Neoprávnený odber plynu. Stalo sa vám také niečo?

Ahojte , stala sa mi taka vec. Asi pred mesiacom k nam prisli pankovia z SPP, vraj nam ide menit plynomer. Bolo to od zaciatku take divne lebo ani nevedeli najskor komu to idu menit, nieco splietali,ze vlastne nam nie, potom zas,ze ano,potom zase, ze susedom.... no nakoniec to teda menili,vraj to vygeneroval system a proste to treba menit. Bola som pri nich aj som podpisala papiere,kde bol stav demontovaneho plynomeru a ajj som si skontrolovala ten novy,ze tam bola 0. Prave som sa vsak vratila z posty kde som mala od nich doporucene list.. nechapala som co to pretoze bezne mi od nich posta nechodi. A tam presne co je v nadpise : neopravneny odber plynu... vraj od 15.3.2016 doteraz... ze pri skumani toho stareho plynomeru bolo zistene,ze bol poskodeny a a to sa povazuje za neopravneny odber. Neviem akym sposobom,ale vycislili mi to na 1700 m kub. a sumu vyse 700e... Byvame tu uz skoro 5 rokov a nikdy ziadny problem nebol a ani nikto urciite do toho nezasahoval. Stalo sa vam niekomu nieco take? ako mam postupovat? V ziadnom pripade nemienim take nieco platit!!!
Odpovedať
Podpisala si pri vymene protokol kde bolo uvedene ze plynomer je poskodeny? Ak nie tak sa ich spytaj ako ku takej somarine dosli a ze ty si im odovzdala neposkodeny plynomer.
Odpovedať
@anaviky Zájdi si na SPP osobne a zisti o čo konkrétne sa jedná a prečo ťa o tom neinformovali pri výmene plynomeru. Mala si nejaké rozdiely v spotrebe oproti minulému obdobiu?
Odpovedať
@anaviky Treba to riešiť okamžite pretože sa nenazdáš a budeš mať na krku exekútora.
Odpovedať
@codyy @viktor811 pri vymene som podpisala len to,ze plynomer bol vymeny za mojej pritomnosti a bol tam napisany stav. Rozdiel som nemala ziadny, kazdy rok sme spotrebovali cca 2000m kub. a teraz to vychadza tak isto, ze od minuleho roku sme zatial spotrebovali cca 1900m kub. takze netusim kde vobec zobrali take nieco ze sme neopravnene dobrali dalsich 1700kubikov ked merac zaznamenal tych cca 1900 od roku 2016... a vlastne tento rok som nemala este ani rocne zuctovanie... to chodi az v aprili...
Odpovedať
@blackomt no to mi je jasne, papiere sa uz v pondelok dostanu k pravnikovi,ktory mi na to pozrie... aj ked som si ista, ze som v prave a ze to je od nich spinavost
Odpovedať
Len sa bojim este jednej veci, mam to zaplatit do 3.3..... ak to nezaplatim, ako rychlo su schopny ma vyonut??? neviete?
Odpovedať
Okamzite pis odvolanie, ziadaj preskumanie plynomera u nezavisleho znalca. Proste nemozes zavahat ani jeden den, aby neboli na koni oni. Hocico do odvolania im napises posles doporucene ta chrani pred exekuciou.
Odpovedať
@anaviky mal som to iste ako ty, mne dali 5500€. Je to na dlho a pevne nervy.urobila si chybu, ze si im dovolila vymenit plynomer. Mala si si ho odfotit, ze nebola poskodena blomba. To co ti vyratali je ok podla jejich noriem a spotrebica co mas nahlaseneho. Najprv sa odvolaj a nech ti daju posudok so skusobne, tam su aj fotky ako bol poskodeny. Ono vacsinou si to plynari sami poskodzuju a za kazdy takyto plynomer maju pekne peniaze na odmenach. Drzim ti palce, ale tahas za kratsi koniec.
