Ohrievac vody odstranenie anody

Dobry den, prosim vas na chate mam ohrievac Stiebel eltron psh 50 Universal EL z ktorej potrebujem odstranit anodu koli tvorbe zapachu po vajciach. Je potrebne pri odstraneni anody demontovat celu prirubu alebo ako sa da vybrat, vdaka.
Odpovedať
Daj foto, možno z neho niečo vyčítame...
Odpovedať
Profilova fotka
Bezpečnostné opatrenia: Vypnite napájanie ohrievača: Pred akoukoľvek manipuláciou s ohrievačom odpojte ho od elektrickej siete. Vypustite vodu z ohrievača: Pred demontážou anódy je potrebné vypustiť vodu z ohrievača, aby ste predišli jej vytečeniu. Nechajte ohrievač vychladnúť: Pred vypustením vody a demontážou anódy nechajte ohrievač vychladnúť. Postup demontáže anódy: Identifikujte prírubu: Anóda je obvykle umiestnená na prírube, ktorá sa nachádza na spodnej strane ohrievača. Odstráňte kryt prírube: Odstráňte kryt prírube, aby ste získali prístup k anóde. Odskrutkujte anódu: Anóda je obvykle priskrutkovaná. Pomocou vhodného kľúča ju odskrutkujte. Vytiahnite anódu: Po odskrutkovaní anódu opatrne vytiahnite z ohrievača. Dôležité informácie: Nie je nutné demontovať celú prírubu, anóda sa dá vybrať samostatne. Po odstránení anódy môže byť ohrievač náchylnejší na koróziu. Preto je dôležité pravidelne kontrolovať stav ohrievača a v prípade potreby vykonať údržbu. Pre podrobnejšie informácie si preštudujte návod na obsluhu a montáž vášho ohrievača Stiebel Eltron PSH 50 Universal EL. Ak si nie ste istí, ako postupovať, odporúčam vám obrátiť sa na odborníka, ktorý vám s demontážou anódy pomôže.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Daj foto, možno z neho niečo vyčítame...
@dedo758 @dominik_galaba Vdaka za odpovede, toto je fotka co mi poslali a zakruzkovali kde je anoda, ma zavit M8, ked som si nasiel ako ta anoda vyzera tak mi nie je jasne ako odtial vyberiem ak je v tej prirube otvor 8mm. Preto ta otazka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hubo737:

Dobry den, prosim vas na chate mam ohrievac Stieb…
@hubo737 zapach po vajciach sa ti tvori preto že vodu nepoužívaš. a rozmnožili sa tam bakterie .treba dobre prepláchnut . Neviem či pomože vybratie anody, s tým som sa ešte nestretol .
Odpovedať
Profilova fotka
@hubo737 vyberat anodu je blbost. Zapach neodstranis, ale budes coskoro kupovat novy bojler. Treba si dobre nastavit antilegionella program (aspon raz tyzdenne na 65C). Ak na chatu celu zimu nechodis, je asi lepsie bojler na jesen vypustit. Ak by si mal aj nejaku vodu so zvysenym obsahom siry, zvykne pomoct vymena anody za MP CORREX. Skus sa spytat v okoli, ci maju rovnaky problem. Vodu mas z vodovodu, ci studna?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@hubo737 vyberat anodu je blbost. Zapach neodstra…
@mgx Bojler dakujem je za zmakcovacom (odstranuje mangan zelezo + vodu zmakci) takze to by nemal byt problem. ale urcite tomu nepomaha ta stojata voda. Urcite je to uz vstupujucou vodou, chystam sa vydenzifikovat vrt a cez zavlazovi pocitac nastavim nech sa cerpa kazdy den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?