Kábel na napojenie senzoru vody

Hello. V dome (novostavba) mam v kuchyni dole v rohu (pod linkou) vyvedený kábel - vraj na čidlo proti vytopeniu. Aky senzor sa tam zvykne dat a ako to funguje = kábel ide to technickej miestnosti, kde je nejaké zariadenie a to mi posiela sms? Diki za pomoc pri začatí hľadania.
Odpovedať
@giorgo volaj spôsobilú osobu, lebo podľa toho, čo píšeš, tomu ani za mak nerozumieš a svojpomocne spravíš viac škody ako osohu.
Odpovedať
@giorgo Zaplavovy senzor sa standardne pripaja do zabezpecovacky (alarmu).
Odpovedať
@giorgo ""Diki za pomoc pri začatí hľadania."" Hľadaj osobu čo Ti to montovala.. 🙂
Odpovedať
@megdesign ja to nechcem montovať, len úvodné info si prečítať o tom, preto hľadám ako sa to vola a kde ako sa to napája.
Odpovedať
@giorgo Ako už viacerí vyššie spomínali - asi by to malo byť zapojené do nejakého zabezpečovacieho systému. Máš nejaký zabezpečovací systém v technickej? Ja tak mám napr. zapojené 2 požiarne senzory v alarme od Jablotronu. Ale ten, kto to navrhoval či montoval, mohol mať aj iný systém v pláne. Ja napr. mám v pivnici, kde je čerpadlo zo studne, tiež záplavový senzor spojený s hladinovým spínačom: https://www.bola.sk/hladinovy-spinac-... , ktorý v prípade, že by sa potrubie poškodilo, tak by vyplo čerpadlo, aby sa zbytočne nenačerpala celá pivnica vodou. V dome je to tiež možné urobiť - na hlavný uzáver vody sa môže dať elektroventil a v prípade úniku vody by sa ventil uzavrel. Lebo darmo máš záplavový senzor, keď nie si doma. Kým by si prišiel domov, tak dom by už plával. Ale najpravdepodobnejšie bude, že to niekto plánoval zapojiť do zabezpečovacieho systému.
Odpovedať
@giorgo 1. Google - "senzor vytopenia". 2. Google - "GSM brána" napr. RTU5025 + Napojenie napr. na Danfoss EV220B, EV251B,... Nemusí byť alarm...
Odpovedať
Profilova fotka
ak hľadáte naozaj techniku zabezpečujúcu vytopenie stavby tak kuk https://www.rehau.com/sk-sk/reguard-s...
Odpovedať
Tiež je možné kúpiť wifi záplavový senzor, ktorý sa spáruje s motorčekom, ktorý okamžite zavrie ventil prívodu vody. Tiež odosiela notifikáciu na mobil. Dá sa to kúpiť aj na Aliexprese. Mňa to stálo do cca 50e.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?