Odpovedať
@originalx no ja posudok od nich mam, aj fotky su tam,ze plomba bola poskodena, ale ani z tych fotiek nieje nijak dokazatelne, ze je to odfotena plomba z mojho meraca. Oni mi povedali,ze to vygeneruje system a ze to treba manit po urcitom case... tak som nennamietala,netusila som,ze sa taketo nieco deje a ze im to mozem vobec odmietnut ako ty hovoris,ze som im to nemala dovolit ale podla akych hnoriem, ved ked mi raz ukazuje merac to co som minula ake ormy sakra dokazu toto vygenerovat, nejakych 1700 kubikov co je sakra ako keby som pripojila dalsiu domacnost
Odpovedať
@anaviky je na tvoje meno pisane odberne miesto? Na fotke musi byt zretelne vidiet to poskodenie, ak je nic s tym uz neurobis, lebo si si to nenafotila pred vymenou. Ak bol poskodeny plynomer nemozu uz podla neho uctovat, ale uctuju podla systemu tabuliek. Nastuduj si to na nete, je toho dost ako oni postupuju a ako sa mozes branit. Ale tu fakturu musis zaplatit inak ti budu ratat penale. Ja som sa s nimi tahal skoro dva roky, stalo to kopu nervov a penazi.
Odpovedať
Troška nerozumiem tej veci,že prídu technici vymieňať a v okamihu ako zbadajú poškodenú plombu po otvorení skrine nehlásia závadu? Neoznámia majiteľovi,nespravia fotodokumentáciu,nezapíšu do protokolu??? :-( :-(
Odpovedať
Troška nerozumiem tej veci,že prídu technici vymieňať a v okamihu ako zbadajú poškodenú plombu po otvorení skrine nehlásia závadu? Neoznámia majiteľovi,nespravia fotodokumentáciu,nezapíšu do protokolu??? :-( :-( To tú plombu fotili v dielni či ktorého...oného?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dodok no ved prave, ze na mieste mi nepovedali nic, ze je cosi poskodene alebo tak... akoze kho napadne si to fotit? ani takym veciam nerozumiem. Vsetko bolo pri vymene v poriadku, az ta expertiza... tam sa az nato prislo. A tam bola akoze aj ta plomba fotena... nic z toho nebolo robene za mojej pritomnosti
Odpovedať
@originalx ano je to na moje meno... fotky nejake su,ale ja tam tomu aj tak nerozumiem, nevyznam sa v tom. jasne je vsak to,ze na foto je len plomba, ale nikde znacenie,ze by bolo vidiet ze je to plomba mojho meraca!!!
Odpovedať
@originalx a teda nech uctuju podla tabuliek, ale tam mam nejake preddavkove platby... s tymi akoze co? ci oni mi nauctovali teraz 1700 kubikov a za dva mesiace kedy je zuctovacie obdobie mi to znova nauctuju? od toho minulorocneho opisu po tohtorocny????
Odpovedať
@anaviky za cele zuctovacie obdobie ti to uctuju. Preddavky ti vratia. Tie blomby poskodzuju plynary, maju z toho ryzu. Ak je to na tvoje meno, tak potom za tvojej pritomnosti to mohli vymenit, ale oni ti mali povedat, ze je blomba poskodena-jasne, ze to nepovedali, lebo ju poskodili potom, bezna prax. Zaujimave je, ze plynomer je ich a ty zan zodpovedas, ale nemozes ho ani uzamknut. Je to mafia a nic nezmozes.
Odpovedať
az tak strasne by som to nevidel. V prvom rade nech mi niekto povie ako sa daju dat dole hodiny pri vymene bez poskodenia plomby? V protokole ktory si podpisala je uvedene ze pristroj je poskodeny? Ak nie, ty nemozes vediet ako s nim manipulovali po odchode od teba. Akoze nie je to prijemna zalzitost ale s chladnou hlavou sa pytaj na tie veci co som ti pisal vyssie a nemozes prehrat. Ina vec by bola ak by ti oni sli menit hodiny a nasli by prestrihnutu plombu, to by ale mu selo byt v zazname kory si podpisovala.
