sastinom. Asi polhodka roboty. Zistite si nazov firmy, ktora je vasom okrese partnerom SPP pre robenie pripojok a predtym, nez si date oficialnu ziadost o odstranenie pripojky, tak sa chodte opytat k nim aj na mozny iny alternativny sposob riesenia. Ja som to riesil oficialne a stalo to komplet cez tisic eur a trvalo skoro 3 mesiace.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@kamilmiska Prešiel rok od času, čo ste si tu zadali otázku ohľadne možnosti odstránenia plynovej prípojky.... No ako ste to nakoniec riešili......?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?