Napojenie zmäkčovača cez pancierové hadice

Ahojte. Potrebujem zapojiť zmakcovac ale: Vývody na systéme mam vnútorné 3/4 Napojenie na zmakcovac je vonkajší 3/4 Potrebujem aby som s nim vedel pohnúť ak bude treba lebo mam vedľa neho prístup do vnútornej jednotky TC a raz v roku sa rieši Revizia. Začal som riešiť že to tam nedam na pevno ani ze tam nedám vlnovec ale pancierovu hadicu lenže: Bud majú maly prietok kde ani ceruzka nevojde alebo majú Colove, čo je veľa a nepraktické a nehybne. Systém mam robený plastohlinikom 20tkou. Ak chcem zachovať aspoň časť prietoku a tlaku tak som chcel niečo medzi minimom a maximom prietoku tých pancieroviek ale neviem ich nikde zohnať v KE. Rozmýšľam správne ak na rozvode vody sú fittingy vid foto že ak je tam koleno tak aj tak ten prietok nieje taky istý ako na potrubí 20tke co je použité? Teda prietok vždy bude len taky aký je najuzsi bod v rozvode vody? Cize stačia mi pancierovky s takým prietokom aký je najmenší v systéme co bude koleno fittingove? Chápem ma niekto? 😄 Našiel som pancierovu hadicu o požadovanej dĺžke 1m a 1.5m s vnútorným priemerom cca 10mm a 3/4 vnutornym a vonkajším zavitom co mi treba, cize malo by to postačovať vzhľadom k priemeru prietoku kolená fittingu nie? Ide o to ze nechcem stratít tlak a prietok vody ak by som tam dal niečo tenucke, mylsim tie štandardné pancierovky consa dajú kúpiť všade a ne vojde tam ani ceruzka.
Odpovedať
preco tam nechces dat nerezovy vlnovec? maju aj 1". Mal by si to vyriesene jedna-dve a este by ti zostalo aj na bublifuk (a nemusis sa budit zo sna ze ti praskla hadica na privode - co sa moze stat/stane).
Odpovedať
Lebo potebujem so zmakcovacom teoreticky hýbať a potiahnuť ho možno metrmer do strany a bojím sa ze ten vlnovec sa prelomi. Ked som to riešil po obchodoch tak zrovna presvedčivý predajcovia neboli. Neveríš tým pancierovam? Ci?
Odpovedať
neverim. ja mam aj napojenia od rohoveho k baterii z vlnovca. pozri este flexira a merabell pripadne poliaci maju vyrobcu Famas: https://famas.pl/wp-content/uploads/2... to su normalne nerezove vlnovce spracovane tak, aby boli ohybnejsie - pozeraj typ FPWR.
Odpovedať
@marekjahoda @truly zaujimava tema, hlavne co sa tyka zivotnosti pancierovych hadic. Tiez sa obavam co by to urobilo s anhydritovym poterom keby to prdlo, co sa vraj z casu na cas moze stat. Riesil som nieco podobne, pripojenie bojlera, a pouzil som panicierove hadice. V kratkych dlzkach sa daju zohnat v OBI aj hrubsie, myslim ze 3/4 hadica.
Odpovedať
@nicearty no to áno len ja potebujem 1m + 1.5m a to nemajú ani v obi, ani hornbach ani sterad, ani pumps KE, ani nikde. Bud majú tie tenké somariny na batériu v dome alebo majú tie veľké Colove ku kompresorom atd.. Ale ved oancierovky sa dávajú aj ku baktériám a držia tam roky, aký technický rozdiel je v takej k batérií a k zmakcovacu? Asi žiadny ci? Rozmýšľam ci nedám vlnovec a toľko to raz v roku vypojim, vyskeutkujem vonku a hotovo. Len som myslel ze ak to bude napojené a hybatekne tak nebudem rizlievat zvyšnú vodu z neho po odpojení ak sa chápeme.
Odpovedať
@truly rozumiem ti, myslim ze aj dlhsie by sa mali dat niekde zohnat, otazna je potom ale cena. Rozdiel nie je ziadny a veru vacsinou drzia roky, no stava sa ze niekedy po case praskne, vplyvom chyby, neodborneho zaobchadzania a tym sposobenou unavou materialu. Aj v rodine mam s tym cerstvu skusenost, nastastie boli doma a hned zareagovali. Zaujalo ma to pouzitie vlnovcov v miestach kde to ma vyznam.
Odpovedať
@nicearty našťastie mam v technickej miestnosti gulicku 😄 Aj ked to sladovanie co mi robil známy je na uvazenie no ale je hh Neviem sa rozbodnut fakt
Odpovedať
ja tym pancierovym neverim. bodka. este aj do studne som dal vlnovec... volim radsej zainvestovat, ako vypinat vodu zakazdym ked idem het...
Odpovedať
@marekjahoda oka chápem vďaka za názor. Teraz nepodpichujem ale ako máš napojené vodovodne batérie?
Odpovedať
@truly 2x mam napojenie cez flexira, teraz sa to tusim vola merabell ale kde sa mi nezmestilo (flexira ma navyse este nad tym vlnovcom taku priesvitnu PE trubku) som dal tie Famas trubky - oni maju rozne s roznymi zakoncenami - a tie sa mi tam vosli pekne.
Odpovedať
Dám tam vlnovec na mieru na lisovaný a toľko to raz v roku odpojim no
Odpovedať
Profilova fotka
@truly - vlnovec treba dat o 1 rozmer vacsi. Ak mas 3/4, tak treba pouzit 1collovy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx dôvod? Vďaka 3/4 je napojenie. Sústava je 20mm
Odpovedať
@nicearty Lepsie ako pancierova hadica je pouzit alpex a lisovacky, alebo eurotis. Samozrejme, drahsie.
Odpovedať
@kejsix ja som nahodil tie pancierove, no pre pokoj v dusi ich asi coskoro vymenim za nieco istejsie. Pozeram na toto https://www.flexira.eu/sk/sortiment/p...
Odpovedať
Profilova fotka
@truly - plastova rurka 20mm zodpoveda 1/2 coll plnoprietoku. takze 3/4 srubenia su tam OK. dovod na 1" vlnovec su 2: - tlakove straty su vo vlnovci vyssie ako v "hladkej" rurke. Ak ti to je jedno, kludne, ale treba s tym ratat. - srobenia na vlnovce-> ak je tam matica, je to ok, je to plnoprietok. Ale ak koncis opacne, diera je uzky "profil" a preto sa pouzije vacsi vlnovec. U teba to vychadza na 20mm vlnovec. Ale nepoznam podmienky, toto si navrhuje kazdy kurenar sam a potom za to nesie aj odpovednost. Teda- mal by :) ALe kuchari-cukrari samozrejme nie :) ak si pozries hocijake video s vlnovcami alebo TZB, pochopis https://vytapeni.tzb-info.cz/potrubi-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?