Odpovedať
@codyy nie nebolo tam pisane,ze je to poskodene... tam som podpisovala len,ze suhlasim s opisanym stavom aky na nich bol pri demontovani. Nic viac. @originalx aha takze ty myslis,ze ak by som to zaplatila tak po vyuctovani mi vlastne vznikne preplatok z tych preddavkovych? Tomu sa mi moc nechce verit
Odpovedať
@anaviky aspo mne to tak urobili. Preddavky vratili a vyratali sumu za 12 mesiacov 5500€. Na tej fotke plynomera je vidiet poskodenie plomby? Ak nie, tak sa mozes sudit a mas nejaku sancu.
Odpovedať
@originalx no je tam odfotena len ta plomba ako by mala vyzerat a ako vyzera nasa... ale nieje dokazatelne ze je to ta nasa odfotena... tam nieje vidiet aky to je plynomer,chapes? je tam len fotka odtlackov na plombe
Odpovedať
@originalx a ty si mal aky problem ak mozem vediet, ze 5500???
Odpovedať
@anaviky oni mozu vsetko, so monopol - mafia. Ten isty problem. Bud rada, ze len tak malo ti naratali.
Odpovedať
Skurvenci. Minimalne dakujeme za upozornenie ohladom ich praktik!
Odpovedať
@rkorba je to velka spinavost,urcite napisem potom aj ako to cele dopadlo...
Odpovedať
@anaviky To som naozaj zvedavá. Je to čisté chrapúnstvo. @originalx Dík za skúsenosti, dobre vediet ako reagovat a čo urobit pri prípadnej návšteve.
Odpovedať
@anaviky uff, blbá situácia... mne menili plynomer pred rokom. vraj to menia po 10 rokoch. celú dobu som bol pri nich a dali sme debatu ohľadne poškodenia plomby. Pýtal som sa ich: kto je zodpovedný za neporušenosť plomby? MAJITEĽ PRIPOJENIA ak zistia poškodenie plomby berie sa to ako čierny odber? ÁNO plynomery musia byť z verejne dostupného miesta? ÁNO môžem opatriť takúto skrinku vlastným zámkom? NIE takže, ak by mi chcel niekto spraviť problém stačí kedykoľvek v kľude prísť po chodníku k mojej plynomernej skrinke, poškodiť plombu a ja sa nemám ako brániť? V PODSTATE ÁNO uff, blbá situácia...
Odpovedať
@anaviky @bubulka722 @santorotn ak menia plynomer, musi byt pri tom majitel odberneho miesta a oni musia zapecatit krabicu a majitel ju podpise. Taku zapecatenu ju dorucia na certifikovane skusobne miesto, kde plynomer skontroluju a vystavia spravu o poskodeni a ci ukazuje presne hodnoty. Ak sa toto nedodrzi, tak je malinka sanca na uspech proti monopolu.
Odpovedať
spp moze vsetko,odberatel nic.pozamykajte si kludne skrine,nechajte len okienko na odpocet,aj tak tam nemaju co robit,maju vas upozornit na nejaku vymenu alebo kontrolu,ked sa nieco stane hasici zamok preckvaknu a vypnu plyn,ak niekto poskodi zamok volat policajtov,mat zaznam nech si ho spp nahana.
Odpovedať
@originalx No mne takto menili elektromer, tiež som podpísala len papier, že sedí odber a to bolo všetko. Bolo to cca 4 mesiace dozadu. Takéto praktiky majú aj elektrárne?. Už neviem čo čakat od hajzlíkov nenažraných. Elektromer alebo plynomer je majetkom elektrární alebo plynární, pričom pri prípojke si ho každý zaplatil vo forme poplatku,už to si nejako odporuje a to čo predviedol regulačný úrad začiatkom tohto roka je čistá zlodejina a tieto praktiky ako poškodzovanie plomb sú čisté chrapúnstvo.
Odpovedať
@bubulka722 Neviem o tom, ze by aj elektrarne mali taketo praktiky. Plynar ma za kazdy poskodeny plynomer krasnu odmenu, nebudem pisat kolko, lebo pojdu po mne. Preto to plynari takto praktizuju. Cista ryza.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?