Plyn 18m od pozemku

Ahojte, zvažujeme či v našom novom domčeku kúriť plynom. Plyn je od nášho pozemku vzdialený cca 18m - nemáme však predstavu o tom, koľko € by to vyšlo po prípojku. Rozhodujeme sa aj medzi TČ, ale skôr sme priklonení k plynu. Nakoľko sa v tomto moc nevyznám, uvítam každý jeden názor na vykurovanie plynom ale aj TČ. Vopred Vám ďakujem :-)
Odpovedať
@katushbn 18 m výkop a hadica na plyn je lacná záležitosť. Drahšie sú prípojky a papiere. Potrebujete súhlas vlastníka pozemku na ktorom budete kopať a vyjadrenie stavebného úradu kde a či môžete, kvôli iným sieťam. Nemáte to v povolenom projekte?
Odpovedať
My sme nechali plyn plynom a dali TC. Ale my budeme mat aj solarne (fotovolt) panely, tak nam to davalo vacsi zmysel s TC.
Odpovedať
Asi by som zacal tym, ze by som si to dal nacenit aspon dvom firmam, ktore pre SPP robia pripojky. Ich zoznam najdes na webe SPP distribucie podla kraja kde sa nachadzas. Ked budes vediet cenu, potom sa da bavit dalej co sa oplati a co nie.
Odpovedať
No v prvom rade treba zistiť ci ta pripoja a za akých podmienok. Takže si podaj na SPP žiadosť o pripojenie. Tam ti plynári určia podmienky pripojenia. A keď to budeš mať tak môžeš pýtať ponuky. Nikto ti nedá ponuku len tak.... Plynári napíšu dimenziu pripojovacueho plynovodu, na čo sa napajas, a co treba k tomu....
Odpovedať
@katushbn Rataj +-2000€ za napojenie plynovej pripojky. Mna vysiel do 1000, ale mal som trochu mensiu vzdialenost.
Odpovedať
@katushbn napíšete odkiaľ ste ale ale na tej samotnej vzdialenosti nejak extra nezáleží pokiaľ to nie je 50m a viac keďže samotná hadica na plyn je lacná viac stojí výkop/zasyp piesku najdrahšie na celej prípojka je samotné pripojenie, skrinka, robota a papiere okolo toho. Len tak pre info ja som robil 42m a vyšlo to na 1500e všetko dokopy okolie ZA, niektorí ľudia v okolí robia 5m a zaplatili 1200e.
Odpovedať
@audinak ahoj Kontakt máš ?
Odpovedať
@audinak sme z okresu Bánovce nad Bebravou
Odpovedať
@martin272 robila mi to firma Visto ale bude to nejaký rok späť 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?