Nízke napatie

Zobraz úvodný príspevok
mame problem s elektriou nakolko je v tejto lokalite nadmerny ubytok napatia a tepelne cerpadlo nam vykazuje chyby elektriny. Poziadali sme nasho elektrikara nech zmeria jednotlive fazy este v lete lebo nam niektore spotrebice nefungovali ako klimatizacie a uz v lete nam diagnostikoval napatie na jednotlivych fazach F1- 235A , F2- 210A ,F3-215A . Nebrali sme to ako niaky problem lebo raz to islo a raz nie a vonku sa dalo prezit ,ale teraz mame velky problem nakolko mame vykurovanie domu tepelnym cerpadlom a uz 25.12.2024 nevieme kurit v dome nakolko cerpadlo vykazuje chyby nedostaok elektrickej energie na Faze 2 . Poziadali sme elektrikara o znovu zmeranie Faz lebo sme mysleli ze sa pokazilo tepelne cerpadlo ale problem zistil nizke napatie vo Faze 2 210A . volali sme viac x ,ze mame poruchu a chlapi boli tu ,ale nepodarilo sa to odstranit.Boli tu na poruche chlapi aj teraz rano a taktiez sa to nepodarilo odstranit. Ak aj voláme,tak zo ZSE nás posunu na distribučnú a tí sa zatiaľ k tomu nevedia vyjadriť. V dome mame 14 stupňov. Neviem co robit.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@duzu https://www.elektromery.com/files/pro... strana 17 21.7.0 Okamžitý činný výkon +P (za 1 s) v L1 41.7.0 Okamžitý činný výkon +P (za 1 s) v L2 61.7.0 Okamžitý činný výkon +P (za 1 s) v L3 Ja mam svoj elmer pripojeny modbusom a tieto registre tam vidim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@duzu https://www.elektromery.com/files/prod_fil…
@mgx ja tie kody na začiatku nemám a nevidel som to ani cez aplikáciu a zistil si koľkí odberatelia to majú? ak nie každý s porovnateľnou spotrebou je to k ničomu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu na elmeri a v appke vidis len zakladne registre. ale to neznamena, ze sa ostatne udaje nemeraju.
Odpovedať

@duzu na elmeri a v appke vidis len zakladne regi…
@mgx a k čomu sú ked nevedia ovplyvniť spotrebu cez jednotlivé fázy, pokiaľ je väčšina spotrebičov jedno fázová vždy bude rozdiel aj keby ako prepínali jednotlivé fázy a to nemôžu lebo by sa zmenilo otáčanie 3 fázových motorov a EM by ani nemeral na napájanie má len jednu aj ked signalizuje že idú 3
Odpovedať
sťažnosť na kvalitu dodávky elektriny na príslušnú distribučku, ak je všetko v norme, reklamovať TČ, lebo nie je schopné pracovať v daných parametroch siete - polrok a je po probléme 😂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@merak ja taký nemám a koľko % odberateľov ho má?…
@duzu to ja už netuším aký máš či nemáš a ani koľko % odberateľov ho má, ale minulý rok sme to riešili pre známeho v RD, že aké má odbery a z elektromeru mu ich vedeli vytiahnuť za uplynulé 6 mesačné obdobie.
Odpovedať

@duzu https://www.elektromery.com/files/prod_fil…
@mgx distibúcia ti dovolila pripojiť sa na rozhranie RS485 v elektromerovom rozvádzači? Alebo máš pripojený za RE svoj vlastný elektromer?
Odpovedať
Profilova fotka
@marelektro mam vlastny. z distribucneho si mozes citat maximalne daco cez optoclen, aj to pindaju. takto je to ciste.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?